Cv-ketel kopen

Nieuwe cv-ketel kopen? Feenstra adviseert!

Een nieuwe cv-ketel kopen doet u niet elke dag. Hoe wordt u wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model stookt u het voordeligst? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig advies zo belangrijk. Feenstra adviseert u vrijblijvend en vakkundig over de cv-ketel die het beste past bij uw situatie. Bij Feenstra is installatie altijd inbegrepen bij de aanschaf van een cv-ketel. 

Bekijk alle ketels in de shop

Cv-ketel kopen
 • Onafhankelijk en eerlijk advies
 • Gecertificeerde vakmannen
 • Altijd inclusief installatie
 • Uitsluitend A-merken in ons assortiment

Vind de beste hr-ketel met onze Ketelkiezer

Hr-ketels en combiketels – veel mensen die een nieuwe cv-ketel zoeken, zien al snel door de bomen het bos niet meer. In dat geval biedt de Ketelkiezer uitkomst. In een paar simpele stappen ziet u wat voor uw situatie en comfort wensen geschikte cv-ketels zijn.

1/4
1 2 3 4
Nog niet alle vragen zijn beantwoord
Een ogenblik geduld a.u.b.

Top-3 meest gekozen cv-ketels bij Feenstra

Intergas HR Kombi Kompakt HRE 28/24A

Intergas HReco cv-ketel kopen
23 kW vermogen
CW4 12,5 liter/min

Intergas cv-ketel bekijken

Remeha Calenta Ace 40c


Remeha Ace cv-ketel kopen
35,9 kW vermogen
CW5 20,3 liter/min

Remeha cv-ketel bekijken

ATAG i36ECZ

ATAG cv ketel kopen

28,3 kW vermogen
CW5 20,5 liter/min

ATAG cv-ketel bekijken

Energiezuinige hr-ketel kopen

Bent u toe aan een nieuwe combiketel en wilt u een cv-ketel aanschaffen? Dan zult u merken dat er de laatste jaren veel is verbeterd op dit gebied. Met de hoogrendementsketels van nu kunt u zoveel besparen op uw stookkosten dat u de aankoopprijs al snel terugverdient. Bovendien kunt u een slimme thermostaat op uw hr-ketel aansluiten, zodat u zo zuinig mogelijk stookt.

Actie! Tijdelijk € 100,- voordeel op onze ATAG cv-ketels + gratis slimme thermostaat ATAG One Zone t.w.v. € 199,-

Direct naar de cv-ketel shop

Of vraag vrijblijvend advies aan.

Beste cv-ketel kopen

De Consumentenbond onderwerpt met regelmaat cv-ketels aan een test voor het predicaat beste uit de test. Voor de titel beste cv-ketel van Nederland werden de hr-ketels onder andere getest op het hoogste rendement, het warmwatercomfort en de levensduur van de ketel. Ook benieuwd welke ketels uit winnaar uit de bus kwamen?

Beste cv-ketels

Cv-ketel shop en advies

Wilt u uw huidige ketel vervangen voor een nieuwer model? Heeft u al een cv-ketel op het oog? Of wilt u advies op maat? Maak dan hier uw keuze.

Uw cv-ketel vervangen
Naar de cv-ketel shop
Persoonlijk advies aanvragen

Cv-ketel kopen en installeren: geen verrassingen

Wanneer bij Feenstra een nieuwe verwarmingsketel koopt, dan is dit altijd inclusief installatie. Met onze cv-ketel installatie bent u er zeker van dat een ervaren vakman de ketel veilig monteert en de hr-ketel energiezuinig werkt. Door de vaste combinatie van kopen en plaatsen komt u niet voor onverwachte kosten te staan, omdat de monteurs-, voorrij- en materiaalkosten allemaal bij de aanschafprijs van de ketel inbegrepen zijn.

Een nieuwe combiketel installeren vraagt dus om gedegen vakkennis en ervaring. De monteurs van Feenstra beschikken over alle benodigde kennis dankzij jarenlange ervaring, bijscholing en nauwe samenwerking met gerenommeerde ketelfabrikanten.

Hr-ketel installeren: zo gaat dat in zijn werk

De installatie van een nieuwe hr-ketel behelst meer dan alleen het monteren van de ketel. Onder het installeren van een nieuwe cv-ketel verstaat Feenstra de volgende werkzaamheden:

 • oude cv-ketel demonteren en afvoeren
 • nieuwe hr-ketel plaatsen
 • aansluiten op gas- en waterleiding
 • rookgasafvoerrookgasfavoer vernieuwen
 • gasleidingen controleren op lekkages
 • koolmonoxidemeting
 • alle relevante onderdelen, zoals expansievat, gaskogelkraan, inlaatcombinatie, vul- en aftapkraan en vulslangset nalopen en waar nodig vernieuwen

Nieuwe slimme thermostaat bij uw ketel?

Een nieuwe thermostaat is meestal niet inbegrepen bij de aanschaf van een cv-ketel. Misschien heeft u ook nog een goed werkende thermostaat. Toch is het aanschaffen van een nieuwe verwarmingsketel een geschikt moment om na te denken over een slimme thermostaat. Slim, want uw nieuwe hr-ketel werkt dan nóg zuiniger. In de webshop tonen wij u welke thermostaat bij uw nieuwe ketel past. 

Veelgestelde vragen over het kopen van een cv-ketel

U moet een nieuwe cv-ketel kopen als uw oude ketel niet meer goed werkt of zijn levensduur heeft gehad. Een cv-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee. U kunt ook tussentijds een nieuwe hr-ketel aanschaffen. Dit kan flink schelen in de stookkosten.

Welke cv-ketel het best past bij uw situatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Ook uw budget speelt een rol. Kies in ieder geval voor een verwarmingsketel van een betrouwbare leverancier.

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe hr-ketel, is dat hij is afgestemd op uw behoeften. Een grote capaciteit kan meer water tegelijk verwarmen, en is geschikt voor grotere huizen en gezinnen. Wanneer u minder verwarming en warm water nodig heeft, is overcapaciteit echter ongunstig. Naast de afstemming op uw leefsituatie kunt u letten op kenmerken als de prijs, geluid, uitstoot en rendement.

Inclusief onderhoud?

Koopt u een cv-ketel bij Feenstra, dan heeft u de keuze of u hier gelijk Cv-ketel onderhoud All-in bij afsluit. Hiermee bent u altijd verzekerd van warmte en warm water én u krijgt korting op de aanschafprijs van de cv-ketel.

Cv-onderhoud All-in

Certificeringen verwarming

 • 4scios
 • KM kiwa vgm 260x100
 • KvINL
 • KOMO instal
 • Meer met Minder Energie
 • VCA veiligheids checklist aannemers