Niet iedereen verwarmt zijn woning met behulp van een cv-ketel. In deze tijd waarin we steeds meer aandacht voor het klimaat krijgen, komen er steeds meer woningen die op een andere wijze verwarmd worden. Zelf kom ik al geruime tijd over de vloer bij bewoners die de woning met stadsverwarming verwarmen. Zij gebruiken geen cv-ketel, geiser of boiler, maar verwarmen hun huis met restwarmte die overblijft bij centrales of fabrieken bij de verbranding van afval.
Verwarmen met stadswarmte
Wat je niet gebruikt, hoef je niet te betalen
Dat stadswarmte nog niet overal een ingeburgerde verwarmingstechniek is, merk ik aan de vragen die ik krijg en de misverstanden die er leven. Net zo goed als bij verwarming met de cv-ketel dienen bewoners met stadsverwarming bijvoorbeeld ook zo nu en dan de ‘Stadswarmte Afleverset’ te onderhouden en te ontluchten.
Wat ik zelf belangrijk vind, is dat bewoners erop letten dat de binnenhuisinstallatie ook bij woningen met stadswarmte goed is ingeregeld. Dit bespaart immers enorm in de portemonnee. Ook uw radiatoren dienen de juiste liters doorstroming te hebben, dit is van belang voor een goede warmteverdeling in uw woning.
Mijn tip: Vraag gerust de monteur die bij u over de vloer komt hier naar. Hij of zij kan u verder informeren.
Plaats reactie
Reacties
J.I.J. BUIJS 24 maanden geleden
Waarde lezer,
Wij hebben een nieuwe ketel laten plaatsen door een installateur -niet zijnde Feenstra- kunnen jullie toch bij ons de radiatoren inregelen? Wat zijn de kosten?
Feenstra Webcare J.I.J. BUIJS 24 maanden geleden
Beste meneer, mevrouw Buijs,
Op dit moment is het alleen mogelijk om de installatie waterzijdig in te regelen in combinatie met het aanschaffen van een cv ketel. Wij bieden dit niet aan als los product.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
Gerard 24 maanden geleden
Kan bij vloerverwarming ook de (eigen CV) installatie warerzijdig worden ingeregeld? Lijkt mij een moeilijker klus dan bij uitsluitend radiatoren.
Feenstra Webcare Gerard 24 maanden geleden
Beste Gerard,
Hartelijk dank voor je vraag.
Bij een vloerverwarming dient er ook de juiste hoeveelheid water door de verschillende groepen te lopen.
In de beste situatie is bij het ontwerp van de vloerverwarming de massastroom en de afgifte per groep bepaald, en heeft de vloerverwarmingsverdeler een inregelmogelijkheid en een debietmeter per groep. Bij de oplevering is dan een inregelstaat beschikbaar. In de praktijk is dit niet altijd bekend.
Als de verdeler het toelaat kan er ingeregeld worden, via de temperatuurmethode. Dat is een bewerkelijke methode.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
R j 2 jaren geleden
Dit is nieuw voor mij. Waarom niet een keer een artikel of link over hoe dit onderhoud aan de warmteset te doen?
Feenstra Webcare R j 24 maanden geleden
Beste Rj,
Als u het idee heeft dat het in bepaalde vertrekken achter blijft qua opwarming of wanneer een radiator veel warmer wordt dan de rest van de radiatoren, dan is dit een indicatie dat de warmte niet goed wordt verdeeld.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
Robert R j 24 maanden geleden
Goede vraag. Ben ook benieuwd waar het om gaat. Feenstra hoeft niet in de details te treden, maar iets meer informatie zou niet overbodig zijn. Om wat voor zaken gaat het om, wat wordt er zoal gecontroleerd en getuned? (Laat gerust achterwege HOE het tunen moet; dat laat ik graag aan de specialist over).
R j R j 24 maanden geleden
Kunt u mij dan vertellen waar ik op moet letten? Wanneer zou ik een monteur langs moeten laten komen dan?
Feenstra Webcare R j 24 maanden geleden
Beste Rj,
De Stadswarmte afleverset kan niet zelf onderhouden/vervangen worden, ook de inregeling van de binnenhuis installatie is specialistisch werk! Denk aan speciale inregelsleutels en de calculatie voor de hoeveelheid liters doorstroming per radiator. Wij adviseren u om dit over te laten aan de specialisten.
Met vriendelijke groet,
Feenstra Webcare
Er zijn nog geen reacties.