De energietransitie - wie gaat het doen?

Wat is úw rol in de energietransitie?
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Henk Luijters
  Henk Luijters 4 jaren geleden

  Er heerst bij onze overheid een CO2 gekte, mensen laat u niet door dat zooitje in Den Haag bij de neus nemen. Ons kleine landje stoot in vergelijking met de USA en China een minimale hoeveelheid CO2 uit. De aarde zelf doet er nog een schepje bovenop. DIe gekte in Den Haag moet gestopt worden. Groen Links van Jesse Klaver moet eens met zinniger beleid komen. Ik laat me niet door die beleidszotten bij de neus nemen. De eerstvolgende verkiezingen moet die klimaatidioten eens afgestraft worden.

 • Gravatar for J.F. van Bree
  J.F. van Bree 4 jaren geleden

  Goed plan om langzaam maar zeker van het gas af te gaan, maar als ik Feenstra vraag om een offerte voor het leveren en plaatsen van een warmte pomp dan krijg ik totaal geen reactie, niet van Feenstra en ook niet van de installateur van de CV installatie.
  Volgens de checklist van Feenstra voldoet mijn huis aan alle voorwaarden om een warmte pomp te plaatsen.
  Ons nieuwbouw huis is in november 2016 opgeleverd, we hebben een ventilatie sijsteem zonder warmte terug winning, dus m.i. ideaal om deze ventilatie unit te vervangen door een warmte pomp b.v. Inventum Ecolution Combi Solo.
  Maar zoals gezegd geen reactie van Feenstra en collega

  • Gravatar for J.F. van Bree
   J.F. van Bree J.F. van Bree 4 jaren geleden

   Doe ik morgen,
   Dit kan uitgroeien tot een goed initiatief waar bij een groep huis eigenaren gezamenlijk met Feenstra een stap (je) nemen in de goede richting
   Frits

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare J.F. van Bree 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Van Bree,

   Vervelend om te vernemen dat u niks heeft vernomen van ons, nadat u een offerte heeft aangevraagd. Hier willen wij graag verandering in brengen. Zou u ons kunnen voorzien van een e-mail aan [email protected], met uw contactgegevens?

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for J.colthoff
  J.colthoff 4 jaren geleden

  Heel mooi verhaal, maar de hamvraag: WAT GAAT HET KOSTEN.?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare J.colthoff 4 jaren geleden

   Geachte heer, mevrouw Colthoff,

   Dat blijft altijd een belangrijke vraag.

   Neem een kijkje via de link naar een eerder gepubliceerd artikel: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/hoeveel-gaat-de-energietransitie-u-kosten

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for S
  S 4 jaren geleden

  Zeker 80% van de mensen kan dit niet betalen, Mensen met een hoge hypotheek en ouderen zijn daar niet toe in staat.

 • Gravatar for A. Colijn
  A. Colijn 4 jaren geleden

  Hoe je het ook bekijkt de energietransitie gaat iedereen geld kosten en niet zo weinig ook. De beslissingen worden genomen door mensen die er geen idee van hebben wat dit voor de minder verdienenden betekent. Nederland moet zo nodig weer vooroplopen als het gaat om wereldproblemen. Als het nut had, ja dan zouden veel mensen willen meedoen. Maar in Nederland de bewoners zwaar op kosten jagen (zelfs met subsidie kunnen velen die bedragen niet opbrengen) terwijl het mondiale effect NIHIL is lijkt mij echt iets voor NUON etc. Wat heeft het voor nut om in ons kleine landje CO2 te reduceren als in China en India massa"s nieuwe kolencentrales worden gebouwd EN in gebruik genomen. Wat heeft het voor nut als wij CO2 reduceren terwijl er elders complete bossen worden gerooid ten behoeven van de bruinkoolwinning (een van de meest vervuilende brandstoffen). en wie wil die rooien in Duitsland....Juist RWE, de compagnon van Essent die ook een grote muil heeft over energietransitie. En ook NUON (Vattenfall), als die geld kunnen verdienen aan de transitie en aan de andere kant het milieu verpesten met kolencentrales dan heb ik mijn keuze snel gemaakt. Dus het lijkt mij dat die Jeroen van Loon en grote huichelaar is.

  • Gravatar for gerard van Poeijer
   gerard van Poeijer A. Colijn 4 jaren geleden

   wat een onzin

  • Gravatar for J.F. van Bree
   J.F. van Bree A. Colijn 4 jaren geleden

   A. Colijn.
   U heeft helemaal gelijk als we alleen m.b.t. het milieu naar Nederland en de rest van de Wereld kijken.
   Maar kijk verder We vechten constant tegen het water, daardoor is er zoveel kennis ontwikkeld dat we dat wereld wijd exporteren en er veel geld aan verdienen.
   Dus m.b.t. wereld wijd stelt het niet veel voor wat Nederland doet maar Nederland is een kennis economie, en kijk is wat voor een kennis we kunnen gaan exporteren wat we kunnen betekenen wereld wijd en wat we er aan kunnen verdienen.
   Frits