Cilindertrekken

Inbrekers buiten de deur houden? Let op cilindertrekken!

Inbrekers hebben allerlei inbraakmethoden om uw woning te kunnen betreden. Niet alle methoden zijn even effectief, maar er zijn ook inbraakmethoden die vrijwel altijd werken. Eén van deze methoden is de inbraakmethode van het cilindertrekken of kerntrekken. Hierdoor staat binnen 30 seconden een inbreker in uw woning.

Cilindertrekken

Wat is cilinder- of kerntrekken?

De cilinder van het slot is in feite de kern van het slot, die een klein stukje uit het slot steekt. Wordt het cilinder verwijderd, dan kan een inbreker het slot gemakkelijk forceren. Dit is precies wat er bij cilinder- of kerntrekken gebeurt. Er wordt speciaal gereedschap in het cilinder van het slot gestoken, waardoor het cilinder gemakkelijk en snel uit het slot verwijderd kan worden. Is de kern van het slot eenmaal verdwenen, dan kunnen inbrekers de deur gewoon openen. U hoort niks en inbrekers zijn slechts enkele seconden bezig, maar ze staan wel in uw huis. 

Hoe vaak komt kerntrekken voor?

Helaas weten veel inbrekers dat kerntrekken een goede inbraakmethode is om zelfs goed beveiligde woningen binnen te komen. Dit betekent dat deze inbraakmethode veel wordt gebruikt. U denkt misschien dat u veilig bent met uw standaard deurbeslag, maar de gemiddelde inbreker kan uw sloten gemakkelijk en snel forceren. Zij zijn zelfs zo goed getraind, dat ze al van een afstand kunnen zien of uw sloten wel of niet geforceerd kunnen worden door middel van kerntrekken. Gemiddeld komt cilindertrekken bij 16% van de inbraakgevallen voor. Deze inbraken zijn dus te voorkomen!

Het overgrote deel van de woningen in Nederland is voorzien van sloten met cilinders die niet bestand zijn tegen cilindertrekken."
Hans Schelvis van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

Kerntrekken tegengaan: drie belangrijke tips

Wilt u voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een inbraak? Dan is het belangrijk om u effectief te wapenen tegen de slimme inbrekers bij u in de buurt. Wij geven u graag enkele tips om een inbraak in uw woning te voorkomen. 

Tip 1: Koop het beste deurbeslag

Koop het beste deurbeslag voor uw cilinderslot. Wij raden u aan om deurbeslag met minimaal 3 SKG sterren te nemen. Deze is in de meeste gevallen standaard  uitgerust met kerntrekbeveiliging. Om helemaal goed beveiligd te zijn, raden wij u aan om ook een goed cilinder van minimaal 2 SKG sterren in uw slot te laten plaatsen.

Tip 2: Neem een alarmsysteem voor uw woning.

Een alarmsysteem waarschuwt u en de politie direct als er inbrekers in uw huis zijn. Mochten inbrekers uw sloten hebben geforceerd door middel van kerntrekken of een andere inbraakmethode, dan krijgt u hier direct een melding van. Ook krijgt de meldkamer waar het alarmsysteem op is aangesloten een melding en kunnen zij de politie naar uw woning sturen, zodat inbrekers geen kans hebben om uw kostbaarheden mee te nemen. Overigens werkt een alarmsysteem ook preventief: zien inbrekers dat u een alarmsysteem heeft, dan breken ze liever ergens anders in. 

Tip 3: Investeer in een beveiligingscamera.

Beveiligingscamera’s zijn niet alleen interessant voor bedrijfspanden, maar ook zeker voor woningen. Wordt er ingebroken, dan ziet u aan de camerabeelden direct wie de inbreker is geweest. Deze camerabeelden kunt u vervolgens aan de politie verstrekken, voor een effectief onderzoek naar de inbraak. Overigens werkt ook de beveiligingscamera preventief, want inbrekers laten woningen met camera’s liever aan zich voorbij gaan bij het inbreken. 

Cilindertrekken voorkomen

Wilt u een alarmsysteem en/of beveiligingscamera aanschaffen voor uw woning? Dan bent u bij Feenstra aan het juiste adres. Kijk in onze webshop welke alarmsystemen en beveiligingscamera’s Feenstra verkoopt en zoek het systeem die bij uw wensen, eisen en verwachtingen aansluit. En heeft u hulp nodig bij het zoeken van een geschikt alarm- of camerasysteem? Dan helpen wij u uiteraard graag. 

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

  • Feenstra Meldkamer Pac
  • KM req 260x100
  • Borg certificaat beveiliging
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra