Vakmensen in het veld zijn bron van informatie

U kent het spreekwoord ‘ieder zijn vak’ vast wel. Communiceren over hetgeen Feenstra bezighoudt, bouwen aan een merk, luisteren, pionieren, organiseren is zeg maar ‘mijn’ ding. Zes jaar geleden ging ik bij Feenstra werken, waar ik me op een gegeven moment realiseerde dat ‘mijn’ ding zo maar verweven is met het vak van de vakmensen die elke dag op pad gaan om – in mijn ogen – complexe technische apparaten aan de praat te krijgen, te onderhouden of te installeren. Niet omdat deze vakmensen erom vragen, ze kozen immers voor de techniek, maar omdat het ‘erbij hoort’. Deze vakhelden beantwoorden de meest uiteenlopende vragen, geven voorlichting, extra informatie wanneer er iets in de publiciteit is geweest. Daarnaast doen ze ‘gewoon’ hun werk. Door hun directe contact achter de voordeur met bewoners zijn ze een bron van kennis voor mij. Niet alleen met betrekking tot het vakgebied, maar zeker ook over wat bewoners bezighoudt.

De verhalen van onze vakmensen zijn inmiddels ook mijn bron van inspiratie geworden. De praktijkcases die ze meemaken, daar geniet ik van. De adviezen die ze klanten geven, die bouw ik vaak om naar tips voor de rest van Nederland.

Als er bij mij een collega over de vloer komt voor een servicebeurt van mijn cv-ketel, komt het nog steeds voor dat hij niet weet dat ik zijn collega ben. Ik ben positief verrast over hetgeen hij mij als ‘onwetende klant’ vertelt. Hij denkt niet alleen mee hoe ik de kosten nog even kan uitstellen, maar geeft ook in een adem een tip voor de toekomst: “Uw cv-ketel is al wat ouder, maar mevrouw, we houden hem de komende paar jaar gewoon aan de praat. Dat gaat lukken. In 2021 moeten gemeentes beslissen over hetgeen zij rondom in de energietransitie gaan doen in de verschillende wijken, dan is het tijd voor u om echt eens na te denken wat uw volgende stap zal zijn. Een hypermoderne cv-ketel met een zonneboiler ernaast wellicht, of een warmtepomp, tenzij u stadsverwarming krijgt".

Gerelateerd
Cv meting Joey

Cv-ketel: is weggooien altijd zonde?

Lees meer

Naarmate je langer bij een bedrijf werkt, kennen steeds meer collega’s je natuurlijk. Dat is handig: wanneer ik verlegen zit om een mooi verhaal of antwoord op een vraag wil hebben, dan staan de vakmensen mij altijd te woord met hun eerlijke, positieve reactie. Niet alleen omdat ze weten dat het ‘thuis is waar alles omdraait’, maar ook omdat ‘service simpelweg het verschil maakt’. Dat snappen onze monteurs als de besten. En trots dat ze zijn wanneer ze zien dat hun tips, verhalen of adviezen worden meegenomen in de communicatie naar buiten.

Inmiddels zijn er al veel tips van monteurs opgenomen op ons platform. Een advies of bewoners moeten kiezen voor een airco of een ventilator, hoe je een gezond binnenklimaat kunt creëren, tips waar je aan kunt denken wanneer je zonnepanelen aanschaft, of hoe we ons gasverbruik omlaag kunnen brengen, de vakmensen van Feenstra weten daar wel raad mee.

Mirjam Visser

Meer van Mirjam Visser

— Senior Communicatieadviseur

Mirjam Visser is sinds november 2014 werkzaam bij Feenstra. Haar focus ligt bij externe communicatie, pers- en mediabeleid en reputatiemanagement. Al sinds haar vroege jeugd zit het communicatievak in haar bloed. De juf op de lagere school kon haar niet blijer maken dan met het schrijven van een opstel. Later kwam daar de techniek bij. Via technisch georiënteerde werkgevers als Stork en VolkerWessels rolde Mirjam de installatiewereld in.

Mirjam Visser
Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.