Kunnen we warmte opslaan?

Nieuwe en bestaande technieken voor warmteopslag

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Chris Verbrugge
  Chris Verbrugge 17 dagen geleden

  Ik zit zelf met smart te wachten op de de verdere ontwikkelingen van Polar Night Energy.
  Zij ontwikkelen momenteel de zandbatterij waarbij je met zeer lage investeringskosten en low-tec en dus simpele al bestaande techniek heel veel warmte kunt opslaan in goedkoop simpel zand. Dit zou het perfecte systeem kunnen zijn voor thuis. Direct onder het huis of in een betonnen bak in de tuin. Meest mooie aan het idee, zand kost niets, gaat niet kapot, gaat decennia mee, en kun je probleemloos verhitten tot 1000 graden(water max 90 graden)(met al bestaande weerstandstechniek) zeer lage bouw kosten. Super voor thuis lijkt mij.

 • Gravatar for Henny van Uden
  Henny van Uden 26 dagen geleden

  Goede artikelen, warmte opslag in zout zodatje de warmte er uitkan halen als nodig is, lijkt mij het systeem om je zonnepanelen optimaal te gebruiken, in de zomer warmte opslaan in de winter er uithalen. Het maakt de druk op het stroomnet werk in de zomer kleiner door over aanbod en in de winter de piek kleiner voor vraag naar stroom. Nu nog zorgen dat het beschikbaar komt.

 • Gravatar for Barten
  Barten 5 maanden geleden

  Wij zitten nog in de verbouwing.
  Maar gaan over op een warmtepomp met buffervat voor warm tapwater en CV installatie.
  18 zonnepanelen.
  Zodat we van het gas kunnen..
  Maar dat zal volgend jaar zijn..

 • Gravatar for Linde
  Linde 5 maanden geleden

  Goed artikel. In afwachting van een (kleine) thuisbatterij met behoorlijke capaciteit

 • Gravatar for Martin van Kralingen
  Martin van Kralingen 5 maanden geleden

  Een 'domme' elektrische boiler via een tijdschakelklok in de groepenkast tapwater laten opwarmen wanneer de zon het vaakst schijnt en je zonnepanelen toch niks anders te doen hebben. 200 dagen met zo'n zijn op de meeste plaatsen in ons land wel beschikbaar. Een huishouden met 4 personen zal op die manier al gauw zo'n 1200 kWh van zelf opgewekte energie jaarlijks in warm tapwater opslaan.

 • Gravatar for Frans Meuffels
  Frans Meuffels 6 maanden geleden

  Ik had graag geweten , hoeveel KW/h gebruikt een woning met een inhoud van ongeveer 270m3 inhoud per jaar, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp systeem?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Frans Meuffels 5 maanden geleden

   Beste meneer Meuffels,

   De warmte die nodig is, is helemaal afhankelijk van het gedrag van u/de bewoners (de thermostaat op 21 of op 19 graden, alle kamers verwarmd of alleen de woonkamer, etc.), maar ook van de isolatiegraad van de woning, bijvoorbeeld. Is er dubbelglas, is het een vrijstaande woning, een tussenwoning.

   We kunnen dit dus niet zomaar in zijn algemeenheid zeggen. U mag eventueel een mail sturen naar [email protected] met al deze gegevens, maar wij kunnen u niet beloven dat het helemaal correct is.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare