Hindernissen bij een duurzame verbouwing

Tóch maar een nieuwe cv-ketelBrigitte Berends Brigitte Berends

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for F.Bergmans
  F.Bergmans 4 jaren geleden

  Wij zijn zeer tevreden over Feenstra de afgelopen 20 jaar. U mag weer contact met ons opnemen, voor een offerte van een nieuwe ketel.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare F.Bergmans 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Bergmans,

   Bedankt voor uw vertrouwen in ons. Het is fijn te vernemen dat u al 20 jaar zeer tevreden bent over onze dienstverlening.

   Wij komen graag met u in contact om u te voorzien van een offerte voor een nieuwe cv-ketel. U kunt een e-mail sturen met uw volledige adresgegevens en telefoonnummer naar [email protected] Wij zien uw e-mail graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Gerrit
  Gerrit 4 jaren geleden

  IR-panelen (Infra-rood panelen) zijn vaak een goede optie in oude slecht geïsoleerde huizen. Zowel CV als warmtepompen verwarmen de lucht. Omdat lucht een goede isolator is kost dit veel energie. IR panelen geven stralingswarmte en dan mag de lucht best koud zijn, denk aan de zonnewarmte tijdens wintersport. Plaats deze (relatief) goedkope panelen daar waar je veel bent, bv boven je bankstel, in de badkamer etc en hou voorlopig nog even je CV. De warmtepomp is niet de goede oplossing tenzij je een nieuw huis hebt of enorme investeringen wilt doen.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Gerrit 4 jaren geleden

   Beste meneer Gerrit,

   Bedankt dat u de tijd heeft genomen om een reactie te plaatsen. Neem nog even een kijkje op volgend artikel: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/slimme-wandverwarming

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for David Noordhoff
  David Noordhoff 4 jaren geleden

  Wat is de reden dat bij het installeren van een warmtepomp in oudere woningen er zoveel geinvesteerd moet worden in de isolerende schil en dat dat niet nodig is bij de installatie van een nieuwe hr- ketel?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare David Noordhoff 4 jaren geleden

   Beste meneer Noordhoff,

   Het is belangrijk om stap voor stap uw woning te verduurzamen. Alles begint met een eerste stap.

   Van belang is om de energie vraag te bepreken, gebruik duurzame energie en indien nodig, gebruik dan fossiele brandstoffen zo efficiënt en schoon mogelijk.

   Van belang is om te starten met een goed geïsoleerde woning want 75% van de energie gaat naar het verwarmen van uw woning. Denk hierbij aan dakisolatie, muur isolatie of vloer isolatie. Vergeet hierbij niet het glas. Woningen voor 1975 zijn nauwelijks geïsoleerd en woningen voor 2003 zijn matig geïsoleerd.

   Een warmtepomp is op zijn zuinigst bij lage temperaturen. Is uw woning niet goed geïsoleerd, dan waait de warmte er zo weer uit. Het is financieel dan niet rendabel. De warmtepomp gebruikt elektriciteit en het verbruikt ligt hoger om uw woning warm te stoken.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for Pieter
   Pieter David Noordhoff 4 jaren geleden

   Voor een warmtepomp is een lagetemperatuursysteem nodig., zoals bijv. bij vloerverwarming. Als je dit nog niet hebt, vergt het doorgaans een vrij aanzienlijke investering.

  • Gravatar for gerard van Poeijer
   gerard van Poeijer David Noordhoff 4 jaren geleden

   goeie vraag

 • Gravatar for Denkster
  Denkster 4 jaren geleden

  Als je dak wisselend beschaduwd wordt, door bomen bijvoorbeeld, leverenn kristallijne zonnepanelen inderdaad teleurstellende opbrengst. Denk dan aan dunne film panelen. Die blijven ook behoorlijk leveren als ze deels in de schaduw liggen! Weliswaar leveren ze per oppervlak een lager rendement (in wattpiek), maar ze zijn goedkoper per wattpiek. Als je voldoende oppervlakte hebt kan dit een oplossing zijn.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Denkster 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Denkster,

   Dank voor deze zinvolle aanvulling. Dit is inderdaad een prima oplossing.
   Wij willen u bedanken voor het delen van deze kennis. Samen maken we zo Nederland
   een beetje duurzamer. En daar was het ons om te doen!

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Coos Bronswijk
  Coos Bronswijk 4 jaren geleden

  Wij wonen in een appartementencomplex van bijna 14 jaar oud, dus over enige tijd zijn alle bewoners aan een nieuwe ketel toe. Wat is wijsheid in dezen?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Coos Bronswijk 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Bronswijk,

   Bij een appartementencomplex ligt verduurzaming vaak complexer, omdat dit niet individueel kan worden aangepakt. Wat wel kan is dat de VvE het op de agenda zet en er geld voor opzij zet. Er is ook een verantwoordelijkheid bij het VvE bestuur. Het voordeel van een VvE is dan dat zij wel namens de bewoners met bouwers of installateurs kan overleggen wat de beste totaaloplossing is.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for A.G Drenthen
  A.G Drenthen 4 jaren geleden

  Ben over afzienbare tijd aan een nieuwe ketel toe en hoop een goed voorstel te ontvangen!

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare A.G Drenthen 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Drenthen,

   Bedankt voor uw interesse in een voorstel voor een nieuwe cv ketel. Om u te kunnen voorzien van dit voorstel ontvangen wij graag uw volledige contactgegevens middels een e-mail aan [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Miel
  Miel 4 jaren geleden

  Als directe oplossing om in ieder geval al te kunnen bijdragen aan het verminderen van het gas verbruik . Heb ik onlangs een lucht/lucht warmtepomp aangeschaft. Een airco dus. Die mij zomers bij hoge temperaturen een aangenaam klimaat bezorgd , maar in de koude periode zolang het niet vriest een behoorlijk gas besparing opleverd. Met gemak verwarm ik hiermee mijn directe leefruimte met een laag energie verbruik. Ik gebruik mijn CV nu als bijverwarming indien nodig. Besparing aan gas, energie belasting etc is nu meer dan 60 procent vanuit het verleden..

 • Gravatar for trees
  trees 4 jaren geleden

  onze ketel is ook 15 jaar oud bijna nooit problemen ,maar als we wat nieuws nemen wordt het toch weer een ketel van Feenstra we hebben goede ervaringen en waarom zou je iets anders doen?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare trees 4 jaren geleden

   Beste mevrouw Trees,

   Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw positieve ervaring met ons te delen. Op naar de volgende 15 jaar.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare