Als uw cv-ketel stinkt, is dat niet prettig en mogelijk zelfs gevaarlijk. Het is daarom zaak de oorzaak van de geur snel op te sporen en de verspreiding van vervelende geurtjes door uw cv zo snel mogelijk te stoppen. Feenstra zet een aantal veel voorkomende oorzaken van stank op een rij en komt graag bij u langs om de overlast te stoppen.

Stank door cv direct oplossen?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Ook hulp als u geen klant bent bij Feenstra

Waarom stinkt mijn cv-ketel?

Als een cv-ketel stinkt, kan dat meerdere oorzaken hebben. Een cv heeft verschillende onderdelen die voor stank kunnen zorgen. Als de leidingen van de cv water lekken, kan dit bijvoorbeeld zorgen voor een muffe lucht. Ruikt u een zure lucht, dan is een kapotte sifon in de condenswaterafvoer de waarschijnlijke oorzaak. De sifon houdt de zure condenslucht dan niet meer tegen, waardoor deze zich door uw woning kan verspreiden. Wanneer u een rioollucht ontwaart, kan het zijn dat uw cv-ketel niet goed op de afvoer van de riolering aansluit. Een andere mogelijkheid is dat de stank niet veroorzaakt wordt door de cv-ketel, maar door een cv radiator die stinkt. Dit komt vooral voor bij nieuwe en net geschilderde radiatoren en gaat vanzelf over. Serieuzer is het als u bij uw cv-ketel de geur van brand, gas of rotte eieren waarneemt. Dit kan duiden op een koolmonoxide, een gaslek of waterstofsulfide. Doe in deze gevallen direct alle ramen en deuren open en schakel hulp in. 

Hoe kan ik een stinkende cv-ketel verhelpen?

Een stinkende cv-ketel kan worden verholpen door lekken te dichten, en lekkende ventielen en sifons te vervangen. Wordt de stank veroorzaakt door de rioolafvoer?  Dan moet deze opnieuw goed worden aangesloten. Het is aan te raden deze werkzaamheden te laten verrichten door een deskundige monteur. Wanneer u brand of gas ruikt, moet u zeker een gespecialiseerde partij inschakelen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn cv gaat stinken?

De beste manier om te voorkomen dat uw cv gaat stinken is regelmatig cv-ketel onderhoud. Bij onderhoud wordt de hele cv-installatie, inclusief leidingen, ventielen, sifons en de afvoer, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Onderhoud zorgt daarnaast dat de ketel zo zuinig mogelijk werkt, en verkleint de kans op storingen. Feenstra biedt cv-ketel onderhoud in diverse vormen. Kies bijvoorbeeld voor een onderhoudsabonnement of een eenmalige onderhoudsbeurt.

Cv-ketel onderhoud

Hoe kan Feenstra helpen bij een stinkende cv?

Feenstra doet er alles aan uw cv-ketel optimaal te laten functioneren. Vanaf de installatie doen wij er alles aan om uw apparaat zuinig, probleemloos en geurvrij te laten werken. Bij de installatie van uw ketel zorgen wij voor een perfecte aansluiting op de gas- en waterleiding, vernieuwen wij de rookgasafvoer en controleren wij de gasleidingen op lekkages. Ook verrichten wij een koolmonoxidemeting. Tijdens onze uitgebreide onderhoudsbeurten lopen wij deze punten nogmaals na, en vervangen we preventief onderdelen. Mocht er toch iets mis zijn, dan staan we 24 uur per dag klaar voor de reparatie van uw ketel. Kies daarom voor de kennis en ervaring van Feenstra!

Stinkende cv-ketel verhelpen?

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers