Een woonboot die energie produceert

Duurzaam wonen op het water
Zonnepanelen woonboot Wouter
Wouter Wolfswinkel

- Programmamanager Business Development

Wouter Wolfswinkel is Programmamanager Business Development bij Vattenfall, het moederbedrijf van Feenstra. In die functie zoekt hij naar nieuwe, duurzame oplossingen voor de klanten van Vattenfall en Feenstra. Het schip waarop hij woont is een Dordtse Maatkast uit 1906, die hij met hard werken én de nodige slimme systemen volledig energieneutraal heeft gemaakt. Het schip had aanvankelijk een lengte van 47 meter, maar is met zeven meter ingekort om op de ligplaats te passen. Het totale woonoppervlak van het schip bedraagt 210 m2.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

  • Gravatar for Bennie Oude Lansink
    Bennie Oude Lansink 3 jaren geleden

    leuk verhaal. ben zelf ook al zes jaar van het gas af. warm water via een zonneboiler met 150 liter water op platte dak naverwarmt met een 50 liter E-boiler. voor warm water. heb eerst met infra rood panelen het huis verwarmt . later met een pelletkachel erbij. en sinds twee jaar een warmtepomp. vloerverwarming had ik al tien jaar geleden erin laten leggen in een huis uit 1928. heb door de jaren heen veel zonnepanelen. afgelopen jaar moest ik nog voor 1066 KWh stroom betalen. heb voor 1200 wp nog zonnepanelen bijbesteld hoop en probeer dan ook met stroom op 0 KWh uit te komen. ja heeft wel wat gekost. wil zoveel mogelijk CO2 neutraal leven. het verdient zichzelf wel terug. bij mij met 1500 a 2000€ per jaar. groeten uit Twente.

  • Gravatar for Eelke
    Eelke 3 jaren geleden

    Een mooi, inspirerend en eerlijk verhaal over verduurzamen en de hobbels die daar bij komen kijken! Slimme keuzes en hoge ambitie gerealiseerd, knappe prestatie!