De elektrische cv-ketel

Is het enthousiasme over de elektrische cv-ketel terecht?
Elektrische cv ketel

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Ed Meisner
  Ed Meisner 36 dagen geleden

  Eindelijk een goed en duidelijk verhaal.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Ed Meisner 36 dagen geleden

   Beste heer Meisner,

   Dank u wel voor het mooie compliment. Dit waarderen wij zeer.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for judy de Gijt
  judy de Gijt 3 maanden geleden

  weer wat geleerd

 • Gravatar for Joost
  Joost 3 maanden geleden

  Ik heb een huis met energie label A, een Nefit proline CW4 (2018) in combinatie met een zonneboiler (100L). 10 zonnepanelen 3.85 Kwh, airco boven om eventueel te verwarmen en beneden 55 m2 vloerverwarming. Kan ik mijn vloerverwarming alleen op een elektrische ketel (bosch/nefit (6kw) laten draaien voor in de winter ? En is dit rendabel qua kosten energie en mag dit wel volgens bouwbesluit ?

 • Gravatar for Bertus
  Bertus 3 maanden geleden

  Wat u niet verteld is dat een elektrische cv ketel gemiddeld 25 jaar meegaat (2 x zo lang als een gas cv) en dat er (nagenoeg) geen onderhoud gepleegd hoeft te worden. Ofwel Feenstra (en ook andere installateurs) hebben geen verdien model meer met elektrische cv ketels.

  • Gravatar for EJ
   EJ Bertus 51 dagen geleden

   Inderdaad. En een dure 3 fasen aansluiting, zoals in het verhaal staat, is ook niet nodig (wel voor de allerzwaarste ketels t.b.v. villa's), maar een 3x 25A aansluiting voldoet en is net zo duur als 1x 35/40 A aansluiting. Verder functioneert een electrische cv ketel prima met een lucht/water pomp. Daarnaast is voor warm water nog een warmtepompboiler of electrische boiler nodig.
   De gas CV ketel kan de deur uit en bij gebruik van een inductiekookplaat kan de gasaansluiting ook weg. Scheelt € 260/jaar. En geen servicecontract meer voor een CV ketel nodig.

 • Gravatar for J.
  J. 4 maanden geleden

  Plaatst Feenstra ook CVi ketels? Dit zijn CV ketels op basis van inductie

 • Gravatar for Hedzer Kooistra
  Hedzer Kooistra 4 maanden geleden

  Ik zou liever een hybride opstelling van een elektrische cv met een warmtepomp willen. We hebben een B-label woning, maar zitten onder het verbruik dat kennelijk als gemiddeld wordt gezien. Volgens mij zouden het verwarmen met een warmtepomp al zonder bijspringende cv ketel moeten kunnen. Maar, als ik dan toch iedere keer een hybride-opstelling aangeboden krijg, waarom kan ik dat dan niet doen met een elektrische cv? Dan kan ik van het gas af. Een hybride warmtepomp-opstelling met een gasgestookte cv is een onlogische en dure tussenstap...... tenzij ik het kan uitproberen en vervolgens de gasgestookte cv kan vervangen door een elektrische.

 • Gravatar for Jacob Lohof
  Jacob Lohof 4 maanden geleden

  Wij hebben een pelletkachel , is dan een elektrische Cv ketel een optie. Omdat ik nu alleen cv gebruik voor warm water en verwarming boven in de winter. Of is electrische boiler of warmtepompboiler een beter alternatief .
  En dan verwarmen met elektrische radiatoren boven ( niet vaak ) en dan cv helemaal verwijderen, dan moeten zeker ook alle radiatoren uit huis Verwijder worden. Of heeft u beter idee
  Dit idee in combinatie met aanschaf zonnepanelen
  Gr Jacob

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Jacob Lohof 4 maanden geleden

   Beste meneer Lohof,

   Bedankt voor uw bericht.
   Wat de beste optie voor u zou zijn hangt van een aantal dingen af, is uw huis bijvoorbeeld geïsoleerd?
   Voordat wij u een goed advies zouden kunnen geven zou eerst dat bekend moeten zijn.
   Op dit moment verkoopt/verhuurt Feenstra nog geen elektrische ketels en de warmtepompen zijn ook voorlopig nog niet leverbaar.
   Zou u toch graag meerdere informatie willen raad ik u aan een mail te sturen via de website dan komt de aanvraag bij de juiste afdeling en zij nemen dan contact met u op om alles met u door te nemen.

   Met vriendelijke groet,

   Feenstra webcare • Gravatar for Ronald
  Ronald 4 maanden geleden

  Ik begrijp best dat elektrische CV ketels niet efficient zijn.
  Toch heb ik een bias gevoel bij dit schrijven. De nadelen van een warmtepomp zijn imo enorm.
  - Investering is zo groot dat het voor velen niet te doen is.
  - Je belast je omgeving en fauna met geluidsoverlast.
  - Grote aanpassingen, met fikse footprint. Denk aan de onderdelen die vervangen moeten worden (radiatoren etc). Kapitaalvernietiging.
  - Veel ruimte nodig die niet iedereen heeft en esthetisch wanstaltig.
  Warmtepompen zijn op zijn best een tijdelijke oplossing met restgevolgen voor het milieu.
  Elektrische CV's en inzet van waterstof lijken me meer toekomst gericht, mits er vorderingen worden gemaakt in efficiëntie.

 • Gravatar for H.Gas
  H.Gas 5 maanden geleden

  Wat about de combi waterstof CV ketel? De toekomst? Ons gasnet ligt eral en er wordt zelfs een > hoeveelheid stroom geproduceerd. Mijn visie: Waterstof fabrieken bouwen vlak bij de energieopwekkers en aansluiten op het bestaande gasnet.

  • Gravatar for Hedzer
   Hedzer H.Gas 4 maanden geleden

   Ik zie waterstof niet als een oplossing, omdat ik zoveel mogelijk onafhankelijk wil worden van de grillen van de markt en de overheid die te laat is met oplossingen. Als ik van het gas af kan, verlies ik 50% van die afhankelijkheid. Dan heb ik alleen nog stroom nodig. Op dit moment wek ik het dubbele op van wat we verbruiken aan stroom. Waterstof is voor mij een vervanging die mij niet die 50% onafhankelijkheid oplevert.

 • Gravatar for Ton Nies
  Ton Nies 5 maanden geleden

  Heel duidelijk verhaal over deze vorm van elektra-gebruik. Was in overweging over te gaan maar wacht na dit verslag nu nog maar even. Dank jullie wel.