Zonnepanelen: een goed begin is het halve werk

Waar moet je op letten als je kiest voor zonnepanelen?

Met zonnepanelen kun je een grote stap zetten op weg naar een energieneutrale woning. Een schone en duurzame elektriciteitscentrale, op je eigen dak! Zo'n investering in de toekomst vraagt natuurlijk om een vlekkeloze start.

Stap voor stap een duurzame woning met zonnepanelen

#0

1. Veiligheid staat voorop

Zorg dat de zonnepanelen op een veilige manier worden geïnstalleerd. Vergeet niet dat je als huiseigenaar verantwoordelijk bent voor de mensen die op je dak en rond je woning aan het werk zijn.

2. Voorkom bouwkundige problemen

Het aanbrengen van de panelen op het dak moet deskundig en zorgvuldig gebeuren. Overstappen op duurzame energie moet natuurlijk niet gepaard gaan met bouwkundige problemen, lekkage of tocht.

Gerelateerd
Duurzame keuzes

Waarom maken we duurzame keuzes (of niet)?

Lees meer

3. In de meterkast gebeurt 't

Let er ook op dat de installatie in technisch opzicht goed op orde is. Daarbij moet je om te beginnen denken aan een goede en veilige aansluiting op de meterkast. Daarnaast is voor het rendement de balans tussen de omvormer en de panelen belangrijk.

4. Laat je adviseren

Heb je verstand van techniek, dan is het de moeite waard om je er uitgebreid in te verdiepen. Ben je niet zo handig of heb je er geen tijd voor, laat je dan adviseren door een ervaren en deskundig installateur.

Gerelateerd
Zonnepanelen leggen

Zonnepanelen: zelf leggen of laten leggen?

Lees meer

Is zonne-energie de eerste stap?

Begin je met het installeren van zonnepanelen, wanneer je je woning duurzamer wilt maken? Nee. Eérst komt isoleren, bijvoorbeeld door enkel glas te vervangen door dubbel glas. Daarna (en dat kan natuurlijk tegelijkertijd) is het verstandig om minder energie te gaan verbruiken. Denk aan LED-lampen, een energiezuinige vriezer of een efficiënte vaatwasser. Heb je die stappen gezet, dan is zonne-energie de volgende verstandige investering in de toekomst van je woning.

Gratis zonnepanelen advies

John van den Dungen

Meer van John van den Dungen

— Regiomanager

John van den Dungen is regiomanager bij Feenstra. John onderzoekt voortdurend hoe diensten van Feenstra op het gebied van beveiliging, ventilatie en verwarming elkaar kunnen versterken. Daarmee probeert hij het leven van de Feenstra-klant energiezuiniger, comfortabeler en veiliger te maken. John is getrouwd met Gemma en vader van Dione en Jolein. Hij is geïnteresseerd in duurzaamheid, loopt regelmatig hard en mag graag tegen een berg op fietsen.

John van den Dungen

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.