Laat uw ventilatiesysteem met rust!

In mijn dagelijkse werk kom ik creatieve, maar soms ook minder veilige oplossingen van klanten tegen. Ik krijg wel eens de vraag of een ventilatiesysteem gevaarlijk kan zijn? Ik antwoord dan altijd met een volmondige ‘nee, mits u er zelf niet aan knutselt’.

Zo kwam ik onlangs bij een klant die de wasdroger op het ventilatiesysteem aangesloten had. Dit is niet alleen slecht voor het ventileren van de woning zelf, maar daarnaast ook brandgevaarlijk en mócht er brand uitbreken, dan keert de verzekering niet uit.

Mijn tip: reinig de ventielen van uw ventilatiesysteem met regelmaat, maar laat uw systeem verder met rust. Alle overige onderhouds- of schoonmaakwerkzaamheden kunt u beter aan de vakman overlaten.

Feiten en fabels over ventileren

 

Edo Lubbers

Meer van Edo Lubbers

— Ventilatiemonteur

Met zijn eeuwige interesse in techniek  en nieuwe systemen voelt ventilatiemonteur Montage Edo Lubbers (1981) zich al sinds 2005 als een vis in het water bij Feenstra. Hij volgt voortdurend opleidingen om zijn technische kennis steeds weer op een hoger niveau te brengen. Ook andersoortige opleidingen die hem tijdens zijn werk van pas kunnen komen (BHV/EHBO) hebben zijn interesse. Naast de techniek, hecht Edo ook grote waarde aan het dagelijkse contact met klanten. Edo is getrouwd met Cindy en samen hebben zij dochtertje Iza (2015). In zijn vrije tijd maakt Edo er graag een gezellige boel van: carnaval, kermis, het maken van muziek, voetbal… Daar maakt hij graag tijd voor vrij.

Edo Lubbers

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.