Elektrisch rijden: een nieuw tijdperk

Auto’s, motoren, scooters en fietsen met een stekker
Infographic elektrisch rijden 2022 update

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for A.E.M. Westerhoven
  A.E.M. Westerhoven 2 jaren geleden

  Bovengenoemd verhaal geeft maar weinig informatie over de het laadpunt, b.v. of het een 240 V of een 380 V (3-fase) aansluiting moet zijn.
  M.a.w. kan ik gewoon de auto aansluiten op het 240 V net (stopcontact). Zo nee, welke aanpassingen moeten er dan worden genomen? B.v. een 1-fase groepenkast vervangen door een 3-fase groepenkast. En stel, als ik de accu van de auto wil gebruiken om mijn huis te voeden, b.v. bij een blackout situatie, zijn er dan speciale voorzieningen nodig of kan alles rechtstreeks worden aangesloten? En nog meer van dergelijke vragen.

 • Gravatar for Paul Valk
  Paul Valk 2 jaren geleden

  Ik vind het artikel over elektisch rijden goed, overzichtelijk en duidelijk qua inhoud.
  De antwoorden op de vraag in de poll 'Stapt u binnenkort over op een elektrische auto?' zijn natuurlijk niet volledig. Behalve de opties 'ik rijd al een elektrische auto' tot 'nee, en dan diverse redenen om het NIET te doen voorlopig' mis ik de optie 'nee nu niet maar ik ben wel van plan er 1 binnen een half jaar aan te schaffen' .
  #opmerkelijk

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Paul Valk 21 maanden geleden

   Beste meneer Valk,

   Hartelijk dank voor uw bericht. In de tussentijd hebben wij de poll aangepast nadat wij van u en meerdere bezoekers feedback hebben ontvangen. Wij willen iedereen bedanken. Wij waarderen dit enorm.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Diederik van Werven
  Diederik van Werven 2 jaren geleden

  .... En als ik nu wel overweeg elektrisch te gaan rijden? Dat antwoord staat er niet bij. :-)

 • Gravatar for Maarten Hoogslag
  Maarten Hoogslag 2 jaren geleden

  Deze bewering uit dit artikel is pertinent niet waar: "Als dat gebeurt met behulp van bijvoorbeeld windenergie of zonne-energie, is waterstof inderdaad een duurzame techniek" Niet waar dus. Waarom niet? Denk nou toch eens goed na hoeveel van de begin-energie verspild wordt in het produktieproces van H2. Dat betekent meer vuile stroom in de mix. Dit fenomeen heet verdringing. Niemand rekent dit mee, iedereen rekent zich rijk. Graag correctie. Zie waterstofgate.nl

 • Gravatar for Afke
  Afke 2 jaren geleden

  Raar dat bij de poll "ja" geen optie is ....

 • Gravatar for Arjen
  Arjen 2 jaren geleden

  Ik heb een vraag over elektrisch rijden en het trekken van een caravan. Hoe zijn de ontwikkelingen op dat gebied. Zijn daar al betaalbare elektrische opties voor beschikbaar?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Arjen 21 maanden geleden

   Beste Arjen,

   We kunnen Nederland wel aanduiden als kampeerland en daar kan een caravan niet ontbreken. Op het gebied van elektrische auto’s ligt niet onze expertise. Wij weten wel dat op dit moment de caravantrekkers nog vrij kostbaar zijn en in de loop van der tijd zullen de auto’s betaalbaarder worden. Neem ook eens contact op met een autodealer. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten hiervan.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for Paul Hageman
   Paul Hageman Arjen 2 jaren geleden

   ja daar wacht ik ook op.