Koolmonoxide: onderschat en onbegrepen gevaar

Periodiek onderhoud aan installaties vormt geen afdoende bescherming

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for maria
  maria 22 maanden geleden

  Bedankt voor het delen van dit artikel. Inderdaad een kwestie van veiligheid en daardoor erg belangrijk om een goede CV ketel en rookgasafvoersysteem in huis te hebben. Onderhoud hier van is ook belangrijk!
  https://www.coxgeelen.com/nl-nl/1/323/rookgasafvoersysteemkopen.aspx

 • Gravatar for Stefan Thierry
  Stefan Thierry 5 jaren geleden

  Topprioriteit dus.. hmmm onze 2 jaar oude ketel in onderhoud aangeboden aan Feenstra hierop volgt een acceptatiekeuring met opvolgend onderhoud. De Monteur geeft aan dat de CV dakdoorvoer ouder is dan 15 jaar ( is 8 jaar... ) Daardoor wordt onze installatie als onveilig bestempeld. De monteur pleegt geen verdere controle/onderhoud en is binnen vijf minuten weg.
  Conclusie mijn installatie wordt als onveilig verklaart en in plaats van verdere controle/ingrijpen en mogelijk erger voorkomen loopt de monteur dus snel weg zonder enig uitleg en laat ons zitten met een onzeker gevoel over onze veiligheid...
  • Gravatar for T.de Goeij
   T.de Goeij Stefan Thierry 4 jaren geleden

   Nou sta ik niet verbaasd van . Feenstra komt de eisen van de veiligheid zelf niet na. Ik zit al vanaf juni 2018 met problemen die de veiligheid van mijn gezondheid sinds 10 dagen zover heeft gebracht dat de ketel op ontploffen stond en er sinds die tijd ondanks contact met eigen huis zij er maling aan hebben.

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Stefan Thierry 5 jaren geleden

   Geacht heer Thierry,

   Allereerst willen we u bedanken voor uw bericht op onze website.

   We betreuren de gang van zaken ten zeerste. Onze excuses hiervoor! Net als een cv-ketel gaat uw rookgasafvoer gemiddeld één ketelleven mee. Het is dus zaak om de gehele rookgasafvoer tijdig te vervangen met een nieuwe dak- en/of muurdoorvoer. Dit neemt niet weg dat de monteur de cv-ketel afkeurt zonder enige uitleg en u achterlaat met een onzeker gevoel over uw veiligheid. Dit is absoluut niet de service die u van ons mag verwachten.

   Graag willen we dit nader bestuderen en ontvangen we graag een e-mail van u, voorzien van uw postcode en huisnummer. U kunt dit e-mailen naar [email protected]

   Met vriendelijk groet,
   Feenstra Webcare