Houd uw binnenklimaat gezond

Acties om gezond te wonen

Tijdens de donkere dagen branden onze cv-ketels weer volop. U zult thuis minder vaak de ramen open zetten en bent vermoedelijk zelf minder vaak buiten. Hier mijn tips om het binnenklimaat in uw woning vanaf de start van het winterseizoen gezond en comfortabel te houden.

 • Goede ventilatie is altijd belangrijk. Wanneer u binnen een gebrek heeft aan verse lucht, heeft u eerder kans op gezondheidsklachten. Zet dus ook bij  koeler weer uw ramen gerust eens lekker open.
 • Energie besparen is fijn. Dit kunt u doen door de temperatuur van een gas- of cv-boiler lager te zetten. Zorg er echter voor dat u deze nooit lager zet dan 60 graden. Hiermee voorkomt u bacteriegroei (legionella).
 • Voor de start van het winterseizoen is het slim even te toetsen of uw cv-ketel nog naar behoren werkt. Wanneer deze minder functioneert, dan is het fijn dat de monteur nog even bij u langs kan komen, voordat de echte koude uitbreekt en wachttijden kunnen oplopen. Wanneer u de thermostaat simpelweg een graad hoger zet dan de temperatuur in de ruimte heeft u snel genoeg in de gaten of alles nog naar behoren werkt.
 • Stof met enige regelmaat uw radiatoren af met een vochtige doek. Hierdoor zullen bij verhitting minder snel ongezonde stoffen vrijkomen.
 • Bonustip: ontluchten en bijvullen van uw cv-ketel is altijd goed om met enige regelmaat te doen. Dan werkt uw cv-ketel immers optimaal. De optimale druk in uw cv-ketel ligt tussen de 1.5 en 2.0  bar.

Heeft uw cv-ketel een storing? Check dan eerst of u hem zelf kunt fixen!

Storing cv-ketel zelf oplossen

Joey de Heus

Meer van Joey de Heus

— Service- en onderhoudsmonteur

Joey de Heus (1995) is sinds 2017 als service- en onderhoudsmonteur werkzaam bij Feenstra in de vestiging Tiel. Na zijn rol in de televisiecommercial van Feenstra is het in Nederland ook bekend dat hij zich naast zijn werk volop inzet bij de brandweer in Culemborg. Installatietechniek is een van zijn passies. Joey volgt de nieuwste ontwikkelen in de installatietechniek en energietransitie op de voet. Ontspanning vindt hij bij lezen, films, videogames en muziek.

Joey de Heus

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • W.Nijdam 18 maanden geleden

  Gravatar for W.Nijdam

  Ja, dan heb ik natuurlijk mijn leeftijd niet mee, maar ik zie mij noch storingen checken, noch radiatoren bij-vullen en ontluchten.
  Dat wordt dus lastig!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.