Hoog tijd om minder geld uit te geven

15 Simpele tips om vandaag nog energie te besparen

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Jessica
  Jessica 9 maanden geleden

  Ik heb een vraagje, het viel mij op dat mijn cv-ketel bijna 90cent per dag verbruikt zonder dat ik hem gebruik. Is het slim om de stekker eruit te trekken elke dag? En er alleen in te doen als ik warm water nodig heb?

 • Gravatar for Jessica
  Jessica 9 maanden geleden

  Ik heb een vraagje, het viel mij op dat mijn cv-ketel bijna 90cent per dag verbruikt zonder dat ik hem gebruik. Is het slim om de stekker eruit te trekken elke dag? En er alleen in te doen als ik warm water nodig heb?

 • Gravatar for T.van Wegberg
  T.van Wegberg 16 maanden geleden

  Wat mij opvalt, is dat bij aanbevelingen energiebesparing verwarming altijd wordt uitgegaan van CV met radiatoren. Dat systeem zullen de meeste mensen ook hebben. Maar er zijn ook verwarmers - zoals ik - die een ander systeem, bijv. via hete lucht, in huis hebben. De gemelde aanbevelingen zijn dan niet van toepassing.

 • Gravatar for Wil Holt
  Wil Holt 2 jaren geleden

  Ik vind te informatie die we krijgen heel goed mijn hobby is altijd koeltechniek en luchtbehandeling geweest en dus ook mijn werk ,juist daarom lees ik heel graag de tips die we krijgen .Toppie

 • Gravatar for Renée Daniëls
  Renée Daniëls 2 jaren geleden

  Over het 's nachts naar beneden draaien van de thermostaat:
  Ik deed dat vroeger trouw. Tot een 'CV-meneer' me vertelde dat het meer energie kost om een afgekoeld huis weer op temperatuur te krijgen, dan om het op temperatuur te houden.
  Maar jullie kijken er blijkbaar anders tegenaan. Zelfde expertise, tegengestelde mening - en nu?

  Voor wat betreft de bespaartips: de thermostaat staat bij ons nooit hoger dan op 19 graden. De beste bespaartip op dat vlak heb ik namelijk al op zeer jonge leeftijd van mijn moeder meegekregen: "als je het koud hebt, trek je een trui aan!" :-)

 • Gravatar for Jan van Ernst
  Jan van Ernst 2 jaren geleden

  Alle apparaten afsluiten heeft voor mijn computer - bijna vijf jaar oud - opstartproblemen. Sommige apparaten -zoals de borduurmachine - moeten dan telkens opnieuw worden ingesteld. we laten de computer dan maar aanstaan.

 • Gravatar for Greetje Tuinberg
  Greetje Tuinberg 2 jaren geleden

  Het gaat Feenstra er alleen maar om hun 'slimme innovatieve' apparatuur aan de man te brengen.
  Zaniken over energiebesparing als nieuw verdienmodel. De CV-combi voorziet in al onze behoeften.
  Houden zo is het devies.

 • Gravatar for Gerritsma
  Gerritsma 2 jaren geleden

  Ik zou graag de standby van de tv uit hebben,snachts maar ook overdag. Maar bij uitschakelen blijkt alles uit het geheugen,en moet bij opnieuw inschakelen alles eerst weer opgehaald worden, wat erg veel tijd kost.Bij kpn zegt men dat dat niet anders kan,klopt dat?

  • Gravatar for Okko Bekker
   Okko Bekker Gerritsma 2 jaren geleden

   Graag wil ik ook energie besparen, maar om dat nu met allerlei "kunst- en vliegwerk" voor elkaar te krijgen, voert mij iets te ver. Om alle stekkers van apparaten 's avonds uit het stopcontact te halen en de volgende dag er weer in te doen en die apparaten weer op te starten, vind ik eigenlijk : NIET NORMAAL !!

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Gerritsma 2 jaren geleden

   Beste meneer Gerritsma,

   Bedankt voor uw bericht.

   De kans is groot dat bij het volledig uitschakelen van de televisie en de bijbehorende box, alles weer opnieuw opgestart dient te worden. U kunt het beste de voor en nadelen op een rijtje zetten en zo de afweging voor uzelf maken of u het waard vindt met betrekking tot het besparen op energiekosten. Voor eenieder is de uitkomst anders.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Groenen
  Groenen 2 jaren geleden

  De monteur van de C.V. heeft mij het volgende medegedeeld om alle verwarming elementen open te zetten.Hij gaf mij ook het advies om de kraan van de wasmachine na gebruik dicht te draaien

 • Gravatar for Groenen
  Groenen 2 jaren geleden

  hartelijk dank voor de genoemde tips