Storingsactie cv-ketel leidt tot hilarische reacties

Vrees voor totale blackout in Nederland

  • 20/09/2017 4:58pm
  • 0
  • 3 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

De oproep van installateur Feenstra om op 25 september de verwarming flink hoog te zetten, heeft tot hilarische reacties geleid. Met dit storingsoffensief wil Feenstra voorkomen dat mensen straks in de kou komen te staan als na de eerste nachtelijke vorst de cv-ketel uitvalt. Door nu het nog warm is de ketel te testen, zijn huishoudens voorbereid op het eerste koudefront.

Zo vreest iemand dat het hele energienet zou uitvallen als iedereen aan de actie mee zou doen en de verwarming een half uur op 25 graden zet. Anderen zijn bang voor een torenhoge gasrekening. Ook zijn er die de lol ervan inzien en thuis in zwembroek en bikini op de bank gaan zitten. Vorig jaar deden tienduizenden huishoudens mee.

"Gelukkig kunnen de energiebedrijven de actie prima aan. De kosten van het half uurtje warm stoken, bedragen net 1 euro. Dat staat niet in verhouding tot de kosten van de spoeddienst van de loodgieter als de cv het na de eerste nachtvorst begeeft."
Ernie van Dalen, directeur bij Feenstra

‘Bovendien leidt goed onderhoud van de cv tot een zuiniger gebruik en minder CO2-uitstoot. Die euro is dus snel terugverdiend en beter voor het milieu.’

‘Door tijdig te testen, voorkomen bewoners dat ze langer moeten wachten op een monteur vanwege piekuren bij de storingsdienst. Per jaar krijgen we pakweg 330.000 meldingen waarvan tweederde tijdens de koude maanden. Bij elke graad dat de temperatuur daalt, neemt het aantal storingen met 6% toe. Dat zien we heel duidelijk in oktober als het stookseizoen begint. Dan zien we opeens een stijging van 26% meer meldingen. Storingen kun je niet inplannen, dus onze monteurs moeten dan kriskras door ons land rijden. Dit terwijl we voor regulier cv-ketel onderhoud de planning zo aanpassen dat we zo efficiënt mogelijk rijden. Als mensen op de 25e merken dat hun cv niet optimaal werkt, kunnen we dat onderhoud ook goed inplannen.’

Bijvullen en ontluchten

Vorig jaar was de meest voorkomende storing dat enkele radiatoren in het huis niet of onvoldoende warm werden. Dit kon worden opgelost door de verwarming te ontluchten en de ketel bij te vullen voor voldoende waterdruk. Andere storingen zijn dat de driewegklep kan blijven hangen op zijn warmwaterstand, waardoor de radiatoren niet warm worden. Of een borrelend geluid in de radiatoren door luchtophoping. Ook staat de klokthermostaat vaak op de verkeerde tijd doordat de stroom is uitgevallen. En vaak moet de cv-installatie worden bijgevuld met water als de druk onvoldoende is.

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.