Brandstofcel: wat kan er niet en wat kan er wel?

Heeft uw nieuwe cv-ketel een brandstofcel?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Jakobus
  Jakobus 25 dagen geleden

  Ik heb zonnepanelen en heb veel stroom over de batterijen 48volt 280 ampère zijn halverwege de dag vol. Ik zou graag de overtollige stroom willen omzetten in waterstofgas zodat ik als er een lange tijd geen zon is de batterijen kan opladen met waterstofgas. Mijn vraag is, zijn er al waterstofgeneratoren te koop voor dit doel?

 • Gravatar for Jan
  Jan 2 maanden geleden

  Dus een brandstofcel zou ook voor auto's kunnen werken? Ik kan me voorstellen dat het u nog niet rendabel is. In de toekomst wellicht wel.

 • Gravatar for WB de Haan
  WB de Haan 13 maanden geleden

  grote multinationals zoals honda en generol moters. op waterstof te laten rijden dit is gedeeltelijk gelukt technisch gezien . maar de prijs van waterstof. gaf ze de nekslag

 • Gravatar for WB de Haan
  WB de Haan 13 maanden geleden

  l leg eens uit bang voor de werkeijkheid ?

 • Gravatar for WB de Haan
  WB de Haan 13 maanden geleden

  waar om niet?????

 • Gravatar for Alex
  Alex 21 maanden geleden

  Op een Belgische universiteit hebben ze zonnepanelen ontwikkeld die waterstof produceren. Zelfs in de expirimentele opstelling is het al mogelijk om met een paar cellen een auto vort te laten bewegen. Energiemaatschappijen zijn natuurlijk helemaal niet geinteresseerd in dit soort ontwikkelingen, dat levert ze geen geld op.Zet de overheid onder druk om dit soort ontwikkelingen verder te laten onderzoeken. Waterstof is immers de toekomst voor duurzame energue zonder uitstoot. Ook voor verwarming van woningen. Laat het aardgesnet dan ook bestaan, het is fijnmazig en kan worden aangepast voor waterstofgas.

 • Gravatar for Marc
  Marc 21 maanden geleden

  Jammer dat er voor het produceren van groene waterstof alleen maar over zone- en windenergie wordt gesproken, het kan nl ook met kernenergie.

 • Gravatar for Dick van Bruchem
  Dick van Bruchem 21 maanden geleden

  Ik lees in de reakties dat er nogal wat lezers zijn die meer gedetailleerd willen weten hoe een Brandstofcel werkt. Lees hiertoe op Wikipedia - Brandstofcel. Zeer informatief !

 • Gravatar for Cor van Beusekom
  Cor van Beusekom 21 maanden geleden

  Er wordt hier ook weer over een warmtepomp gesproken, maar ik meen ergens gelezen te hebben, dat je het daarmee tot maximaal 20 graden kunt verwarmen. Voor 80-ers zoals wij is dat niet warm genoeg.

  • Gravatar for Jaap van't Zand
   Jaap van't Zand Cor van Beusekom 8 maanden geleden

   Beste heer van Beusekom,

   Als de warmtepomp niet volledig aan de behoefte voldoet, kunt u zeer lokaal bij verarmen met infrarood elementen. U krijgt een zeer behaaglijke warmte op de plek waar u zit. De rest van het huis wordt door de warmtepomp op 20 graden gehouden.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Cor van Beusekom 20 maanden geleden

   Beste meneer Van Beusekom,

   Warmtepompen kunnen tot 50 graden verwarmen. Bij een laag temperatuur afgifte, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming is dat zeker voldoende. Met een warmtepomp kunt u comfortabel genieten van warmte in de woning.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jan
  Jan 21 maanden geleden

  In de aanhef van het artikel schrijft u wel: "Maar hoe werkt een brandstofcel eigenlijk? " maar toch lees ik nergens hoe het werkt. U schrijft wel wát het is en wat het dóet, maar niet hoe zo'n cel nou precies werkt. Een illustratie met een schema van de werking zou al een verbetering zijn.