7 Klimaatwetten voor ú

Wat zijn uw persoonlijke klimaatdoelstellingen?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for B. Boxman
  B. Boxman 19 maanden geleden


  Ik vind het jammer dat alleen het VOORNEMEN tot aanschaf van bijv. zonnepanelen in deze enquête meetelt, maar niet de al gerealiseerde aanschaf. Geeft een scheve indruk: als je al maatregelen genomen hebt ben je heel goed bezig - beter dan alleen maar 'voornemens'! - , maar dat wordt zo niet zichtbaar.

  In het lijstje 'voornemens' ontbreken investeringen in betere isolatie. Niet onbelangrijk, net als bijv. ook de aanleg van vloerverwarming.

 • Gravatar for W. Kroon
  W. Kroon 3 jaren geleden

  Hebben al jaren zonnepanelen, en ook al jaren een houtpelletkachel, drie dubbel glas, waterontharder zuinige cv ketel enz.

 • Gravatar for M.E. Jansen
  M.E. Jansen 3 jaren geleden

  Zou het niet beter zijn dat u monteurs zelf een lijstje met punten met de klant doornemen en ook zijn/ haar CO2 gebruik doorspreken. Jammer vind ik dat nog nooit van uw monteurs heb mogen vernemen dat de temp van het verwarmingswater aangepast kan worden ook niet bij aanleg van een nieuwe ketel en dat 60 graden het efficients verwarmt. ze stellen de ketel standaard op 80 graad af.. train uw monteurs hierop!

 • Gravatar for Miel Couvee
  Miel Couvee 3 jaren geleden

  Ik heb bovenstaande suggesties allemaal uitgevoerd in de afgelopen twee jaren. Heeft veel geld gekost.
  Ik heb hier alleen maar het gevoel bij dat ik verantwoordelijk mee doe aan de plannen uit de klimaatwet. Maar in feite zie ik hier niets voor terug, behalve de afschrijving op zonnepanelen die pas over 8 jaar effectief zijn. Ik zou best wel een stimulerings regel willen zien voor mensen die wel een goed plan hebben gemaakt tov van de mensen die het niets kan schelen of niet de mogelijkheden hebben hiervoor. Ik denk dat hier dan veel meer mee gedaan gaat worden en de doelstellingen korterbij komen. We betalen veel energie belasting om de mensen te dwingen , maar het zou fijn zijn als men dit gebruikte om te stimuleren.

 • Gravatar for HC Boegheim
  HC Boegheim 3 jaren geleden

  Hebben het mogelijke aangepast, kunnen het goed op de rekeningen zien. Prima.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare HC Boegheim 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Boegheim,

   Het is goed te lezen dat u actie heeft ondernomen en dat u het terug kunt zien op uw rekening. Heeft u al nagedacht over uw volgende stap? Als wij u ergens mee kunnen helpen, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected] Wij kunnen u in contact brengen met onze specialisten.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Rene Booms
  Rene Booms 3 jaren geleden

  Goedemorgen allemaal, hoe staat het met de ontwikkeling van super rendabele electrische cv ketels?
  Met een vriendelijke groet van Rene Booms Heerhugowaard

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Rene Booms 3 jaren geleden

   Goedemiddag meneer Booms,

   In het verleden hebben wij aandacht besteed aan de elektrische cv-ketels, zie de volgende link voor meer informatie. https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/elektrische-cv-ketel/
   Tot nu toe is het over het algemeen nog niet rendabel om in Nederland een elektrische cv-ketel aan te schaffen. In de volgende link leggen ze alles stap voor stap uit. https://www.gawalo.nl/klimaattechniek/artikel/2019/12/kansen-voor-de-elektrische-cv-ketel-1018100

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra webcare

 • Gravatar for NIco
  NIco 3 jaren geleden

  Het enige antwoord bij de poll zou zijn: nee.
  Maar... ik heb al zonnepanelen en een nieuwe CV ketel en deed altijd al aan bewust gebruik van gas en stroom. Op jaarbasis voorzie ik in eigen stroom en is het goed dat er een teruglever regeling is om in de winter terug te krijgen wat ik in de zomer overhoud. Dankzij isolatie, een nieuwe CV-ketel èn een slimme thermostaat is ons gasgebruik gehalveerd van 1160 (jaarnota 2018) naar 590. Een warmtepomp en een zonneboiler zouden nu een terugverdientijd van 20-60 jaar kennen dus mag er van mij nog een heleboel aan (betaalbare!) technologie worden uitgevonden voordat ik nog iets laat installeren.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare NIco 3 jaren geleden

   Beste Nico,

   Wow, u bent al enorm goed bezig met de energietransitie zo te lezen.
   Continu zijn er nieuwe ontwikkelingen, houd onze platform goed in de gaten. U kunt zich ook altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief bovenaan de website. Zo weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent en blijft.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for gabriel sinkgraven
  gabriel sinkgraven 3 jaren geleden

  Besparen? heb me een heel jaar de pleuris bespaard het heeft 85 euri opgeleverd niet weer dus.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare gabriel sinkgraven 3 jaren geleden

   Beste meneer Sinkgraven,

   Het is goed te lezen dat u bewust bezig bent met besparen. Iedere woning is anders en zo bespaart ook iedereen op zijn eigen manier. Alle kleine beetje helpen natuurlijk. Wie het kleine niet eert...

   Het mag natuurlijk niet ten kosten gaan van uw wooncomfort. Heeft u inzicht in uw verbruik door middel van een slimme meter of slimme kamerthermostaat? Zo krijgt u inzicht in uw eigen verbruik. Aan de hand daarvan kunt u comfortabel besparen. Heeft u naar aanleiding van ons bericht nog vragen, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Ir. Ruud Luttmer
  Ir. Ruud Luttmer 3 jaren geleden

  In plaats van een warmtepomp, zou ik graag veel meer informatie van u willen zien over de nieuwe thermisch acoestische warmtepomp.
  Een ontwikkeling van ECN en TNO. Meer info Blue Heart Energy
  Zeer lage kosten, zeer hoog rendement, zeer warmwater, zeer weinig geluid, elektrische cv ketel, zeer lage kosten voor onderhoud.
  ,Deze zeer unieke vinding komt in 2020 op de markt.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Ir. Ruud Luttmer 3 jaren geleden

   Beste meneer Luttmer,

   Wij hebben nog geen producten op de markt gezien voor de verduurzaming van woningen waar dit warmtepompprincipe wordt toegepast. Het thermo-akoestische principe lijkt zeker veelbelovend en lijkt ook nog goed te werken bij hogere afgiftetemperaturen.

   Blijf onze platform goed in de gaten houden. Alle ontwikkelingen volgen wij op de voet en informeren iedereen graag over de energietransitie.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Marinusje
  Marinusje 3 jaren geleden

  Zeer stimulerende boodschap.