Raambeveiliging

Een inbraak via een raam is vaak een peulenschil. Vaak is het raam de zwakke schakel die de inbreker kiest om uw woning binnen te komen. Inbrekers hebben maar een klein beetje ruimte nodig om zich doorheen te wurmen en daar staat niet iedereen bij stil. Pas daarom naast deurbeveiliging ook raambeveiliging toe om de kans op inbraak tot een minimum te beperken. Feenstra geeft u graag advies voor de beste raambeveiliging voor uw woning.

Advies raambeveiliging

Waarom kiezen voor raambeveiliging?

 • Veilig uw woning ventileren
 • Betrouwbaar met kinderslot
 • Beveiliging tegen inbraak

Wat is de beste raambeveiliging

Magneetcontacten

Een magneetcontact is de meest veilige en relatief goedkoopste oplossing om ramen en deuren te beveiligen. Magneetcontacten worden ook wel raammagneten of deurmagneten genoemd. Ze zijn draadloos en werken op batterijen. Onze magneetcontacten zijn standaard uitgerust met een sabotagemelder en verbonden met uw alarmsysteem, waardoor het alarm afgaat bij (poging tot) inbraak. Het contact kan op elke raam of deur gemonteerd worden. 

Meer over magneetcontacten

Sloten op uw raam

Voor een compleet beveiligd huis kunt u ook kiezen voor sloten op uw raam. Bij een draairaam kunt u kiezen voor dievenklauwen die te monteren zijn aan de scharnierzijde (alleen bij naar buiten draaiende ramen). Dit kan een erkend slotenmaker voor u monteren. Naast dievenklauwen kunt u uw raam extra beveiligen met veiligheidsscharnieren. En als u wilt ventileren met een klein raampje door het open te kunnen laten staan, pas dan de barrièrestang toe. Deze producten kunnen gelijksluitend door de slotenmaker worden geleverd, zodat u met één sleuteltje alle sluitingen kunt bedienen. Tenslotte kunt u voor een klepraam druksluitingen of combi-uitzetters (laten) monteren.

Glasbreukmelder

De glasbreukmelder is een extra zekerheid die bijdraagt aan de veiligheid van uw huis. Het merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan. Door middel van een geavanceerde glasbreukanalyse wordt het breken van allerlei soorten glas tot op 9 meter afstand gedetecteerd. Vallende glazen binnenshuis en andere bronnen van vals alarm worden genegeerd. Dit komt doordat zij een ander soort glasdruk dan bijvoorbeeld ramen hebben, die de glasbreukmelder herkent. De glasbreukmelder is draadloos en wordt aan uw plafond of muur gemonteerd.

Meer over glasbreukmelders

Waarom is raambeveiliging noodzakelijk?

 • Open wrikken tegen inbraak
  Als er geen goede sloten gemonteerd zijn kan een inbreker met een schroevendraaier of koevoet zo de deur of het raam open wrikken en binnen komen. Zorg voor goed hang- en sluitwerk met een oplegslot of anti-inbraakstrip voor uw raam sluit u een deur of raam veilig af zodat open wrikken niet meer mogelijk is. Of laat een professionele alarminstallatie aanleggen. 
 • Insluipen bij open raam
  Dit is de makkelijkste methode. De inbreker heeft hiervoor geen gereedschap nodig (hij hoeft immers niet te ‘breken’) en hoeft alleen maar op te letten of onoplettende burgers hun deuren en ramen open hebben staan om de woning te ventileren. Dit is voor een inbreker dé gelegenheid om uw woning binnen te sluipen en uw spullen mee te nemen. Wilt u dit voorkomen en veilig blijven ventileren, dan kunt u een barrièrestang aanschaffen.
 • Scharnieren eruit tikken
  Bij naar buiten draaiende ramen en deuren kunnen op eenvoudige wijze de scharnierpennen eruit getikt worden om het raam of deur te openen. Maak gebruik van veiligheidsscharnieren. Deze hebben een ingebouwde dievenklauw waardoor het - ook na het verwijderen van de scharnierpennen - onmogelijk is het raam of deur via die zijde te openen.
 • Gaatjes boren
  Onder de raamsluiting wordt een gaatje geboord en vervolgens wordt er met een ijzerdraad geprobeerd de grendel te openen. De oplossing: een raamsluiting met sleutel. De raamsluiting is met een sleutel af te sluiten waardoor het niet mogelijk is om de hendel omhoog te duwen. Laat de sleutel nooit aan de binnenkant in het slot zitten. 

Lees meer over de meest gebruikte inbraakmethoden

Raambeveiliging

Wilt u raambeveiliging? Feenstra geeft u advies

Wilt u meer informatie over raambeveiliging? Feenstra biedt gecertificeerde huisbeveiliging. Kies voor een alarmsysteem die uit te breiden is met tientallen componenten, waaronder glasbreukmelders voor raambeveiliging. Graag geven wij u eerlijk advies over de juiste beveiliging voor uw huis.

Advies raambeveiliging

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

 • Techniek Nederland
 • Feenstra Meldkamer Pac
 • KM req 260x100
 • Borg certificaat beveiliging
 • ACN logo
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra