Hoe maken we uw woning in de toekomst comfortabeler, veiliger en energiezuiniger?

Feenstra werkt vandaag aan uw slimme woning van morgen
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for T. Smit
  T. Smit 4 jaren geleden

  24-08-2018: Binnen 2 werkdagen doen wij u een voorstel voor een afspraak met onze monteur. Bij voorkeur nemen wij via e-mail contact met u op, maar het kan ook zijn dat u gebeld wordt. Tijdens dit contact vragen wij u ook naar aanvullende informatie (merk, plaatsingsdatum) over uw cv-ketel.
  14-09-2018: Nog niets gehoord! ???

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare T. Smit 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Smit,

   Wat vervelend om te vernemen dat er niet adequaat gereageerd is op uw aanvraag. Graag ontvangen wij een e-mail van u met uw contactgegevens, zodat wij hier werk van kunnen maken. U kunt mailen naar [email protected]


   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Albert de Graaf
  Albert de Graaf 4 jaren geleden

  Alleen het slimme knopje om je aan te melden ontbreekt nog, is dat ook in ontwikkeling of moet dit op een andere manier ? Lijkt me wel goed dat even aan te geven, nu lees ik wat allemaal kan maar kan er niets mee op dit moment of ik moet er overheen lezen, ik hoor het graag

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Albert de Graaf 4 jaren geleden

   Beste meneer De Graaf,

   Het is afhankelijk van welk verwarmingstoestel u heeft, bij de één zijn er wel mogelijkheden en bij de ander niet.

   We zijn met nieuwe ontwikkelingen bezig, waarmee wellicht toestellen die nu nog niet geschikt zijn, straks via de thermostaat geschikt te maken zijn. Houd ons platform dus goed in de gaten.

   Wij willen u adviseren om straks bij vervanging van de cv ketel u goed te laten informeren over de mogelijkheden omtrent het monitoren.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Brenda
  Brenda 4 jaren geleden

  Ik lees in het artikel niets over de wijze waarop de sensoren communiceren met het internet. Ik neem aan dat dat gaat via Wifi? Het lijkt me dan ook goed om te vermelden dat Wifi niet onschadelijk is voor de gezondheid. Er zijn steeds meer mensen die ontdekken dat ze allerhande klachten krijgen van Wifi (en andere hoog-frequente straling, bijv. van zendmasten), zoals hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, hartkloppingen, slaapproblemen etc., dus voor hen is een systeem zoals hier beschreven echt af te raden.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Brenda 4 jaren geleden

   Beste Brenda,

   Op het moment dat u overweegt over te stappen naar het beheren op afstand van de cv ketel, zullen wij u uitvoerig verder informeren over de situatie.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for Brenda
   Brenda Brenda 4 jaren geleden

   Als er alleen Wifi wordt gebruikt voor de thermostaat dan zou ik graag willen weten welk soort "RF communicatie" er verder gebruikt wordt, evenals meer informatie omtrent de "andere communicatieprotocollen". RF (radiofrequentie) is nl. een breed begrip evenals "andere communicatieprotocollen".

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Brenda 4 jaren geleden

   Beste Brenda,

   Via deze weg geven je graag wat meer duidelijkheid. Op dit moment is het niet altijd WiFi verbinding nodig. Bij de slimme kamerthermostaten is er voornamelijk WiFi verbinding nodig.

   Voor beheer op afstand is er een vaste internetaansluiting op een router en draadloze RF communicatie tussen cv-ketel en gateway. Daarnaast zijn er nog anderen communicatieprotocollen.

   Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Winny
  Winny 4 jaren geleden

  Toch vind ik het een beetje eng, al dat gemonitor op afstand. Dan kan Feenstra ook zien dat de cv op vakantiestand staat of wanneer ik niet thuis ben. Vind ik niet zo'n veilig idee. Zeker niet omdat elke website of internetverbinding gehackt kan worden. Om die reden heb ik ook de slimme meter uitgeschakeld. Dan zelf maar 1 keer per jaar de meterstanden doorgeven ...
  Dus: lijkt leuk, maar ...

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Winny 4 jaren geleden

   Beste Winny,

   Wij begrijpen uw bezorgdheid. De data die wij verzamelen over het gebruik en verbruik van apparaten, zijn volstrekt anoniem. Alles gebeurt aan de hand van de strikte richtlijnen van de Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zet de stap naar deze technologie ook alleen als u er volledig achterstaat.

   Graag verwijzen wij u door naar enkele klantervaringen: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/toekomst-van-cv-onderhoud

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Henk Homma
  Henk Homma 4 jaren geleden

  Het systeem bestaat al langer , bij Pon Vat worden op deze wijze motoren voor de scheepvaart en de tuinbouw industrie gemonitord. Zodoende vallen motoren niet direct stil en kan dat op afstand bij gestuurd worden zodat de urgentie bepaald wanneer de monteur komt en repareert. Mag bij mij geplaatst worden. Al die onzin van big Brother , mooi systeem. Ik zeg doen.

 • Gravatar for marina
  marina 4 jaren geleden

  En hoe zit dat dan met het schoonhouden van de ketel, zoals nu gebeurd iedere twee jaar.
  of is dit ineens niet meer nodig, heb al die jaren voor niets betaald??????
  en als dit niet meer gebeurd, word het abonnement dan goedkoper.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare marina 4 jaren geleden

   Beste Marina,

   Bedankt voor uw bericht.

   Wij zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig kunt wonen, daar hoort ook het schoonmaken van de cv-ketel bij.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Cees
  Cees 4 jaren geleden

  Grappig verhaal. Zeker teveel met Nijpels en Klaver gesproken. Als ICTer te ervaren hoeveel fouten er in de software zitten wil ik me niet afhankelijk maken van al die fouten in de software.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Cees 4 jaren geleden

   Beste Cees,

   Dank voor uw reactie.

   Het blijft altijd een risico-afweging tussen de voordelen van dergelijke oplossingen en de risico’s die er aan vast zitten. Dit is voor eenieder persoonlijk.

   Dit is wat wij aan inspanningen verricht om onheus gebruik te voorkomen:
   Feenstra heeft alle software rondom haar SmartHome-diensten zeer uitvoerig getest en beveiligingen rondom de software houden wij nauwlettend up-to-date. Dit gebeurt automatisch aan de hand van strikte richtlijnen, uiteraard voldoen wij in alle opzichten aan de eisen die de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan ons stelt. De data die wij verzamelen over het gebruik en verbruik van apparaten, zijn volstrekt anoniem. Alleen bij afwijkende waarden wordt de informatie van de ketel gecombineerd met de gegevens van de woning. Alléén als het zinvol is om contact met u op te nemen, worden uw persoonlijke gegevens aan die melding gekoppeld, bijvoorbeeld in de vorm van uw e-mailadres.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for P. Schneider
  P. Schneider 4 jaren geleden

  De vermeende zorgeloosheid betekend in de praktijk dat u meer geld mag gaan betalen voor uw abonnement bij Feenstra. En als de ketel dan een beurt heeft ondergaan, vergeet de monteur een kabeltje niet aan te sluiten met als gevolg dat je geen warm water hebt en dan te maken krijgt met een callcenter medewerker die zegt geen verstand te hebben van CV-ketels. Hoezo, verstand van zaken.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare P. Schneider 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Schneider,

   Het is vervelend te lezen dat u een nare ervaring heeft met ons. Het is balen dat de monteur een kabeltje is vergeten aan te sluiten. Wij gaan er vanuit dat het kabeltje inmiddels is aangesloten en dat u kunt genieten van een warme douche. Onze klantenservice medewerkers zijn getraind om de storingen telefonisch door te nemen en eventueel een afspraak in te plannen. De monteurs zijn uiteindelijk de vakmannen die de technische kennis hebben van de cv-ketels.

   Mochten wij u verder van dienst kunnen zijn, dan vernemen wij graag van u. U kunt een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Mevr. E. Brunott
  Mevr. E. Brunott 4 jaren geleden

  En wat als je geen smartphone hebt en die ook in de toekomst niet wenst aan te schaffen? Val je dan buiten de boot wat betreft de servicebeurten door een monteur uitgevoerd?
  .

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Mevr. E. Brunott 4 jaren geleden

   Beste mevrouw Brunott,

   Nee hoor, dat is niet de bedoeling. Wij gaan voor veilig en comfortabel wonen.
   U bent niet verplicht om uw cv-ketel online te laten monitoren, u heeft hier altijd een keus in.

   Mocht het één en ander niet duidelijk zijn, dan vernemen wij graag van u. U kunt altijd een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Nieborg I.
  Nieborg I. 4 jaren geleden

  Leuk allemaal dat verhaal over sensoren die alles in de gaten houden. Heb ook zo’n ketel en zonnepanelen (van Feenstra) die dat kunnen maar wanneer ik meld dat een van mijn “optimizers” telkens veel te weinig stroom levert dan wordt het wel geconstateetd, zelfs toegezegd dat het apparaat vervangen gaat worden , zelfs een datum waarop maar dat wirdt dan weer afgezegd omdat het ding volgens hen wel functioneert. Dus wat heet monitoren op afstand voor zin als men dat toch niet wil verhelpen ! Dan zeg ik allemaal leuk maar als klant kom je er bekaaid van af.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Nieborg I. 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Nieborg,

   Uit u bericht maken wij op dat u ontevreden bent over onze service, hier willen wij graag zo spoedig mogelijk verandering in brengen. Zonder uw gegevens kan dat helaas niet. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw volledige adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres te e-mailen naar [email protected]?

   In afwachting van uw e-mail verblijven wij.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare