De beste Tip van de Vakman (en andere hoogtepunten van 2018)

Terugblik: de energie van 2018!

  • 27/12/2018 9:00am
  • 0
  • 4 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Duurzaam is het niet, zo'n jaar. Voor je het weet, zijn die 365 dagen op. Ook 2018 vlóóg weer voorbij. Nog maar een paar dagen en we beginnen aan 2019. Maar we kijken graag nog een keer terug op het afgelopen jaar. Het jaar waarin iedereen praatte over de energietransitie en het Klimaatakkoord. Over aardgas en aardgasloos. Over de cv-ketel en de warmtepomp. Over zonnepanelen en de salderingsregeling. Welk nieuws over energie trok de meeste aandacht? Op welke artikelen reageerde u het vaakst? En voor welke tip van de Feenstra-vakman was de belangstelling het grootst? U leest het in dit artikel.

Het geluid van de warmtepomp

Niemand kon in 2018 om de warmtepomp heen. Nog lang niet iedereen heeft er een, maar bíjna iedereen weet of vindt er iets van. Zoals dat gaat met interessante vernieuwingen, bestaan er over de warmtepomp nog veel vragen. Wordt het wel lekker warm in huis met een warmtepomp? Kun je een warmtepomp combineren met zonnepanelen? Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? En vooral: hoeveel geluid maakt een warmtepomp? Het meest uitgebreide en eerlijke antwoord kwam van Edwin Klok, hoofdmonteur bij Feenstra in het noorden van Nederland. Zijn Tip van de vakman werd vele duizenden keren gelezen.

Maar er waren méér vakkundige tips die veel werden gelezen. Over de waarde van een goed advies bijvoorbeeld. En over de vraag of u met de aanschaf van een warmtepomp misschien beter kunt wachten tot uw woning wordt aangesloten op stadswarmte.

Gerelateerd
Geluid warmtepomp

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Lees meer

De elektrische cv-ketel staat op nummer één!

Dát zou nog eens een doorbraak zijn: de elektrische cv-ketel. Direct van het aardgas af, zónder dat u ingrijpend (en kostbaar) hoeft te verbouwen om uw woning geschikt te maken voor een warmtepomp. Wij vroegen een aantal deskundigen om hun mening over dit Energieke Ei van Columbus. De elektrische cv-ketel was in 2018 het meest gelezen artikel op Zorgeloos Wonen.

...direct gevolgd door de kosten van de energietransitie

De energietransitie houdt veel mensen bezig. En dan vooral de vraag: wat gaat het ons kosten? Het op één na meest gelezen verhaal op Zorgeloos Wonen gaat over de rekening van de energietransitie.

Wanneer is de cv-ketel aan onderhoud toe?

We zijn steeds beter in staat om te voorspellen wanneer de apparatuur in uw woning een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dat zal in de toekomst betekenen dat de monteur alléén maar bij u langskomt wanneer het écht nodig is. Het artikel over de FeenstraMonitor maakte veel los. Op Zorgeloos Wonen werd nergens anders zó vaak op gereageerd. Voor alle duidelijkheid: met een nieuw onderhoudssysteem begint Feenstra natuurlijk pas nadat we er met u duidelijke afspraken over hebben gemaakt. Heeft u nu een contract voor jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, dan blijft dat contract gewoon gelden.

Gerelateerd
apparatuur onderhouden

Nauwkeurig voorspellen wanneer uw apparatuur aan onderhoud toe is

Lees meer

Reizen door de tijd

Er kwam in 2018 veel opzienbarends voorbij op Zorgeloos Wonen, maar een bril  waarmee je door de tijd reist was zonder twijfel het aller-spectaculairst. De Vernieuwing van het Jaar kwam op naam van de vader van Felix, uitvinder van beroep. Het bijzondere apparaat was de aanleiding voor één van de vele avonturen van Floor en Felix, die te vinden zijn op Zorgeloos Wonen. Binnenkort ook in (e-)boekvorm!

We moeten van het aardgas af

Hét energienieuws van het jaar was de aankondiging van minister Wiebes dat het kabinet al over enkele jaren wil stoppen met het winnen van aardgas in Groningen. Dat betekent dat we in Nederland binnen afzienbare tijd 'van het aardgas af' moeten. Op Zorgeloos Wonen waren drie scenario's te vinden voor een aardgasloze toekomst. En zeven maatregelen die u nú al kunt nemen.

7 maatregelen die u vandaag nog kunt nemen

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.