Een geiser voor warm water

Een geiser is uitstekend geschikt voor warm water en wordt meestal gebruikt in de keuken. Een geiser werkt op gas en als u de warmwaterkraan opent, ontsteekt een waakvlam of vonkje de gasbrander waarna er onmiddellijk warm tapwater uitstroomt. Er zijn keukengeisers, met name geschikt voor het (af)wassen of douchen en badgeisers die geschikt zijn voor het vullen van een bad of gelijktijdig douchen en (af)wassen.

 

Geiser onderhoud is belangrijk voor uw veiligheid

Als een geisers normaal functioneert, is het een prima apparaat voor uw warm water voorziening. Voor een geiser is periodiek onderhoud wel belangrijk voor zorgeloos gebruik. Afvoerloze geisers bijvoorbeeld, brengen de verbrandingsgassen in de ruimte zelf tijdens het gebruik. Als er onvoldoende geventileerd wordt of er wordt onvoldoende onderhoud verricht, dan bestaat de kans dat het levensgevaarlijke koolmonoxide in de ruimte ontstaat. Want uw geiser verbrandt gas en heeft ten behoeve van de verbranding verse lucht nodig. 

 

Voor een veilig gebruik van uw geiser:

  • Zorg altijd voor continue ventilatie.
  • Zorg voor jaarlijks geiser onderhoud. 

 

Op de sticker op uw geiser kunt u zien wanneer voor het laatst onderhoud is geweest. Als uw woning bijvoorbeeld wordt geïsoleerd dan is dat het moment om een open en afvoerloze geiser te vervangen.

 

Wat zit er in een geiser onderhoudscontract?

Contract

Service & Onderhoud WarmteGarantie
Prijs 

€ 2,10

per maand

 € 3,94

per maand

Prijs na BTW verlaging*

€ 1,90

per maand

€ 3,57

per maand

2-jaarlijks onderhoud aan gesloten geiser

Storing voor 10.00 uur gemeld dezelfde dag geholpen

Onderhouds- en voorrijkosten volledig gedekt

Uurloon bij reparatie

Materiaalkosten bij reparaties

*BTW verlaging van 21% naar 6%, geldig tot 30-06-2015

 

Een onderhoudscontract kan alleen afgesloten worden voor toestellen niet ouder dan 9 jaar en in combinatie met een onderhoudscontract voor een cv-ketel, moederhaard of soloketel. Voor een open geiser is het verplicht jaarlijks onderhoud uit te voeren. De kosten voor dit Service en Onderhoud contract bedragen € 2,76 per maand. T/m 30-06-2015  betaalt u i.v.m. tijdelijke BTW verlaging € 2,50 per maand.

 

Een aanvullend ServiceAbonnement kunt u helaas niet online afsluiten. Bel met 088 845 5000 en wij helpen u graag! Voor meer informatie over de verschillende abonnementen en prijzen, verwijzen wij u naar de brochure Feenstra Service- & Onderhoudsabonnementen.

 

 

Geisers vaak open toestellen

Vanwege veiligheidsoverwegingen zullen geen nieuwe toestellen geplaatst worden. Feenstra heeft uiteraard vele andere oplossingen om toch in uw warm water te voorzien. Hierbij kunt u denken aan een CV-ketel of een boiler. Bel ons via 088 8455 000 voor meer informatie. Voor meer informatie over de verschillende abonnementen en prijzen, kunt ook de Brochure Service Abonnementen bekijken.

Waarom Feenstra?

  • Erkend installateur
  • Altijd in de buurt
  • Meer dan 100 jaar ervaring
  • Vertrouwd vakmanschap
  • 800 eigen specialisten
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.