Stoken en koken met waterstof

Waterstof: het geheime wapen in de energietransitie

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Robin
  Robin 3 jaren geleden

  Hallo,
  Ik hou mijn profielwerkstuk over waterstof als brandstof van de toekomst en ik vroeg me af of ik misschien met iemand van het bedrijf een interview kan houden hierover?
  Groetjes Robin

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Robin 3 jaren geleden

   Beste Robin,

   Inmiddels hebben wij vernomen dat er achter de schermen contact met u is opgenomen. Succes met uw profielwerkstuk.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jacques Höppener
  Jacques Höppener 3 jaren geleden

  Waterstof produceren is op allerlei manieren mogelijk maar bijna allemaal zijn ze nog te duur om tot een economisch verantwoorde toepassing te leiden.Er is een uitzondering en dat is waterstofproductie in combinatie met elektriciteitsproductie met behulp van de 100% veilige, goedkoop en snel te bouwen HTGR-centrales op thorium. Dan wordt het betaalbaar.

  • Gravatar for Okkie
   Okkie Jacques Höppener 3 jaren geleden

   Volledig mee eens. Vreemd dat onze beleidsmakers er nooit over gesproken hebben aan de klimaattafels.

 • Gravatar for Erwin
  Erwin 3 jaren geleden

  Een duidelijk waterstofverhaal en mooie vraagstellingen.

 • Gravatar for Martje
  Martje 3 jaren geleden

  1. Kan er ook zeewater worden gebruikt voor de waterstofproductie? 2. En zo ja, kan er daarna drinkwater van worden gemaakt :-)?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Martje 3 jaren geleden

   Beste Martje,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Wij begrijpen dat er rond de energietransitie en waterstof een hoop vragen zijn. Als installateur ligt onze expertise niet direct op het vlak van waterstof. Wellicht heeft u iets aan dit artikel, klik op de volgende link voor meer informatie. https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energie/29737/waterstof-uit-zeewater.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for G. Kuiper
  G. Kuiper 3 jaren geleden

  Waar en hoe zouden we waterstofgas dan kunnen opslaan?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare G. Kuiper 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Kuiper,

   Momenteel lopen er een aantal pilots en hoe dit uitpakt in de toekomst is nog onduidelijk. Houd onze platform goed in de gaten. U kunt u eventueel inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Harwig
  Harwig 3 jaren geleden

  Fijne voorlichtende informatie

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Harwig 3 jaren geleden

   Goedemiddag Harwig,

   Ons doel is om iedereen zo breed mogelijk te informeren over de energietransitie en de laatste ontwikkelingen hiervan. Het is fijn te lezen dat dit wordt gewaardeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Ed de Boer
  Ed de Boer 3 jaren geleden

  Wat een onzin: Geen element kom je in ons universum zo vaak tegen als het waterstofatoom. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het in het scheikundig periodiek systeem atoomnummer 1 heeft gekregen. Dat het zo vaak voorkomt is niet de reden dat het nummer 1 is. Zoek maar eens na in je scheikundeboekje. Zo een onzinnige opmerking haalt meteen het vertrouwen in de rest van de informatie weg.

 • Gravatar for Geïntresseerde
  Geïntresseerde 3 jaren geleden

  Mijn vraag opmerking is: waarom al dat geOH over windmolens en weet ik niet wat ze nog meer verzinnen als de oplossing voor ALLES allang bekend is: waterstof!! Het zal volgens mij wel weer gaan om de inkomstenderving bij het afsluiten van de gasopbrengsten. Net als het electrisch rijden t.o.v. rijden op waterstof. Heel vroeger waren er al heel veel doorontwikklede ideeen/plannen met aardgas. Regering let eens op en sodemieter die zgn. kenner Edje Nijpels in de Waddenzee en laat hem daar, want die denkt alleen maar aan zijn zichzelf en heeft, zo blijkt steeds weer, er totaal geen verstand van!! Waar heeft hij eigenlijk wel verstand van? Ja zijn zakken ophouden voor het oeverloze geOH van al die klimaatkneuzen.

 • Gravatar for Frans Breas
  Frans Breas 3 jaren geleden

  Wat ik verder nog niet tegen kom is dat waterstof zich zeer goed laat vermengen met aardgas. Als er nu waterstof wordt bij gemend zal dit nog niet lijden tot een aanpassing van de bestaande cv ketels. Als het percentage waterstof steeds groter wordt zijn er aanpassingen en vernieuwingen nodig.

 • Gravatar for Leon Nelen
  Leon Nelen 3 jaren geleden

  Als een HR-ketel verkeerd staat afgesteld (de cv-water temperatuur is te hoog) gaat de waterdamp die bij de verbranding van aardgas ontstaat niet condenseren. En komt dus ook de condensatiewarmte niet vrij (terwijl dat door de fabrikant wel is belooft). Bij aardgas bedraagt het verlies aan condensatiewarmte 11 % van de verbrandingswaarde (onderwaarde). Bij waterstofgas is dat zelfs 18 %. Is de eerste stap in de omschakeling naar waterstofgas (die gezien de hoge productiekosten overigens nooit zal kosten, een warmtepomp is veel efficiënter) dan niet het verlagen van de retourwatertemperatuur naar de ketel, zodat de waterdamp dan wel condenseert?