Warmtenet: duurzame belofte voor de toekomst

Wordt uw woning aangesloten op een collectief warmtesysteem?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Marco
  Marco 5 maanden geleden

  Hoe gaat de warmte van de meterkast dan verder ?
  Ik zie nog niet 2 nieuwe leidingen dwars door mijn huis gaan.
  Moet de leidingen dan naar zolder waar nu de cv is geplaatst of bij iedere willekeurige radiator er aan hangen voor het hele huis ?
  Is er überhaupt een monteur te vinden die dat kan/wil doen.

 • Gravatar for Niels
  Niels 10 maanden geleden

  Er wordt helaas niet (eerlijk) bij verteld dat bij het warmtenet het niet afhankelijk is van de gasprijs. Dit houdt in dat de prijs MEER (bij ons >88% via Ennatuurlijk) kan stijgen als bij de gasprijs terwijl er nauwelijks gas wordt gebruikt.

 • Gravatar for Niels
  Niels 11 maanden geleden

  Doe het niet! Dit is echt een enorme valkuil waarin ze zeggen dat je 180 euro per jaar goed koper af bent. Maar inmiddels gaan ze de gas prijs aan de tarieven hangen waardoor iedereen dalijk 67% duurder uit is. Helaas ben ik er in getuind en kan ik zo'n 800 per jaar meer betalen.. Jammer...

 • Gravatar for ronald bosboom
  ronald bosboom 2 jaren geleden

  Ik stel mij zo voor dat velen met mij graag vooraf en spoedigst worden ingelicht over mogelijke aansluiting op het warmtenetwerk. Flevoland zou toch een provincie moeten zijn met een voorbeeldfunctie B.v. het niet veelvuldig hoeven te veranderen met de veelal geinstalleerde voorzieningsfaciliteiten. Waarom moet alles altijd zo lang duren a.g.v. de mentalteit heden ten dage. We kunnen hier toch veel geld over de balk smijten. Bleker met zijn mooie natuurpark. Uitstel van het gebruik van het vliegveld, werkgelegenheid, Vestiging van nieuwe fabrieken; distributiecentra enz. Belachelijk. In Rotterdam zeggen we: niet lullen maar pellen.

 • Gravatar for Rob Martens
  Rob Martens 2 jaren geleden

  Volgens sommige deskundigen is een warmtenet niet zuinig, veel warmte gaat onderweg verloren en verwarm je ook de grond. Bovendien ben je ook afhankelijk van 1 leverancier en kun je dus niet switchen.
  Zie ook de reactie van Tonny. Waarom wordt er niet meer geïnvesteerd in waterstof (Shell is daar al mee bezig) we hebben een mooi leidingnet waar het doorheen kan. De overheid zou zich daar meer op moeten richten. Dan hoeven we niet allemaal duurdere tussen oplossingen aan te schaven wat veel mensen niet kunnen/willen betalen. Wat mij betreft doe ik voorlopig niets, behalve dan mijn 15 zonnepanelen op mijn dak.
  Ben ook niet van plan voorlopig van het gas af te gaan, zolang er niet een betaalbare oplossing is voor iedereen. In Duitsland word gas weer gepromoot met subsidies. Dus wat doet onze overheid burgers op kosten jagen, met zogenaamde subsidies we uiteindelijk allemaal zelf moeten opbrengen.

 • Gravatar for Olivia de Bruijn
  Olivia de Bruijn 2 jaren geleden

  Mijn buren hebben zonnepanelen, hoe zit dat dan, mochten we overgaan op het warmtenet.

 • Gravatar for kees van den burg
  kees van den burg 2 jaren geleden

  een warmte net heeft alleen maar zin en rendement als de warmte voorradig is van Industrie/E.centrales.
  iets apart op zetten is zinloos. het is te vergelijken met het stoken van houtproducten het geeft wat rendement als we spreken over afval hout. energie opwekken daar is een kerncentrale het best voor geschikt en thorium zal de oplossing bieden. alleen de gedachte al dat er op zee nog 25 keer zoveel windmolens benodigd zouden zijn is onwerkelijk zo ook de zonnepanelen dit zijn plaatselijk leuke speeltje voor particulier gebruik maar slecht regelbaar voor de centrales. dus kernenergie inzetten biedt de beste oplossing. MAAR NIET VERGETEN DE INFRASTRUCTUUR TE VERBETEREN leidingen en trafo huizen dienen op de capaciteit berekend te zijn anders wordt het toch weer onverwachts donker.

 • Gravatar for Bart
  Bart 2 jaren geleden

  Ik heb 18 jaar in Utrecht Leidsche Rijn gewoond met stadsverwarming. Het is duurder dan zelf een ketel stoken, maar het grote voordeel vond ik dat het inherent veel veiliger is. Geen gasleiding dus geen kans op gaslekken, met brand of een explosie tot gevolg. Geen onderhoud en zelfs als de stroom uitvalt draait het gewoon door. Of het duurzamer was (in Utrecht) weet ik niet, de huizen hoefden minder zwaar geïsoleerd te worden omdat ze al punten kregen voor de stadsverwarming. Ik had vloerverwarming mee laten nemen in de bouw en dat scheelt een hoop, mijn buurman had het niet gedaan en kreeg z'n huis nooit lekker warm. Dus ik denk dat als je stads/wijk verwarming neem je ook vloerverwarming zal moeten hebben.

 • Gravatar for Tonny
  Tonny 2 jaren geleden

  Iik heb een aantal Vattenfall warmtenet tarieven bekeken, vast regt 250 - 480 euro/jr. 26 Euro/per GJ, en die staat gelijk aan 33 m3 gas, ergo je betaald al meer per GJ dan nu aan gas en de vastrecht kosten zijn ook veel hoger. Dan krijg je ook nog maar CW 3 of 4 ook nog. Ergo, de kosten te hoog, de service te laag en het is ook niet groen. Niet zinvol inderdaad.

 • Gravatar for Harm
  Harm 2 jaren geleden

  Als aanvulling op mijn vorige reactie nog het volgende.
  In de jaren 60 liep bij de DAF fabriek een truck met een door Philips ontwikkelde waterstofmotor.
  Raad eens wie die ontwikkelingen hebben afgekocht omdat het niet in hun straatje uit kwam.
  Juist ja Esso, Shell en Caltex. Bedrijven die nu het duurste uitvoermodel/verdienmodel voor staan.