Zonneboiler rendement

Koude winter, maar warm water: het economische advies

Iedereen weet inmiddels wat zonnepanelen zijn en gelukkig weten ook steeds meer mensen wat dat andere energiebesparende product is, waarmee je energie uit zonlicht haalt. Naast zonnepanelen, is dat immers de zonneboiler.

Voor het verwarmen van het water voor de badkamer en de keuken heeft de zonneboiler inmiddels haar kwaliteiten bewezen. Ruw geschat bespaart u ongeveer zestig procent op de kosten voor warm water. Door de –verwachte- stijgende kosten voor gas wordt de aanschaf van een zonneboiler steeds interessanter. Zeker wanneer er in uw huishouden veel warm water wordt gebruikt.

Zonneboiler of zonnepanelen?

Overweegt u zonnepanelen, dan is mijn tip “denk eens na over de aanschaf van een zonneboiler”. Waar zonnepanelen het meeste rendement behalen in de zomer, geldt dat ook voor een zonneboiler. Het verschil tussen de opbrengst in de winter en in de zomer is bij de zonneboiler echter veel minder groot.

Gerelateerd
Zonnepanelen reinigen

Zoek zonnepanelen uit die het goed doen in de zomer

Lees meer

In de zomer is het water in uw boiler al snel 95 graden. Op een koude winterdag echter met open weer (dan hoeft echt de zon niet uitbundig te schijnen) levert de boiler toch nog 40 graden water op. Het directe kraanwater is dan 10 graden. U bespaart dus nog aanzienlijk met uw zonneboiler. Uw cv-ketel hoeft zo minder hard bij te stoken, dan wanneer u geen zonneboiler heeft.

Zonneboilers doen dus gewoon hun werk. Ook wanneer de zon niet schijnt en het buiten bewolkt is, alleen het rendement ligt wat lager dan op een stralend zonnige dag. Een overweging waard.

Meer over zonnepanelen

Dave Meuken

Meer van Dave Meuken

— Monteur

Dave Meuken (1977) is specialist bij de zonnepanelendivisie van Feenstra. Deze alleskunner rolde vanuit het vak van timmerman en isolatie-expert in zijn huidige rol. Ooit was hij de allereerste monteur zonnepanelen die bij Feenstra aan de slag ging. Inmiddels kent hij alle klappen van de zweep. Dave is van a tot z betrokken bij de projecten van zijn klanten en daar haalt hij zijn energie ook vandaan. Dit betekent dat Dave de wensen van de klant aanhoort, met de klant de mogelijkheden bespreekt en dat hij uiteindelijk de panelen ook op het dak neerlegt. Uiteraard doet hij dat veilig. Dave zijn motto is niet voor niets: ‘ik werk veilig of ik werk niet. En als ik werk, werk ik met plezier’.  In zijn vrije tijd doet deze techneut in hart en nieren graag leuke dingen met zijn vrouw en twee kinderen. Voetbal is zijn passie. 

Dave Meuken

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.