Cv-ketel vervangen

Als uw cv-ketel niet meer te repareren is, dan wilt u natuurlijk graag snel een nieuwe cv-ketel. Geen probleem! Feenstra kan uw cv-ketel vervangen in maar één dag. Zo kunt u weer snel genieten van een comfortabele woning. Ook als uw cv-ketel nog werkt kan het slim zijn om over vervanging na te denken. Een cv-ketel die ouder is dan 15 jaar kan zoveel energie verbruiken dat u goedkoper uit bent als u uw cv-ketel laat vervangen door een nieuwe hr-ketel.

cv ketel vervangen

Uw ketel vervangen? Check uw mogelijkheden

Spoedvervanging

Wilt u uw cv-ketel zo snel mogelijk vervangen omdat deze kapot is? Bij Feenstra bent u het snelst geholpen met onze service Spoedvervanging. Hierbij vervangen wij uw verwarmingsketel door één van de cv-ketels die wij standaard op voorraad hebben. Ook in deze selectie vindt u een ruime keuze aan cv-ketels van topmerken.

Spoed? Bel Feenstra: 088 8455 000

Gratis advies

U kunt kiezen voor vrijblijvend persoonlijk advies. Of vindt in 4 eenvoudige stappen de juiste hr-ketel met de Ketelkiezer. 

Start Ketelkiezer

Cv-ketel kopen

Wilt u in één keer betalen voor uw cv-ketel, dan kunt u bij ons een ketel kopen. Wij hebben combi-ketels van alle A-merken.

Onze A-merkketels

Cv-ketel huren

Een warm huis en warm water zonder gedoe en zorgen? Kies dan voor cv-ketel huren. Vast tarief en alles geregeld.

Cv-ketel huren

Laat Feenstra uw cv-ketel vervangen

Feenstra service Gratis & vrijblijvend advies

ALTEID BEREIKBAAR CIRKELGRIJS Storingsdienst 24/7 bereikbaar

CV KETEL CIRKELGRIJS Installatie & onderhoud alle A-merken

BUSSEN AUTOS CIRKELGRIJS Met 800 certificeerde monteurs altijd in uw buurt

Vrijblijvend advies aanvragen

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een cv-ketel?

De kosten voor het vervangen van een cv-ketel kunnen flink verschillen. De prijs voor het vervangen is grotendeels afhankelijk van het vermogen van de nieuwe verwarmingsketel die u op het oog heeft.

Combiketel vervangen inclusief montage

Bij andere leveranciers wordt nog wel eens de ‘kale’ prijs van een hr-ketel getoond, maar bij Feenstra zijn alle prijzen altijd inclusief installatie en het demonteren en afvoeren van uw oude ketel. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan, en weet u dat uw hr-ketel op professionele wijze vervangen wordt. Als u kiest voor huren is het vervangen van uw ketel, regulier onderhoud en een slimme thermostaat inbegrepen bij de vaste lage maandprijs. 

Wilt u specifieke informatie?

Vraag dan een offerte cv-ketel vervangen aan

Wanneer is het tijd om een combiketel te vervangen?

Als uw ketel aan het eind van zijn levensduur is, moet u uw cv-ketel vervangen. Maar ook als uw cv-ketel niet goed meer werkt of te veel gas verbruikt, kan het tijd zijn voor een nieuwe combiketel.

Cv-ketel 10 jaar oud vervangen?

In principe zou een ketel van 10 jaar oud nog naar behoren moeten werken. Toch kan het voorkomen dat een verwarmingsketel van 10 jaar oud niet meer gerepareerd kan worden, of dat vervanging simpelweg goedkoper is. Omdat de ontwikkelingen op het gebied van hr-ketels zo snel gaan, kunt u uw 10 jaar oude cv-ketel ook vervangen door een nieuwe ketel met een hoog rendement. 

Cv-ketel 15 jaar oud vervangen?

Na ongeveer 15 jaar is een hr-ketel aan vervanging toe. Net als in een auto slijten bepaalde onderdelen van uw ketel, waardoor hij maar een beperkte levensduur heeft. Daarnaast gebruiken oude ketels meer energie, waardoor het duurder is om door te stoken met uw oude ketel dan deze te vervangen door een nieuwe hr-ketel.

  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Gecertificeerde vakmannen
  • Altijd inclusief installatie
  • Uitsluitend A-merken in ons assortiment

Cv-ketel vervangen

De levensduur van een cv-ketel is afhankelijk van het merk en type, uw stookgedrag en de staat/conditie/onderhoudsgeschiedenis van de ketel. De economische levensduur van een hr-ketel varieert van 12 tot 15 jaar.

Een cv-ketel vervangen kan in één dag. Heeft u een spoedgeval? Dan beloven wij dat wij uw ketel binnen 48 uur vervangen.

De kosten voor het vervangen hangen af van de hr-ketel die u kiest. Bij Feenstra zijn alle prijzen van cv-ketels inclusief installatie. Ook het demonteren en afvoeren van uw oude ketel is bij onze prijzen inbegrepen.

Bij aanschaf van uw nieuwe hr-ketel wordt altijd uw rookgasafvoer en expansievat vervangen. Een cv-ketel koopt u bij Feenstra altijd inclusief installatie. Zo weet u zeker dat u veilig kan genieten van warmte en warm water.

Beter Energielabel met een zuinige ketel

Elk huis in Nederland heeft tegenwoordig een Energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Een van de dingen die belangrijk zijn voor dit label is uw ketel. Met een oude verwarmingsketel krijgt u een lager Energielabel dan met een nieuwe hr-ketel. Het Energielabel is steeds belangrijker voor de waarde van uw huis. Door uw cv-ketel te vervangen, kunt u dus de waarde van uw huis verhogen.

Cv-ketel advies

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers