Monitoring: de toekomst van cv-onderhoud

Maximaal comfort, tegen zo laag mogelijke kosten

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Bonner
  Bonner 15 maanden geleden

  Leuke, maar gevaarlijke onwikkeling. Feensta diect toegang geven tot mijn netwerk. Mandemakers Groep gehackt, laadpalen voor auto' gehackt. Ik wil best huren, maar Feenstra komt niet op mijn netwerk. Niemand komt daarop. Wordt van overheidswege toch genoeg voor gewaarschuwd.

 • Gravatar for Tom
  Tom 18 maanden geleden

  Inderdaad herkenbaar, bij ons is het ook een rommeltje op zolder, maar probeer altijd de boel op te ruimen als de installateur komt voor het cv onderhoud. Dit is toch wel erg belangrijk. Goed om te weten dat monitoring in de toekomst wellicht een grotere rol krijgt, je kan er waarschijnlijk veel problemen mee voorkomen.

  • Gravatar for Harold
   Harold Tom 14 maanden geleden

   Daar heb ik nog niet bij stilgestaan. Feenstra, kun je hier op reageren…. Toegang netwerk of niet

  • Gravatar for Harold
   Harold Tom 14 maanden geleden

   Daar heb ik nog niet bij stilgestaan. Feenstra, kun je hier op reageren…. Toegang netwerk of niet

  • Gravatar for Harold
   Harold Tom 14 maanden geleden

   Daar heb ik nog niet bij stilgestaan. Feenstra, kun je hier op reageren…. Toegang netwerk of niet

 • Gravatar for Kyra Voight
  Kyra Voight 3 jaren geleden

  Wat ontzettend handig die monitoring van de cv-ketel. Het is inderdaad zo dat je kleine probleempjes zelf kan oplossen. Let er op, dat je als huurder hier zelfs verplicht tot bent.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Kyra Voight 3 jaren geleden

   Beste mevrouw Voight,

   Bedankt voor uw bericht.

   Bij een storing aan de cv ketel kunt u ons altijd benaderen, wij kijken dan eerst samen of de storing telefonisch verholpen kan worden. Daarnaast beschikken wij over een online tool waarbij wij uitleg geven hoe u een storing eenvoudig zelf zou kunnen verhelpen. Via de link vindt u meer informatie: https://www.feenstra.com/cv-ketel/info/cv-ketel-storing/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for G.Keunen
  G.Keunen 4 jaren geleden

  Geachte heer, mevrouw, zo'n van afstand bediend onderhoud zal waarschijnlijk minder duur zijn. Ik neem aan dat het termijnbedrag van 39 euro 19 dan verlaagd gaat worden.
  Graag uw reactie hierop,
  Met vriendelijke groet.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare G.Keunen 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Keunen,

   Bedankt voor uw reactie.
   Voorlopig verandert er voor bestaande contracten niets, nog niet elke cv ketel kan op afstand gemonitord worden. Wij houden u op de hoogte.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for pim
  pim 4 jaren geleden

  Dankjewel voor dit artikel over cv-ketelonderhoud. Ik vind het hartstikke mooi dat innovatie zulke uitkomsten biedt. Eigenlijk zal de storing eigenlijk voorkomen worden. Ook het langskomen van de monteur zal minder vaak nodig zijn vanwege de instructies bij klussen die men zelf kan.

 • Gravatar for Chris V
  Chris V 5 jaren geleden

  Het klinkt interessant. Ik ga ervan uit dat het de internetverbinding van het huis zelf moet gebruiken. Dan ben ik benieuwd hoe het is geregeld met de beveiliging van de service. Moet er permanent een TCP/IP poort open staan (nodig om Feenstra de mogelijkheid te geven om verbinding te maken met het apparaat) of 'belt' het apparaat zelf om de paar minuten naar Feenstra? Hoe moeilijk of makkelijk zal het zijn om in te breken in dit apparaat en daarmee toegang te verschaffen tot het huis-netwerk voor criminele partijen?

  Om deze reden hoef ik ook geen 'slimme' thermostaat die permanent met internet verbonden is en hoef ik ook geen 'smart'-TV die onveilig wordt nadat deze geen updates meer krijgt van de software, waardoor het een 'sitting duck' wordt voor criminelen. Deze zou ik meteen afschermen van mij netwerk zodra er geen updates meer komen.

  • Gravatar for Ronald Pilot
   Ronald Pilot Chris V 5 jaren geleden

   Beste Chris,

   Dank voor je reactie. Veiligheid is een belangrijk onderdeel van de discussie en ik ben blij dat je de zorgen hieromtrent benoemd. De systemen waar Feenstra gebruik van maakt zin voorzien van een sim-kaart of het netwerk van de klant. In deze laatste situatie meldt de installatie zich op gezette tijden via een https call bij de leverancier van de gateway, thermostaat of CV-ketel. Feenstra heeft zelf geen mogelijkheid om direct met de toestellen te verbinden.

   Waar wij uiteraard voor gezorgd hebben is dat de verbinding die het "slimme" apparaat maakt met cloud van de leverancier voor ons door externe partijen is gecontroleerd (de zogenaamde penetratie test). Er staat dus geen poort open op de router en het is niet mogelijk om via de gateway op het lokale netwerk te komen (deze hangt immers achter de router).

   Met vriendelijke groet,

   Ronald Pilot

 • Gravatar for Caro
  Caro 5 jaren geleden

  Ik wil helemaal geen simkaart in mijn huis. Ook mijn mobiel staat 's nachts gewoon uit. Net als mijn wifi. Want dat is een stuk gezonder! Dus laten we het gewoon zoals het is.

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Caro 5 jaren geleden

   Goedemiddag Caro,

   We respecteren je mening! Je bent tot niets verplicht. We blijven ons best doen om zoveel mogelijk wensen van onze klanten tegemoet te blijven komen. Voor ieder wat wils.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Nico Snel
  Nico Snel 5 jaren geleden

  Lijkt mij wel wat? Zijn daar kosten aan verbonden en hoeveel? Bvd

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Nico Snel 5 jaren geleden

   Beste Nico,

   Allereerst willen we onze excuses aanbieden voor de verlate reactie.

   Op dit moment kun je vanaf € 22 per maand een cv-ketel bij ons huren inclusief online monitoring. De kosten hiervan hangt van de grote van je huishouden af.

   Heb je interesse in advies op maat? Stuur dan een e-mail met je volledige gegevens aan [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for m.santucci1
   m.santucci1 Nico Snel 5 jaren geleden

   zijn dat extra kosten boven het service contract dat is afgesloten ??

 • Gravatar for R.E. van Ligten
  R.E. van Ligten 5 jaren geleden

  Kan ik mijn ketel laten monitoren?. Wat kost dat?.
  R.E. van Ligten
  Chopinlaan 1
  6881PB Velp

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra R.E. van Ligten 5 jaren geleden

   Goedemiddag Van Ligten,

   Va deze weg willen wij je adviseren om je adresgegevens te verwijderen. Dit in verband met privacy. Op dit moment heb je een All-in serviceabonnement bij ons lopen. Onze serviceabonnementen zijn nog niet online te monitoren, hier hopen wij binnenkort verandering in te kunnen brengen.

   Houd onze website, Facebook en Twitter pagina’s goed in de gaten voor de veranderingen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Leo van der Meer
  Leo van der Meer 5 jaren geleden

  Leuk verhaal, waar ik totaal niets mee kan. Er wordt niet uitgelegd hoe je in aanmerking kunt komen voor het monitoring-systeem. Zijn er extra kosten aan verbonden? Kom het in de plaats van het Feenstra service abonnement, dat ik nu heb? enz., enz.
  Daarom zet ik grote vraagtekens achter de "Enkele reacties van klanten ..." Waarom zij wel en ik niet? Of zijn de reacties fake berichten afkomstig uit de grote duim van de Feenstra marketing?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Leo van der Meer 5 jaren geleden

   Goedemiddag Leo,

   Op dit moment is het online monitoren alleen mogelijk voor klanten die vanaf oktober 2016 een huurovereenkomst via ons hebben lopen. Deze dienst bieden wij aan vanaf € 22,- per maand. Flexibel huren houdt in: geen langdurige huurcontracten, na 1 jaar kosteloos opzegbaar.

   Binnenkort komen wij met een product waarbij je door middel van een slimme kamerthermostaat je cv ketel online gemonitord kan worden. De kosten die hier bij komen kijken zijn op dit moment nog onbekend. Hier zijn wij op dit moment over aan het brainstormen.

   Eén voor één worden alle berichten zorgvuldig gelezen en nemen wij de tijd om op alle berichten te reageren. Bij vragen kun je altijd e-mailen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare