Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp met een cv-ketel. Voor het grootste deel van het jaar verzorgt de warmtepomp de verwarming van de woning. Alleen als het buiten heel koud is springt de cv-ketel bij. De cv-ketel zorgt ook voor het warme tapwater. Omdat je op deze manier gas bespaart draagt de hybride warmtepomp bij de vermindering van de CO2-uitstoot.
Wij helpen u graag bij het verduurzamen van uw woning. Vanwege de grote belangstelling en beperkte installatiecapaciteit kunnen we op dit moment geen nieuwe aanvragen in behandeling nemen.
Wilt u geïnformeerd worden zodra wij voldoende installatiecapaciteit beschikbaar hebben? Dan vragen wij u vriendelijk uw interesse door te geven via dit formulier. Hiermee kunnen wij u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en u tijdig informeren wanneer wij weer nieuwe aanvragen kunnen behandelen.
Is uw huis al klaar voor een hybride warmtepomp? Beantwoord onderstaande vragen.
Een warmtepomp werkt op basis van de natuurkundige principes: verdamping en condensatie. Warmte van een bron zorgt dat een koudemiddel gaat koken en vervolgens verdampt. Door een compressor wordt de temperatuur van de damp verhoogd. De condensatie van deze damp geeft warmte af aan het water. Dit verwarmde water wordt gebruikt voor de verwarming van uw huis of warm water.
U kunt een hybride warmtepomp los kopen en aansluiten op uw bestaande cv-ketel. Ook is het mogelijk om een hybride warmtepomp te kopen inclusief een cv-ketel. Als u voor het laatste kiest weet u zeker dat de combinatie goed met elkaar kan samenwerken en het beste resultaat geeft.
Denkt u na over de aanschaf van een warmtepomp, dan is een hybride systeem uitermate geschikt voor bewoners met een koopwoning. Een hybride warmtepomp heeft net als een cv-ketel een levensduur van rond de 15 jaar en de prijs varieert maar start bij € 6.200 (dit is inclusief ISDE subsidie). Hierbij geldt doorgaans dat een warmtepomp met meer vermogen (en daardoor geschikt voor een grotere woning) duurder is dan een warmtepomp met een lager vermogen. Voor een cv-ketel met warmtepomp kunt u een subsidie ontvangen. Het subsidiebedrag is onder meer afhankelijk van het type warmtepomp dat u aanschaft en van het vermogen dat u kiest. Daarnaast bent u maandelijks minder aan energiekosten kwijt. Dit maakt dat een warmtepomp de investering zeker waard is.
Met een warmtepomp verwarmt u op een duurzame manier uw woning. Ten opzichte van een cv-ketel bespaart u tot 70% op het gasverbruik voor verwarming. Dit is beter voor het milieu, omdat u 40% minder CO2 uitstoot. Dit levert ook een aanzienlijk lagere energierekening op. Meer over energieverbruik van een warmtepomp leest u op desbetreffende pagina.
Als u wilt stoppen met het gebruiken van aardgas is de all-electric warmtepomp een prima oplossing voor verwarming en warm water. Uw woning moet dan wel goed geïsoleerd zijn en het afgiftesysteem geschikt voor verwarmen bij lage temperaturen. Woningen gebouwd vanaf 2003 zijn typisch geschikt voor de all-electric warmtepomp. Is uw woning nog niet geschikt voor de all-electric warmtepomp, maar u wilt wel aardgas besparen en minder CO2 uitstoten, dan is de hybride warmtepomp een prima alternatief.