Koolmonoxide: voor 2 tientjes bent u een vergiftiging voor

Koolmonoxidevergiftiging kan iedereen overkomen. Veelal is er sprake van een defect in (de afvoer van) verwarmings- of warmwaterapparatuur, zoals kachel, open haard, geiser, cv- of combiketel. Ook brand, een verstopte schoorsteen en binnen in de woning barbecueën kunnen de oorzaak zijn.

Juist deze oorzaken die niet direct een verband hebben met uw verwarmingstoestel, maken dat ik van mening ben dat het áltijd verstandig is een koolmonoxidemelder te plaatsen. U laat uw leven toch niet afhangen van een investering van nog geen 20 euro in de 7 jaar? 

Gelukkig is met de veiligere concentrische rookgasafvoer, die wij tegenwoordig bij alle nieuwe cv-ketels plaatsen, de kans op koolmonoxidevergiftiging minimaal.

Meer weten over de concentrische rookgasafvoer? 

Dennis Wirken

Meer van Dennis Wirken

— Servicemonteur

Naar eigen zeggen heeft Dennis Wirken (1985) het mooiste vak dat er bestaat. Dennis is sinds 2008 servicemonteur bij Feenstra en geniet van het dagelijkse contact met klanten. Inmiddels is hij in het trotse bezit van alle diploma’s tot servicetechnicus. Hij is getrouwd met Angela en vader van Vince (2012) en Dex (2014).  Met twee kleine kids heeft hij in zijn vrije tijd zijn handen vol, maar maakt hij in ieder geval tijd om hard te lopen en tijd te besteden aan muziek.

Dennis Wirken

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.