Duitsland schakelt over op aardgas… hoe kan dat?

Duitsland en Nederland: verschillende routes naar verduurzaming

Wat vindt u van dit artikel?


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for H.de boer
  H.de boer 4 maanden geleden

  Nederland verandert langzaam maar zeker in een dictatuur.Ik ben zoooo blij dat ik in november ga emigreren!! Vrij voel ik me al lang niet meer,zoveel regeltjes en alles draait om geld.De regering respecteert de burger niet meer,het is een corrupt zooitje!!

 • Gravatar for A.Vogelaar
  A.Vogelaar 7 maanden geleden

  Dan moeten ze voor de consument de prijzen per m3 gas ook gelijk trekken en niet € 1.50 of meer verschil per m3

 • Gravatar for w.g. burger
  w.g. burger 8 maanden geleden

  wij betalen de hoofdprijs zodat duitsland voor een habbekrats gas kan kopen ze houden zelf de pijpkraan van rusland dicht zodat wij het dure gas moeten kopen bedankt hoor nederlandse regeering

 • Gravatar for peter uit almere
  peter uit almere 8 maanden geleden

  onze overheid waait mee met de wind dat voornamelijk de geur van geld verspreid
  bijna geheel ten koste van bevolking waar zij juist zorg voor zouden moeten dragen
  als er ja gezegd wordt betekend dat niet dat ze ja doen , nee ze laten weten dat ze wel begrijpen dat de bevolking.
  ja voor ogen heeft maar helaas pindakaas.

 • Gravatar for Eddie Komdeur
  Eddie Komdeur 8 maanden geleden

  Aardgas in Nederland is Nederlands bezit. Wordt wel gemakkelijk gesteld dat bijvoorbeeld de Duitsers recht hebben op ons gas omdat er in het verleden contracten zijn afgesloten. Echter kunnen contracten altijd worden ontbonden en wel omdat de leveringsvoorwaarden/garanties zijn veranderd door omstandigheden die niet waren voorzien zoals bodemdaling en natuurlijk aardbevingen. Bovendien moeten Nederlanders de zogenaamde marktprijs betalen wat natuurlijk van de gekke is. In de golfstaten betalen inwoners ook niet de hoofdprijs voor brandstoffen. Natuurlijk zou het zo moeten zijn dat Nederlanders gas zouden kunnen afnemen tegen kostprijs.

 • Gravatar for Ben Boulonois
  Ben Boulonois 8 maanden geleden

  Contract met Duitsland kan je ook afkopen! Kost waarschijnlijk wel wat, maar dan hoef je geen gas meer te winnen in Groningen, en dat is belangrijker!

  • Gravatar for Eddie Komdeur
   Eddie Komdeur Ben Boulonois 8 maanden geleden

   Waarom zouden wij het moeten afkopen? De leveringsvoorwaarden zijn niet meer hetzelfde als bij het afsluiten van de contracten door niet voorziene omstandigheden zoals bodemdaling en aardbevingen. Het grote probleem is dat Nederland zich met de kop in strop heeft gewurmd en wel de strop van de EU. Ik denk dat het tijd wordt voor een lobby die tevens juridisch onderzoekt hoe deze situatie snel en natuurlijk zonder afkopen gaat worden opgelost.

 • Gravatar for Ed Meijer
  Ed Meijer 8 maanden geleden

  Mijn onderbuik gevoel zegt mij dat wij in Nederland van het aardgas moet en dat onze gasvoorraad duur wordt verkocht aan derden. Ook ben ik van mening dat de co2 uitstoot niet zal verminderen en zeker niet op nul komt. Als we dat willen behouden zal je alle zware industrie per direct moeten sluiten, zal de (wereld) bevolking moeten dalen want ook mensen en dieren veroorzaken co2. Alle auto,s electrisch klinkt leuk, in verkiezingstijd , maar ook die energie moet ook opgewekt worden en dat alles op 2030 2050 dat gelooft toch niemand want op dit moment wordt er enkel maar gepraat maar er komt niets uit de mouwen.

 • Gravatar for Tonio
  Tonio 8 maanden geleden

  Biomassa is heilig en dat snap ik niet. Deze veroorzaakt meer vervuiling dan een moderne kolen gestookte centrale.

 • Gravatar for Richard
  Richard 8 maanden geleden

  Mensen die vinden dat de gaskraan weer open kan, ook al is dat onder voorwaarden, moeten zich eens goed afvragen hoe ze er over zouden denken als ze zelf in het bevingsgebied zouden wonen met hun gezin.

 • Gravatar for G.Grooten
  G.Grooten 8 maanden geleden

  weet niet waar we aan toe zijn de komende jaren . ik ga voor de goedkoopste/beste oplossing