Geen cv-ketel kopen, maar warmte

Betaalt u in de toekomst nog een energierekening?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Noud Klijn
  Noud Klijn 4 jaren geleden

  Zeer slechte pitch als je 't mij vraagt. Ik haak al na de eerste zin(nen) af.

 • Gravatar for Paul Valk
  Paul Valk 5 jaren geleden

  Bij de installatie van een Atag One thermostaat wist de monteur niet hoe hij deze thermostaat zodanig moest instellen dat onze CV 'op afstand' zou kunnen worden ingelezen. De thermostaat biedt die mogelijkheid dus maar als de monteur (die speciaal voor alleen die montage van de Atag One thermostaat langskomt) niet weet hoe hij e.e.a. moet instellen dan wordt het een moeilijke zaak.

 • Gravatar for Alfons
  Alfons 5 jaren geleden

  Een ongelofelijk slecht idee. Een mens wordt hierdoor volledig afhankelijk van bedrijven en investeerders. En NEE het is niet veel anders als een ketel kopen en laten onderhouden. Alles voor het milieu zegt de regering. Toch? Enige jaren gelden deed een groot onderzoeks bureau een duiding waaruit bleek dat 80% van onze energie wordt verbruikt door de Industrie. Slechts 20% gaat naar de huishoudens. Jaren gelden , en nu ook weer , lag de besparings drift van de overheid precies bij die 20%. Als je nu b.v. 2% besparing wilt halen waar haal je dan de meeste winst? De bedrijven toch. Maar nee onze politici moeten nu hun kamerperiode bij deze grootverdieners aan de slag dus niet aankomen. Nu we het toch over de regering hebben met hun milieu hobby: Laat hun eerst eens ophouden met ongebreideld over de wereld te vliegen , met een heel gevolg , om een half uurtje prietpraat te maken met b.v. Obama of Poetin om daarna in dure hotels te verblijven met een heel circus eromheen.
  Als er ergens heel veel geld en milieuschade valt te winnen dan is het wel aan dit soort dingen. Oh ja. de A9 waar ik naast loopt wordt eindelijk , na 20 jaar kletsen , een tunnel. Dit dankzij de milieu lobby omdat de weg niet door het Groen Hart mocht. Wat zullen ze trots zijn. Maar dankzij de zelfde Lobby moeten nu al 30 jaar en ook in de toekomst, minimaal 125000 auto's iedere dag +/- 6,5 km meer omrijden. Vanaf Holendrecht Verkeersplein naar de Hollandse brug via A9 en Diemen. Daarbij komen de enorme kosten , doorlopend van de bouw en onderhoud gedurende de rest van het leven van de tunnel. Nou Milieu activisten jullie hebben het allemaal goed begrepen EN NOG BEDANKT.

 • Gravatar for Allard
  Allard 5 jaren geleden

  Hallo,
  De zon geeft gratis warmte en licht, dus ik zou zeggen zelf binnenhalen met zonnecollectoren, zonnepanelen, en of warmtepomp. Dan hoef je niet te kopen en ben je niet van leverancier afhankelijk. Huizen zo bouwen dat ze hun eigen energie leveren.
  Overgebleven energie opslaan in een waterzak of in de grond in je eigen kruipruimte en/of delen met anderen.
  Vastrecht voor elektra en gas vervallen.
  Vervoer lange afstand (ook vrachtvervoer) per loop http://delfthyperloop.nl/#intro gaan regelen, electrische auto's op de hoofdsnelwegen aandrijven met een centrale trekband, waar je in en uithaakt, laatste stukje rijden naar werk/huis op accu, auto wel zelfstandig houden.
  Vrachtvervoer van de weg af, via loop of ondergrondse buizen.

  Groeten,

  Allard


 • Gravatar for Paul van Dijck
  Paul van Dijck 5 jaren geleden

  De elektriciteit voor mijn woning betrek ik al van een windmolen. Met 5 winddelen heb ik genoeg voor 80% van mijn elektriciteitsverbruik. Daar heb ik dus alvast geen omkijken naar. Mijn woning wordt binnenkort geisoleerd. Met zonnecollectoren op mijn dak en een warmtepomp zou ik afstand kunnen doen van gas. Afgezien van een elektriciteitsaansluiting en een beetje elektriciteit om mijn tekort aan te vullen ben ik er dan uit. Wel natuurlijk geld opzij blijven zetten i.v.m. onderhoud en vervanging t.z.t. van de installaties. Punt van zorg is wel: vang ik wel genoeg geld terug als ik over enkele jaren zou verhuizen?

 • Gravatar for Feenstra
  Feenstra 5 jaren geleden

  t.a.v. Bastiaan,

  Onze huuroplossingen hebben wij in de markt gezet voor bewoners die zorgeloos van warmte in hun woning willen genieten, zonder na te hoeven denken over de aanschaf, wat voor soort ketel geschikt is en wanneer er een afspraak voor een onderhoudsbeurt nodig is. Bij eventuele storingen/problemen regelt de eigenaar van de ketel dat de storing wordt verholpen. Bij verandering van wensen/situaties, kan de bewoner na één jaar kosteloos het contract weer opzeggen.
  De afweging of bewoners voor huur of koop kiezen, kunnen wij niet voor ze maken. Wel adviseren wij bewoners altijd te kiezen voor een veilig werkend systeem en derhalve de reguliere controlebeurten door een opgeleide en gecertificeerde vakman te laten uitvoeren.

 • Gravatar for Bert H
  Bert H 5 jaren geleden

  Hoe nieuw is dat nou werkelijk? In het huis van mijn moeder was al een gedeelde ketel voor meerdere huizen en hing er een meter op de verwarming om de afgenomen warmte te meten. Deze werd nog handmatig opgenomen en men betaalde naar het verbruik.

 • Gravatar for Irene
  Irene 5 jaren geleden

  Warmte kopen? Lijkt me niks. Als er metingen in huis gedaan worden hoe warm het is betaal ik dubbel als ik de oven aanzet: die produceert ook warmte , betaal ik met de elektra rekening. En dan een meting waarbij het lijkt alsof ik de cv aan heb staan? Of de zon schijnt lekker het huis in, huis warm , mag ik voor betalen? Nee laat me maar gewoon mijn eigen warmtebron kopen. Een goede cv ketel.

 • Gravatar for Bastiaan
  Bastiaan 5 jaren geleden

  Tsja. En dan ga je kijken bij de huurketels. Dat komt nu toch het dichtst bij. En dan kom je een prijs van 29,95 per maand tegen. Voor een ketel met een aanschafwaarde van 976 euro... m.a.w. het is goedkoper om geen onderhoud op de ketel te doen en deze elke 5 jaar te vervangen dan te huren...

 • Gravatar for Karel Kuikman
  Karel Kuikman 6 jaren geleden

  De tijd dat we individueel warmte produceren zou al lang achterhaald moeten zijn vanwege energetische en milieudoelstellingen. Dit brengt investeringen en kosten met zich mee. Zolang er van hogerhand geen niet meer druk wordt gezet op een radicale verandering blijven we doormodderen op het huidige individuele systeem tot het te laat is. Er zijn voldoende mogelijkheden voor goede milieuvriendelijke systemen, maar zolang ons gas nog zo rijkelijk en relatief blijft vloeien door onze gasleidingen zullen weinig particulieren denken aan collectieve warmtesystemen. Oftewel, het roer moet radicaal om.