Als uw cv-ketel geen warm water levert, resulteert dat in veel ongemak. U kunt dan bijvoorbeeld niet genieten van een warme douche en een warm huis. U denkt misschien dat uw cv-ketel kapot is, maar vaak is er alleen sprake van een storing van uw cv-ketel. In sommige gevallen ligt het probleem niet bij de cv-ketel, maar is de thermostaat- of mengkraan de oorzaak. Komt u er na het lezen van dit artikel zelf niet uit? Schakel de experts van Feenstra in voor een snelle oplossing van uw probleem!

Snel weer warm water?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Ook hulp als u geen klant bent bij Feenstra

Waarom geeft mijn cv-ketel geen warm water?

Wanneer uw cv-ketel minder of geen warm water geeft, komt dit meestal door een storing. Storingen kunnen onder meer worden veroorzaakt door een stroomstoring, extreme kou of een te lage waterdruk. Kijk op het digitale display om te zien of er een storingscode wordt weergegeven. Als dit niet het geval is, dan is mogelijk een onderdeel van uw cv-ketel kapot. De derde mogelijkheid is dat het probleem niet bij uw cv-ketel ligt, maar bij de thermostaat- of mengkraan. Als deze een inwendig defect hebben, kan er koud water in de warmwaterleiding terechtkomen en komt er lauw water uit de kraan. U kunt dit testen door de thermostaatkraan en de mengkraan op de koudste stand te zetten. Als er nu elders in huis wel heet water uit de kraan komt, dan is uw kraan kapot.

Hoe kan ik problemen met een cv-ketel die alleen koud water geeft oplossen?

Veel storingen kunt u zelf oplossen. Zoek de storingscode op de display van uw ketel op in de handleiding van uw ketel, of vul deze in op onze handige storingstool. Vaak is de storing te verhelpen door het ontluchten van uw cv of het bijvullen van de cv-installatie. Kunt u de storing niet zelf verhelpen of vermoedt u dat uw ketel of een onderdeel daarvan kapot is, neem dan contact op met een installateur. Deze erkende vakmensen kunnen het probleem snel identificeren en oplossen. Ook kunnen ze u adviseren of het voordeliger is de ketel te laten repareren of de cv-ketel te vervangen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn cv geen warm water meer levert?

Regelmatig cv-ketel onderhoud helpt voorkomen dat uw cv-ketel geen warm water meer geeft. Gedurende het onderhoud wordt het hele cv-systeem nagelopen en ingesteld. Ook wordt de waterdruk gecontroleerd en wordt indien nodig het systeem ontucht. Als er verroeste of versleten onderdelen zijn, worden deze vervangen. Dit verkleint de kans op storingen en zorgt tevens dat uw cv zuiniger blijft werken. Feenstra biedt verschillende soorten cv-ketel onderhoud. Kies de vorm die het best bij u past!

Cv-ketel onderhoud

Hoe kan Feenstra helpen als mijn cv-ketel alleen koud water levert?

Feenstra laat cv-ketels al jaren optimaal functioneren. Dit begint al met een deskundige installatie. Wanneer de ketel goed is geplaatst en ingeregeld is de kans op defecten en storingen veel kleiner. Door middel van onderhoud zorgen we dat de ketel te allen tijde in topconditie blijft. En mocht er toch iets kapot gaan, dan repareren we de cv-ketel met kwalitatief hoogwaardige onderdelen of zorgen we voor een snelle vervanging. Zo kunt u snel weer genieten van warm water. Dankzij onze vele vestigingen zijn we altijd snel ter plaatse. Kies daarom bij problemen met uw ketel voor de kennis en ervaring van Feenstra!

Cv-ketel maken?

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers