Van vervelende inbraak tot succesvolle noodknop

Melding via simkaart de oplossing voor ABC Zorgcomfort

Inbrekers zijn meestal aardig sneaky, maar déze konden er wat van. De inbrekers waren over de vloer van de woonkamer áchter de bank langs gekropen. Daardoor ‘zag’ de bewegingsmelder hen niet. Het was dan ook een systeem van een andere partij. We hebben direct een heel nieuw systeem geplaatst met extra melders. Zodat er nu echt niemand meer ongezien door het huis kan kruipen.

Na de installatie dronk ik een kopje koffie met de klant. Hij vertelde dat hij manager is bij ABC Zorgcomfort. Ouderen kunnen daar een appartement huren met 24-uurszorg. Ze wilden graag noodknoppen in de appartementen, zodat bewoners bij nood een verzorgster kunnen alarmeren. Maar het aanbod van een beveiligingsbedrijf kwam uit op 45 euro per maand voor elke bewoner. Te duur, vond de klant.

Ik vertelde dat onze alarmsystemen meldingen via een simkaart doorgeven. Daarbij is geen vaste telefoonlijn nodig en dat scheelt enorm in kosten. We besloten onze oplossing drie maanden te testen bij één bewoner. Ik plaatste een testalarm met een centrale en een draadloze noodknop. Druk je deze knop in, dan gaat de telefoon rinkelen van de verzorgster die dienst heeft. Zij kan dan meteen poolshoogte nemen. Het werkte perfect. Kosten? Het abonnement met een centrale, een noodknop, service en onderhoud kwam uit op maar 17 euro per maand.

Inmiddels biedt het alarmsysteem ook een oplossing voor bewoners met bijvoorbeeld dementie die ’s nachts weglopen. We zetten dan een deuralarm op hun appartement. Als de voordeur ’s nachts geopend wordt, krijgt de verzorgster een telefoontje. Dan weet zij dat de bewoner aan de wandel is en kan meteen ingrijpen.

Voor ABC Zorgcomfort zijn de noodknoppen een uitkomst. We hebben al meer dan 25 van deze installaties voor hen geplaatst, met nog een hoop meer te gaan. Wat begon als een sneaky inbraak bij een klant, leidde dus tot een slimme oplossing voor veel mensen bij ABC Zorgcomfort.

Meer weten over draadloos beveiligen

Mario van Oorschot

Meer van Mario van Oorschot

— Hoofdmonteur

Mario van Oorschot is 42 jaar, getrouwd en heeft een zoon van 6. Sinds 1998 is Mario werkzaam in de beveiligingsbranche. Als hoofdmonteur komt hij veel bij consumenten over de vloer. Uitdagingen die op zijn pad komen, pakt hij met veel plezier op. In zijn vrije tijd is Mario geregeld in de sportschool te vinden: krachttraining en kickboksen.

Mario van Oorschot

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.