Filteren
Domotica

Niks missen van uw favoriete thema’s? Krijg een melding bij elk nieuw artikel!

Thema's volgen

Huizen worden steeds slimmer. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de lampen alleen branden als u thuis bent. De verwarming kan zichzelf inschakelen als u bijna thuis bent en het zonnescherm reageert op de stand van de zon. Het zijn maar enkele voorbeelden van geavanceerde technieken die van uw huis een ‘smarthome’ maken.

Geautomatiseerde systemen in en om het huis noemen we domotica. In een smarthome zijn zulke systemen met elkaar verbonden, zodat ze op elkaar kunnen reageren. Domotica maakt het leven makkelijk, maar heeft ook andere voordelen. Dankzij slimme oplossingen in de woning wordt het voor ouderen bijvoorbeeld mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Bovendien helpt domotica ons om energiezuiniger en dus duurzamer te wonen. Daarbij kunt u denken aan een wasmachine, wasdroger of vaatwasser die automatisch begint te draaien wanneer de zonnepanelen voldoende stroom produceren.

Domotica is al in veel vormen beschikbaar, maar tegelijkertijd nog volop in ontwikkeling. Leest u graag over onderwerpen die te maken hebben met domotica? Wilt u weten welke slimme oplossingen in úw woning mogelijk zijn? Op Zorgeloos Wonen vindt u onder het thema domotica tientallen artikelen. De artikelen besteden aandacht aan actuele ontwikkelingen op het gebied van domotica en slimme technologie, maar ze geven ook achtergrondinformatie en praktische adviezen.