Elke woning is verschillend, dus zou de inbraakbeveiliging dat ook moeten zijn. Een vrijstaande villa vraagt bijvoorbeeld om een ander soort beveiliging dan een appartement of een flat. Daarom levert Feenstra voor elk type woning een beveiligingssysteem op maat. Lees meer over de verschillen en de mogelijkheden.
De meeste eengezinswoningen in Nederland zijn gewone rijtjeswoningen. Dit betekent dat inbrekers alleen via de voor- en achterkant binnen kunnen komen. Aan de kant van de straat lopen inbrekers het risico gezien te worden door oplettende buren. Toch is de voordeur nog altijd de plek waar de meeste inbrekers binnen komen. Een bewegingssensor en een eventuele beveiligingscamera is bij de voordeur is daarom essentieel. In de achtertuin voelen criminelen zich vaak meer op hun gemak. Ze nemen langer de tijd om de deur te forceren en gebruiken alles wat ze kunnen vinden om binnen te dringen. Met een rondslingerende ladder klimmen ze bijvoorbeeld zo naar uw slaapkamerraam. Bewegingssensoren bij de achterdeur en op de eerste verdieping zijn dan ook zeker aan te raden. Bij hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen moet ook de zijkant van de woning in het beveiligingsplan worden meegenomen.
Flatwoningen zijn voor inbrekers relatief moeilijk binnen te komen. De centrale ingang is in de meeste gevallen afgesloten en voorzien van camerabeveiliging. Daar komt bij dat de voordeur bij een galerijflat, portiekflat of corridorflat een tweede barrière vormt, en dat vluchtwegen schaars zijn. Toch weerhoudt dit inbrekers er niet van uw flat binnen te dringen. Via de voordeur, of al klimmend van balkon naar balkon. Zorg daarom voor een goed beveiligde voor- en balkondeur met een bewegingssensor en eventueel een beveiligingscamera. Zodra de bewegingssensor iets verdachts waarneemt, wordt de meldkamer gewaarschuwd. En met de app kunt u live meekijken met de beveiligingscamera!
Een villa heeft vaak veel ruimte en een grote tuin om zich heen. Hierdoor zijn inbrekers vaak nauwelijks te zien vanaf de straat, en kunnen ze in veel gevallen ongestoord hun gang gaan. Een vrijstaande woning kan bovendien van elke kant worden binnengedrongen. Het is daarom zaak de tuin te voorzien van bewegingssensoren en camera’s. Hierdoor worden inbrekers al in een vroeg stadium opgemerkt, waarna de bemande meldkamer de politie kan waarschuwen. Ook in elke ruimte die via de tuin of het balkon bereikbaar is, dient idealiter een bewegingssensor te worden geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld met een alarmsysteem van Feenstra, dat tot maar liefst 32 componenten kan worden uitgebreid.
Voor appartementen geldt hetzelfde als voor flatwoningen: ze zijn lastig binnen te komen, doordat er verschillende beveiligingslagen kunnen worden aangelegd. Zorg ten eerste dat de ingang goed afgesloten en beveiligd is. U kunt samen met uw medebewoners of de VVE een bewegingssensor of een beveiligingscamera laten plaatsen. Als insluipers toch uw voordeur weten te bereiken en te forceren, is het fijn als u kunt vertrouwen op een alarmsysteem met bemande meldkamer. Zorg bij een bovenwoning voor bewegingssensoren bij eventuele balkons, en bij benedenwoningen voor sensoren bij de ramen en deuren op de begane grond.
Wilt u graag een uitgebreid advies over het beste beveiligingssysteem voor uw woning? Vraag dan gratis advies aan bij Feenstra. Op basis van een telefonisch gesprek kan onze expert een vrijblijvende offerte voor u maken. Zo voelt u zich weer 100% veilig in uw eigen woning!