6 Elektrische alternatieven voor de cv-ketel op aardgas

Is er toekomst voor elektrisch verwarmen?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Rein Sybesma
  Rein Sybesma 24 dagen geleden

  Interessant, maar nog niet zo met toekomstige ontwikkelingen bezig. Ik hoop dat jullie meer adviserende oplossingen beschrijvingen en ook meer laten zien van mogelijkheden-in-ontwikkeling: waterstof, accu’s voor opslag stroom (ook in bijvoorbeeld buurtopslag), verwarmen met airco’s, beter effectieve vloerverwarmingssystemen zonder gas, etc

 • Gravatar for PAULETTE
  PAULETTE 28 dagen geleden

  72 is mijn leeftijd. ik zie de zin niet in om dat wat ik wel zou willen niet in. jammer. ik heb het doorgenomen en de overweging zit er niet meer in. ik heb nu een gas c.v. ketel maar ik ben er niet blij mee. krijg 1x in de 2 jaar iemand die het komt bekijken en schoonmaken? en dat kost een kleine 12 euro p.m. om lid te zijn. alles wat cv is zekers de radiatoren zijn echt wel op en vroeg me af die te laten vervangen. aan veel van de radiatoren zitten roestplekken , vandaar de overweging. wat als? wat wil ik dan? mvd.

 • Gravatar for Koen Zonneveld
  Koen Zonneveld 2 maanden geleden

  Beste mensen,
  Wij hebben een goed geïsoleerd huis dat nu verwarmd wordt met een gas CV-ketel. Wij overwegen de aanschaf van vaste airconditioning met units buiten (dat heet geloof ik split units). Ik heb gehoord dat je met airco ook kunt verwarmen en dan dus voor de verwarming geen gebruik zou hoeven maken van het gas. Maar is dat aan te raden of wordt dat ontzettend duur? We hebben al een driefasenaansluiting in huis laten installeren en hebben zes zonnepanelen op het dak op de zuidkant van het huis (helaas was er geen ruimte voor meer panelen).

  • Gravatar for webcare feenstra
   webcare feenstra Koen Zonneveld 2 maanden geleden

   Beste heer Zonneveld,

   Fijn om te lezen dat u goed naar de toekomst kijkt. Voor meer info kunt u kijken via deze link:https://www.feenstra.com/airco/airco-advies/

   Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u altijd even contact opnemen met 1 van onze medewerkers.

   Met vriendelijke groet

   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Gerald
  Gerald 3 maanden geleden

  Ik laat binnenkort zonnepanelen plaatsen en heb een overcapaciteit van ca 1000kw.
  Mijn gas gebruik is 800 M3 per jaar waarvan ca 200 warm warer 50 koken en 550 verwarming. In hoeverre is een split level airco dan rendabel in een woonkamer keuken van samen 60 m2

  • Gravatar for Bernard Kloostra
   Bernard Kloostra Gerald 2 maanden geleden

   Dat is precies onze situatie wij denken dan ook nog aan een elektrische water boiler 100 liter badkamer en 10 liter in de keuken. Wellicht hebt u zich al voor laten lichten of dit een goede wijze is om van het gas af te komen? Nadeel is natuurlijk dat je de overcapaciteit van de zomer niet kan gebruiken in de winter. Je saldeert in de zomer en neem dure elektriciteit af in de winter.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Gerald 3 maanden geleden

   Beste heer Gerald,

   U kunt het best een offerte bij ons aanvragen.

   Dit kan via onze website.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Ine Timmers
  Ine Timmers 4 maanden geleden

  Ik woon op een appartement. Wat zijn daar de mogelijkheden om van het gas af te gaan?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   Feenstra Webcare Ine Timmers 4 maanden geleden

   Beste heer, mevrouw Timmers,

   Dank voor uw bericht.

   Bij een appartement ligt het complexer omdat verduurzaming vaak niet individueel kan worden aangepakt. Wat wel kan is dat de VVE het op de agenda zet en er geld voor opzij zet. Er is ook een verantwoordelijkheid bij het VVE bestuur dit gewoon te doen. Het voordeel van een VVE is dan dat zij wel namens de bewoners met bouwers of installateurs kan overleggen wat de beste totaaloplossing is.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Berend Sietze van der Woude
  Berend Sietze van der Woude 4 maanden geleden

  Dag Feenstra,
  Wij verbouwen de zolder en zal ook nog meer geïsoleerd worden dan nu al het geval is en zal als slaapkamer en studeerkamer gebruikt worden. De enorme radiator zal verdwijnen en we willen een goed alternatief om de zolderkamer te verwarmen in de koudere maanden van het jaar. Wat zal een goed alternatief kunnen zijn met een goede balans in verbruik en de warmte die het oplevert.
  Groeten,
  Fam. vd Woude

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   Feenstra Webcare Berend Sietze van der Woude 4 maanden geleden

   Beste heer Van der Woude,

   Bedankt voor uw bericht.

   Airconditioning is een goed alternatief voor een zolder/slaapkamer en studeerkamer. Deze kan efficiënt verwarmen en koelen. Koelen wordt steeds belangrijker bij een goed geïsoleerde ruimte. En doorgaans worden slaapkamers nauwelijks meer verwarmd. Alleen bij extreme koude.

   Let wel op dat de ruimte voldoende geventileerd blijft na isoleren!

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Adriaan Bezemer
  Adriaan Bezemer 4 maanden geleden

  Wij hebben een indirect gestookte heteluchtverwarming. Zijn er al ideeen hoe die tzt zonder gasverwarming/CV kunnen werken en wat evt alternatieven zijn. Radiatoren heb ik dus nergens in het huis.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   Feenstra Webcare Adriaan Bezemer 4 maanden geleden

   Beste heer Bezemer,

   Bedankt voor uw bericht.

   Voor duurzame alternatieven voor indirect gestookte heteluchtverwarming verwijzen wij u naar de fabrikant van deze systemen.

   Met vriendelijke groeten,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Iwan
  Iwan 6 maanden geleden

  Beste Feenstra,
  Ik heb het idee om zonnepanelen op mijn dak te leggen. Is het mogelijk dat deze ook bij bewolking energie leveren?
  Okk wil ik dan de radiatoren vervangen voor elektrische radiatoren, uiteraard rekening houdend om meer zonnepanelen neer te leggen. Is dit mogelijk?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Iwan 5 maanden geleden

   Beste Iwan,

   PV-panelen geven ook opbrengst bij bewolkt weer, maar wel veel minder dan verwacht kan worden op een zonnige dag.

   Radiatoren vervangen door elektrische radiatoren geeft twee zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste verbruiken deze radiatoren veel elektriciteit. Als u dat met PV panelen wilt opwekken, dan heeft u ongeveer 11 Wpiek nodig per uitgespaarde m3 aardgas. Dus als u nu 1500 m3 per jaar aan gas verbruikt, heeft u straks 40 panelen nodig van 400Wpiek. Alleen voor het vervangen van het aardgasverbruik. Als de salderingsregeling dan over een paar jaar ingaat, zal dit duurder worden, omdat u dan niet meer de zonopbrengst in de zomer kunt "opslaan" in het elektriciteitsnet voor later gebruik in de winter.

   Ten tweede, als u uw woning gaat voorzien van elektrische radiatoren, adviseren wij u om uw elektrische installatie te laten nazien door een elektrotechnisch installatiebedrijf. De elektrische installatie in de woning is doorgaans niet berekend op langdurig hoog energieverbruik. Mogelijk moet de installatie worden aangepast, en heeft u ook een andere aansluiting nodig op het elektriciteitsnet. Anders zit u straks in de kou en in het donker in de winter.

   Wij hopen dat het hierdoor verduidelijkt is.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for H.M. Tunnessen
  H.M. Tunnessen 7 maanden geleden

  Leerzaam

 • Gravatar for L.Kamps
  L.Kamps 8 maanden geleden

  Ik wil mijn huiskamer verwarmen d.m.v.een pelletkachel, de rest van het huis door elektrische radiatoren. Is dit interessant?