Nog steeds actueel: Heeft uw nieuwe cv-ketel een brandstofcel?

Brandstofcel: wat kan er niet en wat kan er wel?
Gerelateerd
Gerelateerd

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for p. venema
  p. venema 7 maanden geleden

  kan waterstof ook in een tank of grote gasfles om zo je huis te verwarmen en thuis te tanken

 • Gravatar for Mary van de Lisdonk
  Mary van de Lisdonk 9 maanden geleden

  Bedankt, ik ben a-technisch maar ik leer op deze manier snel bij!

 • Gravatar for W.R. ter Horst
  W.R. ter Horst 13 maanden geleden

  N.a.v. dit artikel over een brandstofcel en waterstof vraag ik mij af of het niet veel efficiënter is om waterstof als gas te gebruiken voor een daarvoor geschikte cv ketel. Als men een brandstofcel gebruikt om weer elektriciteit op te wekken is er twee maal een verlies. Ketels die geschikt zijn om op waterstof te functioneren worden al gemaakt en gebruikt, en er lopen projecten in Nederland waar dit wordt toegepast, o.a. Lochem, Stad ah Haringvliet, Rozenburg e.a.
  Een tijd terug las ik in uw blad een uitstekende artikel over waterstof, over de voor en nadelen (dit zijn vooral de kosten) daarvan. Wat doet Feenstra verder op dit gebied? Wilt u de gemeenten, die wel met de handen in het haar lijken te zitten, niet kietelen om eens na te denken over waterstofverwarming in de huizen?
  Voor oudere woningen die nog niet voldoende zijn geïsoleerd is dit een goede oplossing, want een dergelijke woning klaarmaken voor een warmtepomp wordt geschat op €40.000.
  Zelf heb ik wethouders en gedeputeerden al eens per brief aangeboden om een waterstofpilot te gaan draaien (wooninitiatief Het Groene Spoor Oosterbeek), maar men had toch meer op met warmtenetten en -pompen.
  In een tijd waarin we van fossiele- naar schone energie moeten omschakelen, zou men niet te bang moeten zijn voor kosten voor echt schone energie te maken. Overigens is er nog een voordeel, de leidingen liggen er al.
  hoor graag

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare W.R. ter Horst 13 maanden geleden

   Beste meneer/mevrouw ter Horst,

   Waterstof krijgt een rol in de Energietransitie. Met name voor onze industrie en vervoer wordt waterstof belangrijk. Welke rol waterstof in de gebouwde omgeving straks gaat krijgen is nog niet duidelijk. Op dit moment is er onvoldoende groene waterstof beschikbaar, en is het nog duur. Maar er komt een mondiale markt voor waterstof.

   Een groot deel van de woningen zal straks met een warmtepomp of via een warmtenet van het gas afkunnen. Maar er zijn daarna nog genoeg woningen waarbij dat niet voor de hand ligt. Waterstof of andere groene gassen, mogelijk of in combinatie met een kleine warmtepomp (hybride) kunnen dan een oplossing zijn. De technieken hiervoor zijn al beschikbaar.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Perry Dekker
  Perry Dekker 15 maanden geleden

  Heel positief en zeer interessant

 • Gravatar for Rienk Woudwijk
  Rienk Woudwijk 15 maanden geleden

  Heel informatief !

 • Gravatar for Jakobus
  Jakobus 17 maanden geleden

  Ik heb zonnepanelen en heb veel stroom over de batterijen 48volt 280 ampère zijn halverwege de dag vol. Ik zou graag de overtollige stroom willen omzetten in waterstofgas zodat ik als er een lange tijd geen zon is de batterijen kan opladen met waterstofgas. Mijn vraag is, zijn er al waterstofgeneratoren te koop voor dit doel?

 • Gravatar for Jan
  Jan 19 maanden geleden

  Dus een brandstofcel zou ook voor auto's kunnen werken? Ik kan me voorstellen dat het u nog niet rendabel is. In de toekomst wellicht wel.

 • Gravatar for WB de Haan
  WB de Haan 2 jaren geleden

  grote multinationals zoals honda en generol moters. op waterstof te laten rijden dit is gedeeltelijk gelukt technisch gezien . maar de prijs van waterstof. gaf ze de nekslag

 • Gravatar for WB de Haan
  WB de Haan 2 jaren geleden

  l leg eens uit bang voor de werkeijkheid ?

 • Gravatar for WB de Haan
  WB de Haan 2 jaren geleden

  waar om niet?????