Waterkracht in Nederland

Sterk water

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Steven Lantinga
  Steven Lantinga 17 maanden geleden

  Erg leuk artikel mensen!

 • Gravatar for Dirk Wiedijk
  Dirk Wiedijk 18 maanden geleden

  Ik hoop dat er interesse is voor mijn nieuwste idee Dat is een waterkrachtcentrale op het land zonder een rivier of stuwmeer en 100% duurzaam.

 • Gravatar for Rinus Groenevelt
  Rinus Groenevelt 2 jaren geleden

  Waarom zijn er geen kleine waterturbines geplaatst in de stroming van onze grote rivieren? Rond de kribben in de rivieren zijn grote stroomverschillen te vinden die kunnen worden benut om waterkracht om te zetten in electriciteit.

 • Gravatar for B. Boxman
  B. Boxman 2 jaren geleden

  Wat de mogelijkheden voor waterkracht hier in NL betreft, herinner ik mij een illustratie van de gebroeders Das (technische tekenaars) in Elseviers Weekblad, of wellicht de Telegraaf. Zeker al zo'n 40 jaar geleden. Het betrof het idee het Markermeer te omdijken en in die dijken dan pompen te installeren waarmee in tijden van energieoverschot (uit windkracht e.d.) water opgepompt zou moeten worden, dat dan bij energietekort weer uit het hogere waterniveau van het Markermeer afgelaten zou kunnen worden via die ( omkeerbare) pompen om zo energie uit waterkracht te winnen. Het Markermeer dus gebruikt voor energie-opslag.
  Toendertijd was e.e.a. minder goed toepasbaar wegens het geringe te verkrijgen verval, maar inmiddels zijn de turbines zoveel efficiënter geworden dat het idee technisch en economisch wèl interessant geworden is.
  Dit alles natuurlijk als we even bezwaren van natuurbeschermers en de waterrecratiebranche buiten beschouwing laten.

 • Gravatar for harms
  harms 3 jaren geleden

  Belangrijk voor onderbouwing over energie.