Cv-ketel: is weggooien altijd zonde?

Cv-ketel vervangen of niet?

 • 29/06/2020 9:00pm
 • 12
 • 5 min.
 • Feenstra nieuwsredactie

Als een oud apparaat nog goed werkt is het zonde om een nieuwe te kopen. Zeker wanneer u er regelmatig een vakkundige servicemonteur naar laat kijken. Maar geldt dat ook voor een cv-ketel? Verbruikt een oudere ketel niet veel te veel energie? En hoe zit het met de veiligheid? Dit artikel gaat over de vraag wanneer u uw oude cv-ketel het beste kunt vervangen.

Antieke cv-ketels

Jan van Engelenburg is al twintig jaar servicemonteur bij Feenstra. In die jaren zijn er talloze cv-ketels door zijn handen gegaan. Zo nu en dan komt hij toestellen tegen die bijna antiek zijn. Jan: “Cv-ketels van meer dan vijftien jaar oud komen we ook wel in koopwoningen tegen, maar vaker in huurwoningen. Daar is de bewoner niet de eigenaar van de cv-ketel. Hij of zij kan dus niet zelf beslissen of en wanneer er een nieuwe moet komen. Soms kom ik in woningen wel eens situaties tegen waar ik me zorgen over maak. Deze week nog heb ik het onderhoud gedaan van een ketel uit 1993. Zo’n oude ketel aan de praat houden is een uitdaging op zich. Op zich kan het prima, maar je moet je wel afvragen of het nog verantwoord is. De kans op storingen neemt toe naarmate een ketel ouder wordt, dat zien we terug in het aantal storingsmeldingen. Bij een oude cv-ketel is het risico gewoon groter dat de bewoners op een dag in de kou zitten.”

Veiligheid staat voorop

Heeft het nog wel nut om aan een hoogbejaarde cv-ketel onderhoud uit te voeren. Jan van Engelenburg: “Jazeker. Juist bij een oude ketel is onderhoud van levensbelang. Uiteraard laten wij na het onderhoud altijd een goed werkende en 100% veilige cv-ketel in de woning achter. Maar vervolgens komen wij er twee jaar lang niet bij. Bij een oudere cv-ketel is bijvoorbeeld de warmtewisselaar kwetsbaarder dan bij een nieuw model. De rookgasafvoer is een verhaal apart. Die heeft zijn eigen levensduur. Een cv-ketel van meer dan vijftien jaar oud brengt risico’s met zich mee, daar moeten we eerlijk in zijn. Al is het maar omdat na verloop van tijd niet alle onderdelen meer verkrijgbaar zijn. Een ketelfabrikant garandeert de beschikbaarheid van vervangende onderdelen maar voor een beperkte periode. Wij zijn heel goed in ons vak en ook aan een oude cv-ketel besteed ik graag tijd en aandacht. Maar veiligheid staat altijd voorop. Bij zo’n oud apparaat kun je niet garanderen dat er twee jaar lang niets misgaat. Bovendien zal een cv-ketel van twintig jaar of nog ouder sneller in storing vallen dan een nieuw toestel.”

Gerelateerd
Waarom kiezen voor een warmtepomp Feenstra

Maak kennis met uw nieuwe cv: de warmtepomp

Lees meer

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Voor cv-ketels maken we onderscheid tussen de technische levensduur en de economische levensduur. Bij normaal gebruik is een cv-ketel na twaalf tot vijftien jaar aan het eind van zijn technische levensduur. Een ketel van die leeftijd kan nog goed werken, maar meestal loopt het rendement flink terug. In de loop van de jaren gaat uw cv-ketel dus meer gas verbruiken. Een nieuwe ketel is namelijk zuiniger met de brandstof dan een wat ouder exemplaar. Dat heeft te maken met slijtage en vervuiling, maar ook de stand van de techniek speelt een rol. De nieuwste ketels zijn nu eenmaal een stuk efficiënter dan hun voorgangers van tien, vijftien jaar geleden.

De economische levensduur eindigt na ongeveer twaalf jaar. Raakt een cv-ketel op die leeftijd (of later) defect, dan zijn de kosten van een reparatie naar verhouding te hoog voor het aantal jaren dat de ketel nog zal meegaan.

Hoe lang loopt een onderhoudscontract?

Bij een installatiebedrijf als Feenstra lopen de all-in onderhoudscontracten met particuliere woningeigenaren tot en met het vijftiende levensjaar van de cv-ketel. Is er een reparatie nodig aan een ketel die nét geen vijftien jaar oud is, dan voert Feenstra die gewoon volgens het onderhoudscontract uit. Ná het vijftiende levensjaar van de cv-ketel verandert het all-in contract in een basiscontract. Daarbij onderhoudt Feenstra de cv-ketel, maar de kosten van arbeidsloon bij een storing en onderdelen zijn dan voor rekening van de eigenaar. Waarschijnlijk zal het installatiebedrijf in zo’n geval wel wijzen op de mogelijkheid van vervanging. Servicemonteur Jan van Engelenburg: “De eigenaar van een cv-ketel mag van ons goed onderhoud verwachten, maar ook een eerlijk advies. Bij de servicebeurt doe ik onder meer een rendementsmeting. Vooral bij een oudere cv-ketel laat zo’n meting duidelijk zien dat er steeds meer gas nodig is om het lekker warm te krijgen in huis. Zo kan ik iemand er meestal wel van overtuigen dat een nieuwe ketel de verstandigste keus is. Dat is geen trucje, geen verkooppraatje, maar eerlijke informatie. Daarmee kan de eigenaar van de cv-ketel vervolgens zelf een beslissing nemen.”

Weg met de wegwerpeconomie

Er zijn ook argumenten om het vervangen van een cv-ketel zo lang mogelijk uit te stellen. Rendement is namelijk niet het enige waar u naar kijkt wanneer u zich afvraagt of u uw cv-ketel moet vervangen. Een nieuwe ketel is efficiënter met gas, maar daar staat het argument van ‘circulariteit’ tegenover. In Nederland willen we de wegwerpeconomie de komende jaren graag vervangen door een circulaire economie. Dat betekent dat we apparaten die nog goed werken niet te snel wegdoen en dat we de materialen zoveel mogelijk hergebruiken. Kijken we naar circulariteit, dan is het vervangen van een cv-ketel pas een goed idee als het toestel niet meer te repareren is. Het maken van een nieuwe cv-ketel is belastend voor het milieu. Er zijn grondstoffen en materialen voor nodig en het productieproces kost water en energie. We verminderen die nadelige effecten als we het vervangen van een cv-ketel een paar jaar uitstellen.

Koolmonoxide

Een deskundige servicemonteur kan met kennis van zaken inschatten of het verstandig is om een cv-ketel te vervangen. De leeftijd van het toestel is daarbij niet altijd doorslaggevend. Jan van Engelenburg: “Als servicemonteur kijk je naar de technische staat. In een woning van twee mensen die allebei werken, brandt de cv-ketel misschien ’s morgens een uur en ’s avonds een paar uurtjes. Zo’n ketel is in technisch opzicht na tien, twaalf jaar echt nog niet aan vervanging toe. Daarom is regelmatig onderhoud ook zo belangrijk. Wij kunnen aan de binnenkant van een ketel zien hoe het apparaat er écht voor staat. We kijken naar de warmtewisselaar, we controleren of er pakkingen zijn die lekken en we doen natuurlijk een CO-meting. Niet alleen in de cv-ketel zelf, maar ook bij de rookgasafvoer. Koolmonoxide is bij iedere ketel iets waar we altijd al heel scherp op letten, maar zeker bij een wat ouder apparaat.”

Gerelateerd
Gevaar koolmonoxide

Koolmonoxide: onderschat en onbegrepen gevaar

Lees meer

Ongelukken voorkomen

Koolmonoxidevergiftiging komt helaas nog altijd voor. Vaak is een defect of slecht geïnstalleerd toestel de oorzaak. Om zulke ongelukken in de toekomst te voorkomen, heeft de Tweede Kamer een nieuwe wet aangenomen. Vanaf 1 januari 2022 mogen alleen gecertificeerde vakmensen uw cv-ketel nog installeren, onderhouden of repareren. Laat u daarna nog iemand aan uw ketel sleutelen die niet de juiste opleiding en geen certificaat heeft, dan bent u als eigenaar van het toestel óók in overtreding. Nog een reden om altijd te kiezen voor een erkende, deskundige cv-installateur.

Een cv-ketel huren

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is een investering. Daar staat tegenover dat het direct een flinke besparing op de energierekening oplevert. Nu én in de komende jaren. Is uw cv-ketel aan vervanging toe maar heeft u er niet de financiële middelen voor? Dan kan een huurketel een oplossing zijn. U profiteert direct van een comfortabele, zuinige cv-ketel, maar u betaalt alleen een maandelijks huurbedrag. Bij Feenstra is het mogelijk om een huurcontract voor één jaar af te sluiten; daarna kunt u per maand opzeggen. Ook wanneer uw gemeente plannen heeft om uw woning binnen enkele jaren aan te sluiten op een warmtenet, kan het huren van een cv-ketel een oplossing zijn.

Tijd om te kiezen: circulariteit of duurzaamheid?

Als uw cv-ketel flink op leeftijd is, staat u voor een lastige beslissing. Aan de ene kant wilt u graag zo zuinig mogelijk stoken en misschien wel helemaal van het aardgas af. Aan de andere kant: het is zonde om een goed werkend apparaat onnodig snel weg te gooien.

Wij helpen u bij het kiezen met een paar eenvoudige vragen:

Wat doet uw gemeente?

We zijn op weg naar een toekomst zonder aardgas en gemeenten moeten met alternatieve plannen komen. In 2021 moet iedere gemeente een ‘transitievisie warmte’ hebben. In het kort komt zo’n visie erop neer dat uw gemeente moet kunnen vertellen hoe u in de toekomst uw huis gaat verwarmen. Een aantal Nederlandse gemeenten gaat de komende jaren warmtenetten aanleggen. Bij zo’n systeem gebruiken woonwijken de restwarmte van fabrieken en industriële installaties om de huizen te verwarmen. Op andere plaatsen zijn plannen om via het bestaande gasnet biogas of synthetisch gas aan te bieden. Komt er ook in uw wijk een warmtenet ('stadsverwarming') of een alternatieve gasvoorziening, dan ligt het niet voor de hand om nu geld uit te geven aan een nieuwe cv-ketel. Moet u uw huidige ketel direct vervangen, dan is huren altijd een oplossing.

Weet u nog niet wat er in uw gemeente gaat gebeuren? Informeer er eens naar. De plannen van uw gemeente hebben ook invloed op úw plannen.

Cv-ketel huren

Poll

Weet u hoe oud uw cv-ketel is?

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

 • René Vleeshouwers 7 maanden geleden

  Gravatar for René Vleeshouwers

  U zegt dat uw monteur de ketel inwendig ook bekijkt. Hoe kan het dan dat uw monteur mijn ketel de laatste 2 servicebeurten (2 jaarlijks) niet inwendig heeft bekeken (brander en warmtewisselaar)?
  Mooie verhalen maar de praktijk is helaas anders.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare René Vleeshouwers 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Vleeshouwers,

   In theorie en praktijk houden wij ons aan de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant.
   Wij kijken graag met uw mee. Bent u in de gelegenheid om ons een e-mail te sturen met uw adresgegevens en telefoonnummer? U kunt een e-mail sturen naar [email protected] Wij zien uw adresgegevens graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • Albert Veijer René Vleeshouwers 5 maanden geleden

   Gravatar for Albert Veijer

   Daar hebben ze een mooie compueter voor, toch?

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Albert Veijer 7 maanden geleden

  Gravatar for Albert Veijer

  Ik ben al jaren klant van Feenstra. En tot volle tevredenheid! Altijd een eerlijk antwoord op mijn vragen en ik vroeg 2 jaar terug naar de gezondheid van mijn Nefit HR - ketel. De monteur heeft toen een inspectie gedaan en gezegd dat de ketel nog voor 90 % aan de verwachting voldeed. En dat voor een ketel van februari 2003! Ik weet haast zeker dat er ook bedrijven zijn die als antwoord geven dat de ketel toch al aardig op z`n retour is en om nog een goed rendement te halen eigenlijk toch wel vervangen moest worden. Ga zo door Feenstra!!!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Albert Veijer 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Veijer,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Wij waarderen onze trouwe klanten en waarderen het des te meer dat u uw positieve ervaring met ons bedrijf via deze weg met ons deelt. Vriendelijk dank hiervoor. Zo te lezen kan uw cv-ketel nog wel even mee. Op naar nog meer tevreden jaren.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • Albert Veijer Albert Veijer 5 maanden geleden

   Gravatar for Albert Veijer

   Onlangs is een andere monteur geweest en heeft de ketel opnieuw geinspecteerd en de score was bijna 100%

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Jan de Vries 7 maanden geleden

  Gravatar for Jan de Vries

  De levensduur van een CV-ketel zal het ook afhangen de soort woning waarin hij wordt gebruikt. In mijn goed geïsoleerde appartement is het gasverbruik nog geen 600 kuub gas per jaar. In een vrijstaande woning wordt misschien wel 2000 kuub (of meer) verstookt en moet de CV-ketel dus ook veel meer presteren. In die situatie wordt hij meer belast en hij zal dan waarschijnlijk ook eerder vervangen moeten worden dan mijn CV-ketel.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Jan de Vries 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer De Vries,

   U heeft helemaal gelijk. Het heeft met meerdere factoren te maken, onder andere met de branduren van de cv-ketel. Belangrijk is om altijd tweejaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Onderhoud aan de cv-ketel helpt om storingen en onnodige reparaties te voorkomen, en zorgt dat de cv-ketel zo efficiënt mogelijk blijft werken.

   Met vriendelijke groeten,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Pierre van der Ven 7 maanden geleden

  Gravatar for Pierre van der Ven

  Waarom kiest Feenstra als een van de grote spelers op de markt niet voor gas? De schoonste brandstof die beschikbaar is!! Later zou je op waterstof kunnen omschakelen door andere modules te plaatsen. Zo biedt je de klanten een perspectief en behoudt je het klantenbestand.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Pierre van der Ven 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Van der Ven,

   Het uiteindelijke doel van de in Parijs gemaakte afspraken is de CO2-uitstoot te reduceren en met zijn allen een steentje bij te dragen aan het klimaat. Het is daarom belangrijk om stap voor stap de woningen te verduurzamen. Alles begint met een eerste stap. Van belang is om de energie vraag te bepreken, gebruik duurzame energie en indien nodig, gebruik dan fossiele brandstoffen zo efficiënt en schoon mogelijk.

   De energie-transitie is voor iedere woning anders. Sommige woningen blijven werken op gas, andere gaan weer over naar waterstof. De ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo en op onze platform houden wij iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

   Met vriendelijke groeten,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • Albert Veijer Pierre van der Ven 7 maanden geleden

   Gravatar for Albert Veijer

   Was het maar waar dat er zoveel waterstof op korte termijn te produceren viel! Dat is volgens mij het probleem.

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Robert de rooij 7 maanden geleden

  Gravatar for Robert de rooij

  Ben zeer tevreden over de service van Feenstra mijn ketel en is 12 jaar oud werkt nog prima en goed.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Robert de rooij 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer De Rooij,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Het is altijd fijn terug te lezen wanneer klanten tevreden zijn over onze service. Daar doen wij het uiteindelijk voor. Wij zijn pas tevreden als u dat bent.

   Het is altijd goed om bij het volgend onderhoud advies te vragen aan de monteur over de status van de cv-ketel. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

   Met vriendelijke groeten,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Hans Knijnenburg 7 maanden geleden

  Gravatar for Hans Knijnenburg

  Wij hebben een cv.ketel van 27 jaar. Deze wordt door Feenstra onderhouden en is volgens Feenstra nog in een goede conditie. Wij zijn hier tevreden mee, maar weten dat het eens afgelopen is vooral omdat de onderdelen schaarser worden. Mogelijk moeten wíj ons een keer bezinnen over vervanging.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Hans Knijnenburg 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Knijnenburg,

   Een cv-ketel van 27 jaar oud komen wij niet dagelijks tegen. Het is goed te lezen dat onze vakmannen al die jaren goed onderhoud hebben uitgevoerd. Het is altijd lastig om de keus te maken om een goed werkende cv-ketel te vervangen. Belangrijk is om zo min mogelijk risico te nemen dat om in de koude maanden kort in de kou zit als uw cv-ketel een storing heeft of aan vervanging toe is.

   Een kijkje nemen naar de mogelijkheden voor een nieuwe cv-ketel, kan natuurlijk geen kwaad. Bekijk de volgende link voor meer informatie. https://www.feenstra.com/cv-ketel/advies/ Wanneer het zover is, weet u in ieder geval al wat de mogelijkheden zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Gemma kup 7 maanden geleden

  Gravatar for Gemma kup

  onze ketel is 1,5 jaar oud, we hebben de vloer laten isoleren, resultaat : 600 kuub gas verstookt tot nu toe vanaf augustus 2019!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Gemma kup 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Veijer,

   Jammer te lezen dat u de indruk heeft dat wij mevrouw Kup in onzekerheid willen brengen, dit is zeker niet de bedoeling. Een cv-ketel in combinatie met een warmtepomp is heel goed mogelijk met het oog op de energietransitie. Wij informeren graag iedereen die hiervoor openstaat. Het is altijd aan de klant zelf wat zij met de informatie willen doen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • Albert Veijer Gemma kup 5 maanden geleden

   Gravatar for Albert Veijer

   Deze mevrouw zegt dat haar ketel 1 1/2 jaar oud is! Normaal gesproken gaat zo iemand niet een warmtepomp aanschaffen. Ik vind de vraag niet relavant en dat wekt een beetje de indruk dat Feenstra ondanks de net gedane investering toch gaat proberen om deze mevrouw in onzekerheid te brengen.

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Gemma kup 5 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste mevrouw Kup,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Zo te lezen bent u goed bezig. Heeft u erover nagedacht om een warmtepomp aan te schaffen? Bekijk onze website voor meer informatie. https://www.feenstra.com/warmtepomp/ Op onze website kunt u ook informatie vinden over zonnepanelen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • Antoon Poels 7 maanden geleden

  Gravatar for Antoon Poels

  Heb verschilde keren gevraagd naar een offerte maar og niemand gezien.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare Antoon Poels 7 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer Poels,

   Eén aanvraag moet normaal gesproken voldoende zijn, om een offerte aan te vragen voor uw cv-ketel. Onze excuses dat u nog niets van ons heeft gehoord.

   Bent u in de gelegenheid om ons een e-mail te sturen naar [email protected], met uw adresgegevens en telefoonnummer? Zo kunnen wij u binnenkort voorzien van een offerte op maat. Wij zien uw e-mail graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • W.h Veltman 7 maanden geleden

  Gravatar for W.h Veltman

  wij huren sinds 2 jaar een cv ketel via Feenstra ben hier zeer tevreden over.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare W.h Veltman 7 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw Veltman,

   Bedankt voor uw vertrouwen in ons bedrijf. Fijn dat u zeer tevreden bent over onze service, daar doen wij het uiteindelijk voor. Op naar nog vele jaren van tevredenheid.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

 • W.verheezen 7 maanden geleden

  Gravatar for W.verheezen

  Ben zeer tevreden over de service van feenstra onze ketel is nu 12 jaar oud en werkt nog goed heeft alleen een nieuwe pomp gekregen

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • moderator

   Feenstra Webcare W.verheezen 7 maanden geleden

   Gravatar for Feenstra Webcare

   Beste meneer, mevrouw Verheezen,

   Het is altijd fijn om te lezen wanneer klanten tevreden zijn over onze service, dit doet ons goed. Continu zijn wij achter de schermen bezig om onze service te optimaliseren en naar een hoger niveau te tillen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.