Online advies over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Niet alleen in uw eigen portemonnee, maar ook in het milieu. Geen wonder dus dat steeds meer mensen zonnepanelen kopen. Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het echter wel belangrijk om te weten of uw dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen er op passen en wat de verwachte opbrengst is. Bij Feenstra kunt u snel en vrijblijvend online advies inwinnen over zonnepanelen. Indien nodig, komen onze vakmensen ook graag langs voor een schouw. Als u daarna overgaat tot het kopen van zonnepanelen, zorgt Feenstra uiteraard ook voor een vakkundige installatie. 

Doe nu de zonnepanelen adviestool

Zonnepanelen 2021

 • Uitsluitend kwaliteit pv-panelen
 • Altijd inclusief schouw en installatie
 • Minimaal 12 jaar garantie
 • In 1 dag geïnstalleerd

Waarom zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kopen heeft veel voordelen. Zonne-energie is schoon, raakt nooit uitgeput en is helemaal gratis voor u beschikbaar. Door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken maakt u daar slim gebruik van: met uw eigen zonne-energiecentrale op uw dak bespaart u tot honderden euro’s per jaar en draagt u bij aan een beter milieu. Zo worden zonnige dagen nog mooier! 

Enkele voordelen waarvan u profiteert als u zonnepanelen koopt:

 • U bespaart op uw maandelijkse energiekosten
 • Zonne-energie is beter voor het milieu
 • U krijgt de btw terug van de Belastingdienst
 • U krijgt geld terug bij salderen

Lees meer over de voordelen van zonnepanelen

Actie

Vattenfall klanten kopen zonnepanelen met korting!

Bent u klant van onze partner Vattenfall? Dan kunt u bij Feenstra nu zonnepanelen kopen met korting. Deze korting bedraagt € 100,- en is van toepassing op onze 3 pakketten met een hoog rendement.

Zonnepanelen vergelijken: welk pakket past bij u?

Bij Feenstra kunt u 3 zonnepanelen pakketten kopen. Het eerste pakket is het scherp geprijsde High Power pakket met CanadianSolar zonnepanelen. Met de Longi zonnepanelen van het Excellent Power pakket, heeft u de hoogste opbrengst. Wilt u de langste garantie? Dan kunt u het best ons Premium Power pakket met LG zonnepanelen kopen. 

 High PowerExcellent PowerPremium Power
Kleur zonnepanelen Zwart Zwart  Zwart
Merk zonnepanelen CanadianSolar Longi LG
Afmetingen zonnepaneel in millimeters 1675 x 992 x 35 1755 x 1038 x 35 1700 x 1016 x 40
Gecertificeerde installatie door Feenstra      
Aantal zonnepanelen 10 10 10
Hoog rendement in wattpiek per pv-paneel 310 Wp 360 Wp 355 Wp
Garantie op materiaal 12 jaar 12 jaar  25 jaar
Omvormer met 10 jaar garantie SMA SMA SMA
Realtime inzicht in opwek (via smartphone/pc)      
Power optimizers voor optimaal rendement bij schaduw Mogelijk tegen meerprijs Mogelijk tegen meerprijs Mogelijk tegen meerprijs 
Gemiddelde opgewekte energie eerste jaar (kWh) 2635 kWh 3060 kWh 3020 kWh
Gemiddelde opbrengst eerste jaar € 606,- € 704,- € 695,-
Prijs inclusief btw (btw is voor particulieren terug te vragen bij de Belastingdienst) € 4.962,- € 5.950,- € 6.566,-
Prijs excl. btw € 4.101,- € 4.917,- € 5.426,-

 
Actie: voor Vattenfall klanten geldt een korting van € 100,- op de aanschafprijs! (nog niet verrekend in de prijzen hierboven)

Start hier uw online zonnepanelen advies

Welke kosten komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen?

De prijzen van onze zonnepanelen pakketten zijn inclusief bekabeling, omvormer, installatie, en andere bijkomende werkzaamheden. U komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. De kosten van onze pakketten - uitgaande van 10 panelen - variëren van € 4.101,- tot € 5.426,- ex btw. De btw kunt u als particulier meestal terugkrijgen, en kunt u dus zien als een subsidie op het kopen van zonnepanelen. Ook zijn er vaak lokale subsidieregelingen van kracht. Bij Feenstra vindt u meer informatie over subsidie op zonnepanelen. Ook zonder subsidie verdient u de investering in zonnepanelen binnen enige jaren terug. Hoe lang dit precies duurt, is afhankelijk van de opbrengst van uw zonnepanelen. Al onze pakketten hebben een garantie van tenminste 12 jaar.

Wat is beter: 1 zonnepaneel of 10 zonnepanelen kopen?

Het aantal zonnepanelen dat past bij uw woning, is mede afhankelijk van het oppervlak van uw dak en omgevingsfactoren zoals slagschaduw. 1 zonnepaneel kopen zal het verschil niet maken, maar te veel zonnepanelen kopen met een lage opbrengst ook niet. Om daadwerkelijk uw energierekening te verlagen, raden wij aan om minimaal 6 zonnepanelen te laten plaatsen. Gemiddeld plaatst Feenstra 10 zonnepanelen per dak. U kunt bij Feenstra geen losse zonnepanelen kopen om zelf te installeren, maar alleen zonnepanelen pakketten. Bij deze pakketten zijn ook de schouw en installatie inbegrepen. Onze installateurs zorgen daarnaast voor de vakkundige installatie van omvormers en, indien nodig, power optimizers.

Zonnepanelen kopen en installeren

Zonnepanelen kopen inclusief installatie

Bij de gemiddelde woning duurt het plaatsen van een zonnestroomsysteem ongeveer één dagdeel. Uiteraard hangt dit samen met de grootte van het te plaatsen systeem. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van dakhaken en profielen waar de panelen op komen te liggen en de installatie van de zonnepanelen zelf. Vervolgens het plaatsen van de omvormer (meestal op zolder), het aanleggen van een stroomkabel tussen de omvormer en meterkast en het uitbreiden van de meterkast ter bevordering van de zonnepanelen. Wilt u ook zonnepanelen op uw dak?

Vraag vrijblijvend advies aan

Onze certificeringen voor zonne-energie

 • Zonnekeur Feenstra
 • VCA veiligheids checklist aannemers
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • Install Q