Sluipverbruik van stroom en gas

Stiekeme slurpers in huis

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Wout van Beerschoten
  Wout van Beerschoten 6 maanden geleden

  Wil je nog meer besparen? NOOIT EN TE NIMMER FEENSTRA BELLEN,JE STAAT AL GAUW 30 MINUTEN IN DE WACHT E N HEB JE EEN AFSPRAAK GEMAAKT,GROTE KANS DAT JE WORDT AFGEBELD,DUS DAAR VALT NOG HEEL WAT TE BESPAREN.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Wout van Beerschoten 6 maanden geleden

   Beste Wout van Beerschoten,

   Zo te lezen bent u niet tevreden met onze service, dit is natuurlijk niet waar wij voor willen staan.
   Als wij nog iets voor u kunnen betekenen dan ontvangen wij graag uw adres gegevens in een email naar [email protected] zodat wij met u mee kunnen kijken.

   Met Vriendelijke Groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Iris
  Iris 7 maanden geleden

  Wat is zuiniger in zowel electra als waterverbruik? Een quooker met koud- en warmwateraansluiting, of met alleen koudwateraansluiting?
  Met een warmwateraansluiting, slaat de CV-ketel elke keer aan, als je met de kraan warm of kokend water vraagt. Met een koudwateraansluiting gaat de CV-ketel nooit aan. De quooker verwarmt het water volledig. Maakt het bij deze vraag uit of men steeds kleine beetjes warm water afneemt (en het warme water uit de CV ketel de quooker nog niet bereikt heeft voor de kraan weer uit gaat), of dat met grote hoeveelheden afneemt, bijvoorbeeld bij het met de hand afwassen.

 • Gravatar for Frans van der Meij
  Frans van der Meij 12 maanden geleden

  Wij waren er wel bekend mee maar vonden het wel best zo alles in de standby stand, we gaan er nu zeker wat aan doen.

 • Gravatar for Patrick
  Patrick 13 maanden geleden

  Het aanschaffen van een nieuwe CV ketel zou ik niet direct aanraden op dit moment. Gezien de regeling dat elke gemeente in 2021 zijn warmteplan bekend moet maken om uiteindelijk van het gas af te kunnen. Als je een ketel hebt van circa 15 jaar zou ik nu aanraden om een CV ketel te huren als andere oplossingen niet mogelijk zijn.
  Tenzij je erg veel waarde hecht aan bezit van een ketel is het nu niet handig om een ketel aan te schaffen gezien de onzekerheid.

 • Gravatar for John
  John 13 maanden geleden

  Ik lees helemaal niets over de stille energie slurpende slimme digitale meters. Hiervan is toch inmiddels bekendn, dat deze een aangesloten apparaat in ruststand meetellen en de energie daarvan meenemen?
  Als u niet begrijpt, wat ik bedoel, dan is dat jammer en gebrek aan onderliggende kennis.

 • Gravatar for Wim
  Wim 13 maanden geleden

  In Duitsland kwam ik een Instant Heater tegen voor het verwarmen van water. Water wordt dan pas verwarmd als je het nodig hebt en niet constant op temperatuurt gehouden. Waarom wordt deze in Nederland niet vaker toegepast?

  • Gravatar for Annis Andree
   Annis Andree Wim 13 maanden geleden

   Dat vraag ik me nou ook altijd af. Ik heb er inmiddels eentje in mijn Nerlandse huis laten plaatsen voor 325E maar er moest wel een hele groep voor geplaatst wat in mijn Duitse huis helemaal niet nodig was want daar zou de stroom sterker zijn. Ook al zo raar. Maar ik moest er hier in Nederland wel hemel en aarde voor bewegen om het gedaan te krijgen, niemand wist waar ik, n vrouw nog wel, het over had, pfffff.

 • Gravatar for Jh van der veen
  Jh van der veen 13 maanden geleden

  Zeker kijk ik naar sluip verbruik, maar er zijn ook apparaten , waar je dan de stekker ervan uit haalt ,die je dan telkens weer opnieuw moet instellen ,dus dat is vaak de narigheid ,en laat je deze aan de stroom

 • Gravatar for Wim van Campen
  Wim van Campen 13 maanden geleden

  In ons huis zitten twee, wat ik maar zal noemen, "ventilatiekanalen". Eén vanuit de keuken, en éen vanuit de badkamer. Er zitten volgens mij ventilatoren in die kanalen die door electriciteit worden aangedreven. De ene in de badkamer gaat draaien als je de ventilatie aanzet (knop met stipjes). De andere draait permanent, hoewel in de keuken eenzelfde knop zit. Ik vraag me af of de ventilatie in de keuken een installatiefout is. Het lijkt me dat niet alleen het vocht uit de keuken tijdens het koken, maar ook de warmte als je niet staat te koken linea recta de buitenlucht wordt ingeblazen. ....... Iets aan te doen?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Wim van Campen 8 maanden geleden

   Beste meneer Van Campen,

   De ventilatie in uw keuken is geen installatiefout. Een mechanische ventilatie draait altijd dag en nacht op verschillende standen, net als onze ademhaling. Bij het ventileren is het belangrijk dat er verse lucht de woning in komt en het vuile lucht door de mechanische ventilatie wordt afgevoerd. Belangrijk is om de ventilatie en de kanalen regelmatig te laten reinigen. Op onze website kunt u meer informatie hierover vinden. https://www.feenstra.com/ventilatie/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for twester
  twester 13 maanden geleden

  Ik heb zowel boven als beneden vloerverwarming met allebei hun eigen pomp. Die pompen draaien het hele jaar door, want s zomers uitschakelen schijnt niet goed te zijn, omdat de pomp dan vast kan gaan zitten. Is een tijdschakelaar een goede oplossing, die de pomp ca een half uurtje per dag laat draaien?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare twester 8 maanden geleden

   Goedemiddag Twester,

   Wij adviseren inderdaad om in de zomermaanden de pomp niet uit te schakelen. Het is zeker een goede oplossing om in de zomermaanden een tijdschakelaar te gebruiken.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for Patrick
   Patrick twester 13 maanden geleden

   Ik heb zelf een pompschakelaar ertussen gezet. Op temperatuur wordt hij ingeschakeld. Als hij een dag geen signaal krijgt om te draaien, gaat hij een minuut draaien om, zoals je zelf ook aangeeft, te voorkomen dat de pomp vast gaat zitten. Is erg aan te raden gezien de besparing die het oplevert.
   Voorbeeld voor de beeldvorming: https://www.bol.com/nl/p/eco-pump-switch-hy-02-vloerverwarming-pompschakelaar/9200000021782900/

 • Gravatar for Vlottes H
  Vlottes H 13 maanden geleden

  probeer vanaf eind september tot eind april , indien mogelijk een open trap afsluitbaar te maken. Er gaat zeel veel warmte verloren via de open trappen!