Oók voor besparen
in en rondom uw woning

Waarom een duurzame leefomgeving?

In uw huis wordt er dagelijks veel gebruik gemaakt van energie. De energiekosten kunnen dan ook hoog oplopen aan het eind van het jaar. Om toch wat te besparen, zijn er verschillende mogelijkheden die u in en rondom uw woning kunt toepassen. Deze mogelijkheden hebben ieder zo hun eigen voordelen. Hieronder zijn verschillende opties weergeven om te bezuinigen en tevens uw huis duurzamer te maken, met behoud van comfort.

besparen thermostaat

Slimme thermostaat

De thermostaat regelt de temperatuur in huis. Vaak staat de temperatuur erg hoog gedurende de hele dag. Omdat u niet de gehele dag in het huis te vinden bent is het slim om de thermostaat lager te zetten. Hierdoor kunt u heel wat geld besparen. Ook kunt u er over nadenken om een slimme thermostaat aan te schaffen. Slimme thermostaten staan erom bekend dat zij de temperatuur aanpassen aan de situatie. Zo kunt u per ruimte in huis de temperatuur regelen, wat bijdraagt aan een duurzaam huishouden. Door het gebruik van een slimme thermostaat kunt u jaarlijks tientallen euro's op uw energieverbruik besparen. Zo verdient u de aanschafkosten binnen drie jaar weer terug!

Slimme thermostaten

Tips voor het besparen in en rond huis

Kleine tips om grip te krijgen op uw energierekening zijn er genoeg. Zo is het slimmer om tijdens het tandenpoetsen de kraan dicht te draaien. In deze tijd is het ook mogelijk om met een elektrische auto te rijden, zo bespaart u veel geld aan brandstof en werkt u aan een betere leefomgeving. Daarnaast kunt u ook nog meer doen om uiteindelijk een lagere energierekening te krijgen. Zet bijvoorbeeld alle apparaten in huis uit en probeer om de apparaten die u nodig heeft op de zuinigste stand te gebruiken. Denk hierbij aan het lager zetten van de verwarming of juist de was te hangen aan een wasmolen. Zo bespaart u honderden euro's per jaar!

Tip van de vakman

Onze vakmannen zijn gecertificeerd en komen jaarlijks bij 800.000 huishoudens over de vloer. Deze kennis en ervaring is de bron voor de talloze handige tips. Tips over besparen maar ook uitleg hoe u sommige dingen zelf kunt doen.

Lees snel hun tips!

Zonnepanelen en zonneboiler

Zonnepanelen zijn een van de bekendste oplossingen wat betreft een duurzame energiehuishouding. Zonnepanelen leveren veel elektriciteit op die u kunt gebruiken voor uw elektrische apparaten in huis. Daarnaast worden zonnepanelen geplaatst op het dak, waardoor ze weinig ruimte innemen. De aanschaf van zonnepanelen is een investering, echter de opbrengst van de panelen levert geld op, waardoor u bespaart op uw energiekosten. Zonnepanelen hebben ongeveer 10 jaar nodig om de aanschafkosten terug te verdienen, waarbij de levensduur ligt op 25 jaar. U verdient dus 15 jaar lang geld met deze investering. 

Zonnepanelen

Een zonneboiler werkt net iets anders. In een zonneboiler wordt water verwarmd met de warmte van de zon. Hierdoor hoeft u geen water op te warmen door middel van gas. U bespaart dus geld op uw gasrekening en daarnaast helpt u het milieu ook. Een zonneboiler is namelijk een duurzame manier van water verwarmen. 

 Zonneboiler

Voordelen op lange termijn

Op lange termijn heeft een zuinig verbruik van energie vele voordelen. Ten eerste is de energierekening veel minder hoog. U bespaart veel geld waardoor u de mogelijkheid heeft om van dit geld andere leuke dingen te doen. Daarnaast gaat het milieu er op vooruit omdat het energieproces in huis duurzamer verloopt. Als laatste heeft een huishouden waar op duurzaamheid is gelet een hogere verkoopwaarde dan andere huishoudens. De verkoopwaarde van uw huis zal dus hoger liggen dan andere vergelijkbare huishoudens zonder deze duurzame toepassingen.

Energiebespaartips