Nauwkeurig voorspellen wanneer uw apparatuur aan onderhoud toe is

De monteur komt alléén nog langs als het écht nuttig is

 • 17/08/2018 10:26am
 • 40
 • 4 min.
 • Feenstra nieuwsredactie

Maakt u met uw auto veel kilometers, dan zult u vaker voor onderhoud bij de garage langsgaan dan uw buurman die zijn auto alleen gebruikt om één keer in de week bij zijn moeder op bezoek te gaan. Met de cv-ketel is het precies zo. In een huis waar de ketel van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat moet zwoegen, is vaker onderhoud nodig dan in een woning waar de verwarming alleen ’s avonds en in het weekend een uurtje aan staat. Omdat we nog niet van ieder apparaat de juiste gegevens hebben, krijgen nu nog bijna álle cv-ketels elke twee jaar een controle- en onderhoudsbeurt. Dat gaat veranderen. In een smarthome kunnen we precies zien wanneer uw cv-ketel écht onderhoud nodig heeft. En dat geldt ook voor uw zonnepanelen, uw warmtepomp, uw ventilatiesysteem …

FeenstraMonitor

Wanneer uw cv-ketel, thermostaat, warmtepomp, ventilatiesysteem en zonnepanelen met ons communiceren, levert dat veel voordeel op. Als het onderhoud beperkt blijft tot situaties waarin het écht nodig is, u hoeft u dus niet meer onnodig thuis te blijven om de monteur binnen te laten. De informatie die we van de apparaten krijgen, geeft ons de mogelijkheid om efficiënter te werken en onze prijzen zo scherp mogelijk te houden. Bovendien kunnen we technische problemen in veel gevallen voorkomen of in ieder geval snel verhelpen. Met de informatie die we verzamelen kunnen we u van praktische, gerichte adviezen voorzien. De smarthome-diensten van Feenstra bevinden zich nog in een vroeg stadium. We werken er hard aan om ze te ontwikkelen en in steeds meer woningen toe te passen. U zult er de komende tijd regelmatig berichten over tegenkomen, onder de naam FeenstraMonitor.

Bijvullen, hoe werkt dat?

In iedere cv-ketel daalt in de loop van de tijd de waterdruk. Het systeem moet dan worden bijgevuld. Als u gelukt hebt, is uw cv-ketel tegen die tijd net weer aan de beurt voor een tweejaarlijkse controle. Is dat niet het geval, dan zit u in de kou. En bijvullen … hoe moest dat ook al weer? Bij de cv-ketels die communiceren met Feenstra hoeft zo’n probleem zich niet meer voor te doen. Als we zien dat de waterdruk te laag wordt, krijgt u een e-mail. Daarin vertellen we wat er aan de hand is én we laten in een instructievideo zien hoe u het bijvullen moet aanpakken.

Wij houden uw zonnepanelen in de gaten

Laat u straks zonnepanelen installeren, dan krijgt u een prognose van de opbrengst. Maar volgt u zelf van maand tot maand de werkelijke productie? Houdt u scherp in de gaten of ieder paneel doet wat het moet doen? Wij wel. En als we zien dat de productie van een zonnepaneel achterblijft, komen we langs om er iets aan te doen.

Gerelateerd
Zonnepanelen reinigen

Verhoog de energieopbrengst van uw zonnepanelen

Lees meer

Met het goede gereedschap op pad

Installaties worden er in de toekomst niet eenvoudiger op. Duurzame systemen in huis vragen steeds meer om specialistische kennis van de mensen die ze installeren en onderhouden. Ook daarom is het belangrijk dat we het gebruik van apparaten en de eventuele storingen op afstand kunnen uitlezen en analyseren. In veel gevallen kunnen we het probleem op afstand oplossen. Lukt dat niet, dan weten we in ieder geval zeker dat we de juiste monteur met de juiste kennis, onderdelen en gereedschappen op pad kunnen sturen.

Uw apparaten werken mee aan een advies op maat

Een apparaat in een Nederlandse woning is nu meestal nog een ‘black box’ die geen informatie over het gebruik verzamelt. Door nieuwe apparaten te koppelen aan het internet, kunnen we gegevens analyseren en combineren met algemene informatie zoals het standaard jaarverbruik en de data van het kadaster. De optelsom van al die informatie stelt ons in staat om adviezen te geven, die de komende tijd steeds belangrijker zullen worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien dat in een bepaalde woning de cv-ketel het water tot 90 graden moet verwarmen om het huis warm te krijgen. Dan kunnen we al direct vaststellen dat er bouwkundige aanpassingen (isolatie!) nodig zijn om in die woning de cv-ketel op aardgas te kunnen vervangen door een hybride warmtepomp en zonnepanelen.

Gerelateerd
Slimme woning van morgen

Hoe maken we uw woning in de toekomst comfortabeler, veiliger en energiezuiniger?

Lees meer

Wie kan uw gegevens zien?

Veel mensen zijn huiverig als het gaat om het delen van gegevens met overheid, netbeheerders of installateurs. Dat is heel begrijpelijk. Het verzamelen en gebruiken van data is de laatste jaren vaak negatief in het nieuws gekomen. De data die we bij Feenstra verzamelen over het gebruik en verbruik van apparaten, zijn volstrekt anoniem. Ze worden opgeslagen in een datawarehouse dat niet beschikt over uw persoonlijke gegevens. Wanneer er afwijkende waarden naar boven komen, krijgt Feenstra daar een melding van. Alléén als het zinvol is om contact met u op te nemen, worden uw persoonlijke gegevens aan die melding gekoppeld, bijvoorbeeld in de vorm van uw e-mailadres. In principe hebben medewerkers van Feenstra geen toegang tot de hierboven genoemde gegevens. Alleen een klein aantal geselecteerde medewerkers van het datawarehouse heeft inzicht in gegevens over het gebruik van uw installaties. Uiteraard voldoet Feenstra in alle opzichten aan de eisen die de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan ons stelt.

Overigens is niemand verplicht om het onderhoud van de apparaten in huis te laten bepalen door de data. Als u liever kiest voor een monteur die standaard eens in de twee jaar langskomt, kan dat ook.

Gerelateerd
Monitoring cv ketel onderhoud Feenstra

Monitoring: de toekomst van cv-onderhoud

Lees meer

Na de publicatie van dit artikel in de Feenstra Nieuwsbrief zijn er veel reacties onder het bericht geplaatst. Wij vinden het mooi om te lezen dat er zoveel meningen als mensen zijn. Ter verduidelijking en als reactie op de geplaatste berichten: Feenstra ziet deze optie van monitoring als een éxtra oplossing naast de oplossing van de bestaande contracten. Kiest u ervoor om uw contract ongewijzigd te laten, dan blijven we graag met een vaste interval uw toestel onderhouden. Klanten die kiezen voor de monitoringsoplossing zullen natuurlijk alleen betalen voor de dienstverlening die ze ontvangen. Op deze manier kan eenieder kiezen voor de dienstverlening die het best bij zijn of haar situatie past. Wellicht ten overvloede: nog niet alle bestaande cv-ketels zijn al geschikt voor monitoring.

 

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • J van der Meijden 2 jaren geleden

  Gravatar for J van der Meijden

  Wanneer komt de monteur langs,onze ketel zit er nu 2 jaar in.
  MVG Joke van der Meijden

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare J van der Meijden 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste mevrouw Van der Meijden,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Wij willen graag uitvogelen wanneer wij bij u langskomen voor onderhoud aan uw cv-ketel. Wij zien graag uw gegevens tegemoet via ons e-mailadres [email protected], zodat wij u verder kunnen helpen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Pieter van Steeg 2 jaren geleden

  Gravatar for Pieter van Steeg

  Aangezien wij 80 zijn, is het belangrijk voor ons, dat als er een probleem is, wij op Uw monteur kunnen
  terugvallen. Wij hopen dan ook dat dit geen probleem voor U kan zijn.

  Met vriendelijke groet, fam. P. van Steeg

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Pieter van Steeg 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Van Steeg,

   Op het moment dat u problemen ondervindt aan uw cv-ketel, dan kunt u op ons bouwen.
   Bent u in de gelegenheid om uw adresgegevens te e-mailen naar [email protected]? Zo kunnen wij achterhalen wanneer er weer onderhoud zal plaatsvinden aan uw cv-ketel.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • O.S. Constandse 2 jaren geleden

  Gravatar for O.S. Constandse

  Leuk en aardig zulke nieuwsbrieven, maar daadwerkelijk contact krijgen met Feenstra is een ander verhaal.
  Telefonisch is er geen doorkomen aan en via email is de enige reactie (20 nov.) dat er uiterlijk binnen 5 werkdagen contact wordt opgenomen, wat dan vervolgens niet gebeurt. Toch jammer.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare O.S. Constandse 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw Constandse,

   Het is fijn te lezen dat u onze nieuwsbrieven waardeert. Het is minder dat u telefonisch er niet doorheen komt en dat er niet adequaat op uw e-mail is gereageerd, onze excuses hiervoor.

   Wij komen graag met u in contact om u via deze weg verder te helpen. Bent u in de gelegenheid om ons een e-mail te sturen naar [email protected] Zou u zo vriendelijk willen zijn om in uw e-mail een kleine toelichting te geven en ons te voorzien van uw adresgegevens en telefoonnummer? Alvast bedankt!

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Chris Kappers 2 jaren geleden

  Gravatar for Chris Kappers

  Er is kennelijk wat begrijpelijke twijfel aan de goede bedoelingen van alle betrokkenen. Maar wat ik interessanter vind, is of er technisch gewerkt wordt aan de beveiliging van de slimme apparaten, om een hack te voorkomen. Daar wordt steeds vaker voor gewaarschuwd. Is er iets bekend?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Chris Kappers 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Kappers,

   Wij doen er alles aan om apparatuur die wij monitoren zo goed mogelijk en conform de eisen die er zijn, te beveiligen. Wij informeren proactief onze gebruikers over de risico’s die zij zelf voor kunnen zijn. Bekijk ook de volgende links voor meer informatie. https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/maak-uw-smart-home-hackproof, https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/wifi-beveiliging

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • T L Gootjes 2 jaren geleden

  Gravatar for T L Gootjes

  Wanneer komt u ontroleren?
  Volgens mijn gegevens ie de laatste
  controle al een tijdje geleden.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare T L Gootjes 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw Gootjes,

   Wij kijken graag voor u na wanneer de cv-ketel weer toe is aan een onderhoudsbeurt. Zou u een e-mail kunnen sturen aan [email protected] met uw postcode en huisnummer?
   Alvast bedankt!

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Anne Horjus- Boiten 2 jaren geleden

  Gravatar for Anne Horjus- Boiten

  Wij gaan over drie maanden verhuizen en willen mogelijk advies over de energievoorziening in het nieuwe huis da zeer verouderd is, ku t u dat geven?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Anne Horjus- Boiten 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste mevrouw Horjus-Boiten,

   Allereerst willen wij u feliciteren met uw nieuwe woning. Wij willen u graag voorzien van advies op maat voor uw nieuwe woning. Graag ontvangen wij een e-mail van u met uw adresgegevens en uw telefoonnummer. U kunt deze gegevens e-mailen naar [email protected] Mijn collega zal binnenkort contact met uw opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • C.Tognini 2 jaren geleden

  Gravatar for C.Tognini

  ik heb bij Feenstra een duur onderhouds kontrakt waar voor elke 2 jaar een service beurt wordt uitgevoerd inbegrepen vervanging van onderdelen en reparaties.,binnenkort op 1 Oktober a.s. niks geen gedoe met smartphones en slimme meters a.u.b.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare C.Tognini 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw Tognini,

   Bedankt voor uw bericht.

   Aan het serviceabonnement welke u momenteel heeft lopen zal er niks veranderd worden aan de onderhoudscyclus. Wij zullen tweejaarlijks langskomen voor het uitvoeren van onderhoud aan uw cv ketel.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • E.Gertitsen 2 jaren geleden

  Gravatar for E.Gertitsen

  Gewoon 1x per twee jaar langs komen
  Voor onderhoud, kan ik gelijk zien wat er gebeurd.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare E.Gertitsen 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw Gertitsen,

   Bedankt voor uw bericht.

   Het onderhoud zal tweejaarlijks uitgevoerd worden, zolang u geen nieuw contract aangaat zal dit niet veranderen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Inge 2 jaren geleden

  Gravatar for Inge

  Mijn cv heeft een jaarlijkse contole ivm zijn leeftijd, wijzigt dit dan ook?
  Ik ga er vanuit dat over de wijziging ook schriftelijke informatie komt?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Inge 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste Inge,

   Als wij op dit moment jaarlijks onderhoud uitvoeren aan uw cv ketel, dan zal dit ongewijzigd blijven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Willem van Zetten 2 jaren geleden

  Gravatar for Willem van Zetten

  Wat gebeurt als de stroom uitvalt en er geen wifi verbinding is of een andere storing
  Hoe kunnen jullie dan monitoren of uitlezen wat er aan de hand is?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Willem van Zetten 2 jaren geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Van Zetten,

   Bij stoomuitval en/of storing op de Wifi, kunnen wij de cv ketel niet meer monitoren en zal er telefonisch contact volgen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.