De elektrische cv-ketel

Het enthousiasme over de elektrische cv-ketel is groot. Terecht?
Elektrische cv ketel

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Henk Posthumus
  Henk Posthumus 11 dagen geleden

  Ik twijfel tussen de volgende opties:
  1. Zonneboiler systeem voor warm tapwater en cv, met aardgas cv-ketel als ondersteuning, + zonnepanelen voor stroom
  of
  2. Zonneboiler systeem voor warm tapwater en cv, met elektrische boiler als ondersteuning, + zonnepanelen voor stroom

 • Gravatar for Stefan
  Stefan 18 dagen geleden

  Feit blijft dat een warmtepomp gemiddeld 4x zo efficiënt is dan deze inductie CV. Het verwarmen van water met elektriciteit of gas kost niu eenmaal veel energie. Het onttrekken van buitenwarmte en toevoegen aan binnenwarmte veel minder... een grote warmtepomp zal niet in alle gevallen mogelijk zijn, maar om een inductie-CV op te hemelen als alternatief voor een warmtepomp vind ik erg ver gaan.
  Voor zeer snelle tapwaterverwarming is het systeem wel bruikbaar, en kan tapwaterverspilling tegengaan. Doordat er geen buffervat nodig is dat op temperatuur gehouden moet worden, verspil je ook minder energie. Maar voor verwarming van je huis vind ik dit niet opgaan.

 • Gravatar for J Scheerder
  J Scheerder 4 maanden geleden

  Ik heb berekend dat als je 5000kwh elektra verbruik je 878,72 betaald incl vastrecht etc.
  Als je 1000m3 gas verbruikt ben je 1113,94 incl vastrecht etc.
  Wij hebben infrarood vloerverwarming beneden verdieping, infrarood paneel badkamer en we hebben onze gas verwarming nog, deze willen wij nu gaan vervangen voor een elekt combi CV te gebruiken voor bij verwarming en douche!
  Wij hebben wel 8 zonnepanelen 2180,
  Ik denk dat elektrisch verwarmen zeker aantrekkelijk is, woning uit 1974 geïsoleerd!

 • Gravatar for Anton van Daal
  Anton van Daal 4 maanden geleden

  Ik vraag me toch af of dit verhaal niet een beetje teveel praten is voor eigen parochie. Beetje zoals de garage bedrijven de electrische auto weg hebben proberen te houden, want inderdaad nauwelijks onderhoud meer nodig. Dit lijkt me hier ook het verhaal.

 • Gravatar for Syl
  Syl 5 maanden geleden

  Vraag: is een elektrische cv ketel ook te gebruiken voor uitsluitend vloerverwarming?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Syl 3 maanden geleden

   Beste Syl,

   Een elektrische cv-ketel kan zeker gebruikt worden met uitsluitend vloerverwarming. Dit zal verder geen problemen geven en functioneren zoals een gas cv-ketel.

   Bij verdere vragen horen wij dit graag!

   Met Vriendelijke Groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Peter
  Peter 6 maanden geleden

  Experts: mwah.....
  Mij valt op dat volgens de experts de e-cv duur is in aanschaf en installatie, vervolgens is deze eenvoudig aan te sluiten. Dat laatste klopt en jullie monteurs weten ook allemaal wel hoe het echt zit. :-) maar experts klinkt ws beter :-)
  Aanpassing meterkast naar 3x25A is ook handig voor iedereen die elektrisch kookt. 3x35 A is 600 euro per jaar duurder. De woning moet idd wel een lage warmte vraag hebben of gaan krijgen en voor warmwater is een elektrische boiler nodig.
  Dan iets over w-pompen. Die zijn duur in aanschaf en installatie en onderhoud en in deze tijden van -5° C of lager ontoereikend; en dus is er hybride met gas nodig, dus nog steeds gas. Ze gaan ook niet erg lang mee. De reden dat die w-pompen worden aanbevolen heeft ook of vooral met verdienmodellen te maken.
  Woningen waar je 8-10kW aan z-panelen kunt leggen kunnen aantoonbaar goedkoop vt gas af.
  De w-pomp sec gaat het niet worden. Het moet komen van isolatie en tijdelijke energie opslag via accus of water of misschien wel H2. In Frankrijk gaat men massaal aan de e-cv want kernenergie en een kWh kost daar ong. 6 ct. Hier is elektriciteit ook een inkomsten bron voor de fiscus. In andere landen niet.
  Als we als particulier hier ook 6 ct betalen per kW dan gaan we hier ook aan de e-cv en de thuisaccu.
  Het gaat dus weer om geld, niet om techniek.
  Let er m.i. dus op wat je hierover zegt. Ook Feenstra gaat straks massaal e-cv's plaatsen. :-)


 • Gravatar for W. Van Druten
  W. Van Druten 6 maanden geleden

  Ik heb een centraal verwarmingssysteem op basis van warme lucht (hete lucht verwarming). Dat betekend dat wij geen radiatoren hebben en dito ook niet zoveel water warm stoken om rond te pompen. De warmtewisselaar in de hete lucht installatie wordt gevoed door een aardgas gestookte HR ketel. De hoeveelheid water die er dan dus verwarmd wordt is heel weinig. Heeft dat een positief resultaat als je de gas gestookte ketel dan afzet tegen een elektrische ketel?

 • Gravatar for R de Bruin
  R de Bruin 6 maanden geleden

  Ik heb een goed geisoleerd appartement. Op dit moment heb ik aardwarmte, maar dat werkt niet en in de praktijk wordt 85 % van de energie met gas geleverd.
  Ik gebruik jaarlijks 12,5 GJ, volgens mij is dat ca 3500 Kwh. Als ik afkoppel van Eteck scheelt dat kosten voor de installatie, meettarief en vastrecht, alsmede de kosten voor warmtelevering. Voor warm water heb ik een elektrische boiler Volgend mij zou een elektrische cv juist iets goedkoper zijn, of zie ik dat verkeerd?

 • Gravatar for J.Csurka R.M.F.A.Csurka van den Bergh
  J.Csurka R.M.F.A.Csurka van den Bergh 6 maanden geleden

  Informatief

 • Gravatar for Marcel Scholte
  Marcel Scholte 11 maanden geleden

  Jullie schrijven "Voor 1 m3 gas betaalt u ongeveer hetzelfde*) als voor 3 kWh elektriciteit, maar 1 m3 gas levert ongeveer dezelfde hoeveelheid energie op als 9 kWh elektriciteit. Per saldo is volledig elektrisch verwarmen dus ongeveer drie keer zo duur als verwarmen met aardgas. "
  Echter in 2020 met een gasprijs van 0,96 euro/m3 en een kWh prijs van 0,17 euro is de verhouding niet 3x maar slechts 1,7 x zo duur. Daarmee vervalt een deel van jullie onderbouwing.

  • Gravatar for dhk
   dhk Marcel Scholte 10 maanden geleden

   en vergeet niet de kosten van ,
   netbeheerkosten,
   belasting toeslagen,
   opslag duurzamen energie zone
   dan komt de gasprijs ongeveer op 1.18 euro
   grt