Menu

Zonnepanelen

Duurzame zonne-energie omzetten in elektriciteit

Zonnepanelen: wek zélf stroom op

Voor niets komt de zon op. De energie van de zon is schoon, raakt nooit uitgeput en is helemaal gratis voor u beschikbaar. Maak daar slim gebruik van door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken. De zonnige dagen worden nog mooier met een kleine zonne-energiecentrale op uw eigen dak. Want zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, bespaart u al op uw elektriciteitsrekening. Oók op bewolkte dagen, trouwens. En dat voordeel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Zonnepanelen prijs

Vergelijk en maak een keuze uit drie pakketten met de beste pv-panelen, inclusief installatie en materiaal.

Onze pakketten

Advies op maat

Welke panelen de beste keus voor u zijn, ontdekt u binnen 2 minuten met een handige online tool.

Online advies

Opbrengst

Hoeveel energie levert een zonnepaneel eigenlijk op? En waarvan is de opbrengst afhankelijk?

Rendement

Btw terugvragen

Bespaar door de btw op zonnepanelen terug te vragen. Dit scheelt gemiddeld zo'n € 900,-!

Btw teruggave

Heeft u zonnepanelen en wilt u weten hoe deze presteren?

De terugverdientijd wordt bepaald door de opwek van uw zonnepanelen. Maar inmiddels heeft u de panelen al een tijd en wat is de opwek momenteel? En minstens zo belangrijk: is de installatie nog veilig? Kies voor de Zon Prestatie Check en u bent volledig op de hoogte van de prestaties van uw installatie. Ongeacht wie de zonnepanelen heeft geïnstalleerd.

Zon prestatie Check

Zonnepanelen kopen?

Denkt u na over het kopen van zonnepanelen? Dan doet u er goed aan om u te laten adviseren door een expert. Bij het kopen van zonnepanelen moet u op veel aspecten letten; zoals: kwaliteit van de panelen en omvormers, garantie en levensduur én het rendement.

Idealiter bestaat een systeem uit minimaal uit 6 zonnepanelen, zodat de energieopbrengst daadwerkelijk een verschil maakt op de energierekening. Gemiddeld worden er door Feenstra 10 zonnepanelen per dak geplaatst. De hoeveelheid is vanzelfsprekend afhankelijk van het beschikbare oppervlak. Ook moet er rekening gehouden worden met omgevingsfactoren en slagschaduw die de opbrengst kan verminderen.

Vrijblijvend advies aanvragen 

Wat komt er allemaal bij kijken?

Hoe werkt een zonnepaneel?

Met zonnepanelen kan zonlicht direct in elektriciteit worden omgezet. Dit proces noemen we het fotovoltaïsch effect. De officiële benaming voor een zonnepaneel is kortweg ‘pv-paneel’, naar het Engelse ‘photovoltaics’. Een pv-paneel bestaat uit vele kleine zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. Elke zonnecel is opgebouwd uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal waartussen -onder invloed van het zonlicht- een spanningsverschil ontstaat. Een omvormer geeft de opgewekte zonne-energie vervolgens door aan het elektriciteitsnet.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • Zonnepanelen zijn tegenwoordig aantrekkelijk geprijsd
  • De stroomopbrengst per vierkante meter is hoog
  • Het rendement van zonnepanelen is groot
  • Minder afhankelijk van uw energieleverancier
  • Goed voor het milieu

Ontwikkelingen zonnepanelen

Zonne-energie mag zich verheugen in een toenemende populariteit. Geen wonder: de energie is schoon, goedkoop en de terugverdientijd van de investering wordt steeds korter. Lees hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen.

Kiezen voor een zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water in huis. Het werkt op warmte van het zonlicht en heeft een voorraadvat, net als een traditionele boiler. Door een zonneboiler in te zetten voor warm water, wordt het milieu gespaard en bespaart u energie. 

Voordelen zonneboiler

  • Minder gasverbruik
  • Goed voor het milieu
  • Lagere energierekening

Zonneboiler kiezen

Zonneboiler zonnepanelen