De Energielabels van huishoudelijke apparaten zijn veranderd

Tip van de vakman
Armand Gummels

- Opleider in Amsterdam

Armand Gummels (1978), werkte van 2014 tot oktober 2021 bij Feenstra, eerst als (hoofd)monteur, daarna als opleider. Niet alleen als opleider bij Feenstra, maar ook als hybride docent op het ROC. Armand heeft twee zonen en is in zijn vrije tijd veel op het voetbalveld te vinden.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for André van Elmpt
  André van Elmpt 7 maanden geleden

  Helaas zit ik in een Flat dus beenwarmte pomp en geen zonnen panelen ik het 3 PH 220 volt endnat is zuiniger dan 1ph+0, Maar.....Ik heb eenBalkon van 9 x2 meter daarop komen 3 deuren uit die ik dus alle 3 open aanzetten en aan de overkant is een Park met een heuvel en veel bomen, Dus we kunnen de koelte
  binnen laten komendoor de vliegen horren heen en de vogeltjes vliegen hier af en aan Roodborstjes-Kool en andere meesjes een kleine specht en twee of 3 eksters en uiteraard wat duiven die de gevalen vogel zaadje op eten( de opruimploeg).

 • Gravatar for Wulf
  Wulf 8 maanden geleden

  Pas op met het vervangen van apparatuur omdat er gezegd wordt dat zuiniger apparaten winst in je energieverbruik gaan opleveren. Maak even een berekening hoelang dat dit duurt t.o.v. de aanschafprijs van het nieuwe apparaat. Trouwens; het nieuwe apparaat wat voor jou geproducereerd gaat worden vraagt ook veel energie en CO2 uitstoot.

 • Gravatar for Toon Loonen
  Toon Loonen 8 maanden geleden

  Mijn diepvries, bijna 20 jaar oud en met 8 lades, gebruikt 1/2 kWh, dus ongeveer 12 cent, per dag ofwel ongeveer 40 Euro per jaar. Zelfs als een nieuwe helemaal geen stroom zou gebruiken dan duurt het nog zeker 10 jaar voor ik de investering van een nieuwe diepvries heb terugverdiend. Ik betwijfel dus dat een nieuwe diepvries zoveel beter is voor het milieu. En dan heb ik de milieuverontreiniging van het maken van diepvries nog niet eens meegeteld.

  • Gravatar for Wulf
   Wulf Toon Loonen 8 maanden geleden

   MEE EENS!

  • Gravatar for Martin Aan den Boom
   Martin Aan den Boom Toon Loonen 8 maanden geleden

   Hallo Toon,
   Weet u zeker dat die halve kWh per dag is, of gebruikt de vriezer 500 watt als hij door de thermostaat aanslaat? Dit kan een groot verschil maken.
   Als uw bewering klopt is uw vriezer superzuinig.