… en wat doet de overheid?

Duurzame energie in uw huis
Gerelateerd

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Jack S.
  Jack S. 19 maanden geleden

  Beste Jo, een beetje erg negatief allemaal en erg naïef. We willen ook niet het beste jongetje uit de klas zijn maar zijn juist het slechtste op Malta na.
  Groet, Jack

 • Gravatar for Rik M
  Rik M 3 jaren geleden

  Zuiniger met onze leefomgeving omgaan (of het echte CO2 probleem nu wel of niet door de mensheid veroorzaakt wordt) is natuurlijk altijd een goed idee - alle beetjes helpen en de gerede onzekerheid over de meeste milieubelasting door wie geeft alleen al aanleiding om de handschoen op te pakken. Hoe dit gedaan wordt en ten koste van wat ligt besloten in een combinatieoplossing. Waterstof, biogas, warmtenet, zonne- en wind elektriciteit EN aardgas (niet uit Groningen) dienen in een verstandige balans en niet gefragmenteerd over individuele gemeenten - dus minstens nationaal - benut te worden. "One size fits" all bestaat niet en werkt monopolisme in de hand. Tijd is ook met ons. Gedurende de eerste stappen op het pad van de energietransitie (die door de industrie allang genomen worden) ontwikkelen technologie zich en ook betaal of terugverdienmodellen om het allemaal te betalen. In paniek schieten hoeft niet. Waakzaam blijven over wat er precies door de overheden bekokstoofd wordt wel. Maak met je democratische stem duidelijk hoe je het zelf ziet en ga te rade bij jezelf wat je met een kleine inspanning al kan doen (en bezuinigen op je huishoudbeurs).

 • Gravatar for Peter van Beerendonk
  Peter van Beerendonk 3 jaren geleden

  Het idee "van het gas af" geeft al aan hoe imcompetent onze politici zijn.
  Nederland is een voorloper op het gebied van schone energie. De plannen in Belgie en Frankrijk zijn grotendeels gebaseerd op het overstappen op gas. Voor mijn gevoel worden we gestraft omdat NL al voor 1990 op aardgas is overgegaan. Onze politici hadden die situatie moeten uitonderhandelen bij de EU. Op dit moment is er geen beter alternatief beschikbaar. Stuur Rutte maar terug naar de EU met een vergelijking van uitstoot per hoofd van de bevolking en laat dat sukkeltje maar opnieuw onderhandelen.
  Natuurlijk is beter isoleren, meer gebruik van zonnepanelen en mogelijk meer windenergie (dubieus als je naar andere effecten kijkt) gewenst, maar volledig van het gas af is een utopie.
  Verder direct stoppen met bijstoken of opwekken met biomassa, die oplossiong is zelfs meer vervuilend dan gewoon op kolen stoken.

 • Gravatar for Henk Jurriën
  Henk Jurriën 3 jaren geleden

  Steeds meer mensen gaan beseffen dan "van het gas af"eigenlijk betekent " Ga aan het Gas" . De financiele uitholling van de maatschappij door de (centrale) banken geeft ons bijna geen financiele speelruimte meer om nu nog fors te gaan investeren is een "VERZONNEN opwarming van de aarde door CO2 Probleem". We moeten eerst terug naar de vraag hoe zijn we in bizarrowereld aangeland. Eerst met de klimaat CO2 onzin stoppen en dan doen wat goed is...
  Waarom het CO2 verhaal onzin is lees je op climatechangereconsidered.org.

 • Gravatar for Kieb
  Kieb 3 jaren geleden

  Ik vind dat wie bepaalt ook betaalt. Laat de overheid een rem zetten op de subsidies van al die milieuactivisten. Heel veel mensen zullen het afschaffen van aardgas naar iets anders niet kunnen betalen.

 • Gravatar for A.M Rommens
  A.M Rommens 3 jaren geleden

  geen Reactie

 • Gravatar for Aad Koene
  Aad Koene 3 jaren geleden

  Jo Huisman's visie kan ik me aardig in vinden en ik denk dat die visie door steeds meer mensen gedeeld gaat worden.
  DE Overheid is een Monopoliespelletje aan het spelen waarbij ze op voorhand al alle hotels en banken ingenomen hebben.
  Door de vele onwaarheden en nepnieuws wordt de Overheid steeds ongeloofwaardiger en blijkt het hen meer om financiele grip en winst te gaan dan om bezorgdheid aangaande het milieu.
  De eindverantwoording wordt nu bij gemeentes gelegd die niet eens in staat zijn hun eigen broek op te houden en een fatsoenlijk afvalbeleid op poten te zetten.
  Een incompetente ambtenaar moet gaan beslissen hoe Jan-met-de-Pet de rekening gaat betalen van zijn wanbeleid ...........
  En dit alles nog los van het werkelijke effect op het klimaat wat nihil is, zo niet teniet gedaan door lokale milieuvervuiling om ons te voorzien van zonnepanelen, windmolens en accu's voor onze zogenaamd "groene" elektrische voertuigen.

 • Gravatar for marianne van arkel-verhoek
  marianne van arkel-verhoek 3 jaren geleden

  Laten ze eerst de mogelijkheden met waterstof maar verder gaan ontwikkelen! Dit wordt tegengehouden omdat het geen verdienmodel is.