Kiezen tussen klimaat en klinkende munt

Hoeveel heeft u over voor een duurzame levensstijl?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for John
  John 10 maanden geleden

  Beste Kees, jammer dat je zo on-wetend ben. Waar haal jij, je informatie van dan ? Het partijblad van ene quasi intellect Baudet?
  Hou je analyse wbt dit onderwerp in gesloten privé kring aub. Er zal vast hartelijk om gelachen worden.

 • Gravatar for kees
  kees 10 maanden geleden

  beste mensen het klimaat is van alle tijden. herinnert u zich de ijstijden en de warme tijden er tussen? de keien er van liggen nog in Drenthe. maar wat is nu het probleem? de afgelopen eeuw is de zeespiegel met 1 cm gestegen. men roept hel en verdoemenis over het feit dat deze stijging wel tot één meter kan oplopen, dat Utrecht of Heerenveen aan zee komen te liggen of de Waddenzee permanent onder water komt te staan, onzin natuurlijk. waar halen ze die hoeveelheid water vandaan om dat te realiseren? stel, het hele Zuidpool gebied zou wegsmelten dan zou de zeespiegel nog geen 10% van die beloofde meter kunnen stijgen en waar komt de rest dan vandaan? dus laat je niet gek maken. natuurlijk is wind- en zonne-energie leuk meegenomen blijf dat vooral verder ontwikkelen, maar vergeet niet dat de zon en de wind er ook wel eens niet zijn. overigens om de stroom voorziening op een goed niveau te houden kunnen we niet om standaard energiecentrales heen. als iedereen op stroom overgaat wordt het op korte termijn wel erg moeilijk. het Nederlandse hoogspanningsnet en de onderliggende netten lopen op hun reserves. de stroomproductie dient verhoogt te worden en dan wel milieu vriendelijk, met thorium centrales en te plaatsen in die gebieden waar de grootverbruikers de stroom afnemen dus korte lijnen en voor de veiligheid dicht bij grote hoeveelheden open water.

  • Gravatar for Perry
   Perry kees 10 maanden geleden

   Je hebt weinig verstand Kees, ga eens op Neeltje Jans kijken

  • Gravatar for Bart B.
   Bart B. kees 10 maanden geleden

   Arme Kees, zo optimistisch en zo slecht geïnformeerd ! Je schrijft: "stel, het hele Zuidpool gebied zou wegsmelten dan zou de zeespiegel nog geen 10% van die beloofde meter kunnen stijgen".
   Kijk eens op Wikipedia naar 'zeespiegelstijging' (nl.wikipedia.org/wiki/Zeespiegelstijging), onder het kopje 'Oorzaken', daar zie je wel iets anders ! 61 meter maar liefst !
   "Door het afsmelten van landijs komt er meer water in de oceanen; al het ijs op Groenland verdeeld over de oceanen zou bijvoorbeeld goed zijn voor zeven meter water; een theoretische situatie waarbij al het ijs op Antarctica zou smelten, zou een stijging van 61 meter geven.".
   En bedenk dat daar nog een extra stijging bovenop komt doordat warmer wordend water uitzet, en doordat de landmassa's waarop het ijs nu rust (Groenland, Antarctica) omhoog komen wanneer ze door het smelten bevrijd raken van dat enorme gewicht. Die stijging van die landmassa's neemt de plaats in van zeewater, en dat moet ergens naar toe (wet van Archimedes): extra stijging van het zeeniveau dus.