Bulgaarse methode (cilinder afbreken)

Wat is de Bulgaarse methode en hoe werkt het?

Men spreekt over de Bulgaarse methode als een cilinderslot dat iets uitsteekt wordt afgebroken. Het komt er op neer dat de inbrekers het slot met een tang stuk draaien en zo uit de deur kunnen trekken. Dit kan ook gebeuren als de deur op slot zit. Via deze methode zijn inbrekers binnen één minuut in huis. De Bulgaarse methode is een van de meest gebruikte manieren om in te breken. Dit komt omdat het vrij simpel te doen is en er geen dure materialen voor nodig zijn. 

Bulgaarse methode

Hoe beschermt u zich tegen de Bulgaarse methode?

Hang- en sluitwerk

U kunt zich tegen deze inbraakmethode beschermen door een verzonken cilinderslot te plaatsen. Ook kunt u een veiligheidsbeslag monteren, waarbij het cilinder niet meer dan 2 millimeter uitsteekt. Nog beter is het aanbrengen van een kerntrekbeslag, waarbij het cilinder wordt weggestopt achter een stalen plaatje. Let erop dat u uitsluitend sloten koopt met een SKG keurmerk dat drie 3 sterren krijgt. Zo wordt het vrijwel onmogelijk voor inbrekers om het cilinderslot te verwijderen.

Beveiligingssysteem

Met alleen goed hang- en sluitwerk bent u er nog niet. Wilt u degelijke bescherming, dan is het raadzaam een vakman van Feenstra bij u thuis uit te nodigen die met u in en rondom het huis naar de zwakke plekken kijkt. Onze vakmannen kunnen u adviseren voor alarm- en camerasystemen en bijbehorende componenten. Zo houdt u niet alleen inbrekers buiten de deur, maar vergroot u ook de pakkans bij een (poging tot) inbraak.

Inbraak via de Bulgaarse methode voorkomen

Wilt u een alarmsysteem en/of beveiligingscamera aanschaffen voor uw woning? Dan bent u bij Feenstra aan het juiste adres. Kijk in onze webshop welke alarmsystemen en beveiligingscamera’s Feenstra verkoopt en zoek het systeem die bij uw wensen, eisen en verwachtingen aansluit. En heeft u hulp nodig bij het zoeken van een geschikt alarm- of camerasysteem? Dan helpen wij u uiteraard graag. 

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

  • Feenstra Meldkamer Pac
  • KM req 260x100
  • Borg certificaat beveiliging
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra