Storing

Lees hier de veelgestelde vragen + antwoorden over cv-ketel storingen en wat u eventueel zelf kunt doen om een storing te verhelpen. Feenstra geeft als expert in verwarming graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 8455 000.

Veelgestelde vragen Cv-ketel storing

Wanneer uw cv-ketel kapot is, is dat erg vervelend. Neem contact op met Feenstra. Als u een contract heeft, wordt u zo spoedig mogelijk geholpen. Als blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe ketel komt. U kunt ons bereiken op 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

Storing cv-ketel
Een storing aan uw cv-ketel komt altijd ongelegen. In sommige gevallen kunt u de storing zelf verhelpen, bijvoorbeeld door uw cv-ketel bij te vullen of door uw verwarming te ontluchten. Is hiermee de storing nog niet verholpen? Neem dan contact op met Feenstra en er staat snel een cv-monteur bij u voor de deur.

 

Cv-ketelstoring voorkomen
Een storing aan uw cv-ketel kunt u in veel gevallen voorkomen door uw ketel goed te onderhouden. Onderhoud aan uw cv-ketel is belangrijker dan u misschien denkt. Een cv-ketel is een complex apparaat dat zonder regelmatig onderhoud onverwacht kapot kan gaan. Ook draagt regelmatig onderhoud bij aan de levensduur van uw cv-ketel en werkt de ketel er zuiniger door. Kortom: cv-ketelonderhoud is goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Heeft u een ServiceAbonnement, dan komt Feenstra iedere twee jaar langs voor onderhoud aan uw cv-ketel.

Wat te doen bij een storing aan de cv-ketel?
Controleer eerst of:

  • de waterdruk voldoende is (tussen 1,5 en 2 bar) op de drukmeter;
  • de kamerthermostaat en/of ketelthermostaat voldoende hoog staat;
  • de waakvlam brandt; als dat niet het geval is, probeer de waakvlam dan aan te steken;
  • er een code verschijnt op het display (als u een moderne cv-ketel heeft die voorzien is van een elektronische ontsteking, verschijnt bij storing een code in het display; u kunt dan op de resetknop vóór op het toestel drukken);
  • de stekker in de wandcontactdoos zit;
  • de hoofdgaskraan/toestelkraan wel geopend is;
  • de zekering in de zekeringengroepenkast heel is;
  • de warmwaterkranen niet lekken.

Storing aan de cv-ketel nog steeds niet verholpen? 
Wij helpen u graag om dit samen met u op te lossen en eventueel een monteur te sturen. U kunt ons altijd bereiken op 088 - 8455 000 (lokaal tarief). Houd alle relevante informatie bij de hand als u ons belt. Dan kunnen wij u sneller van dienst zijn en u gerichter helpen.

Als u voor 10:00 ’s morgens  contact met ons opneemt, helpen wij u dezelfde dag nog. In noodgevallen (bijvoorbeeld bij een gaslek) helpen we u altijd direct. Bij extreme drukte proberen we minder urgente storingen (zoals een lichte lekkage bij een radiator) op een later tijdstip uit te voeren. Zo kunnen we garanderen dat onze klanten niet zonder verwarming en warm water zitten.

Dat is afhankelijk van het type abonnement dat u heeft bij Feenstra.

  • Service & Onderhoud: Voorrijkosten worden vergoed. Arbeidsloon en materialen worden niet vergoed.
  • Geen abonnement: dan rekent Feenstra € 49,50  voorrijkosten plus € 18,- per kwartier aan arbeidsloon en materialen volgens offerte. Deze tarieven gelden van 7:00 uur tot 19:00 uur op een doordeweekse dag. ’s Avonds, in het weekend en tijdens feestdagen gelden andere tarieven.

Veel ketels hebben een zomerstand; hierbij geeft de ketel alleen warm water. Controleer of de ketel niet op de zomerstand staat. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het zijn dat een kraan langdurig druppelt. De verwarmingsfunctie blokkeert in dat geval. 

Om dit te controleren raden wij aan om alle warmwaterkranen in huis kort open te zetten en vervolgens stevig dicht te draaien en hierna de ketel te resetten. Mocht dit niet werken, bel dan met de storingsdienst: 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

Controleer eerst of de knoppen op de radiator wel goed open staan en draai deze eventueel verder open. Mocht dat niet werken. Probeer dan de radiatoren eerst te ontluchten. Bekijk de instructiefilm over hoe u kunt ontluchten.

Uw cv-ketel bijvullen kunt u prima zelf. In deze video over cv-ketel bijvullen doen we het voor. Bij het bijvullen hoort ook het ontluchten van de verwarming. Ook dat leggen we in de video uit.

Let op: Heeft u een ketel met een externe manometer, dan is het van belang om altijd de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen als u gaat bijvullen. Heeft u de ketel bijgevuld tot 1,8 bar, wacht u dan nog 15 minuten voordat u de stekker weer in het stopcontact plaatst. Als u een ketel met een digitale manometer heeft, houd dan de stekker van de ketel in het stopcontact tijdens het bijvullen.

Storing niet verholpen? Bel 088 - 8455 000 en wij helpen u graag!

De cv-ketel bijvullen is nodig als de waterdruk te laag is. Dit kunt u aflezen van de meter op de cv-ketel. Controleer regelmatig of uw cv-ketel de juiste waterdruk aangeeft. U voorkomt hiermee mogelijke storingen. De waterdruk hoort tussen de 1 en 2 bar te zijn. Als de meter in het rode gedeelte staat, is de waterdruk te laag. Bij een ketel met een digitaal display verschijnt op het scherm een melding dat de waterdruk te laag is. Wanneer dit zo is, moet u de cv-ketel bijvullen. Bekijk hier ook de video over hoe u uw cv-ketel bijvult.

Dit verschilt per vestiging van Feenstra. U kunt een mail sturen naar het e-mailadres dat genoemd wordt bij het voorstel voor onderhoud. Schriftelijk kunt u dit ook bij de vestiging bevestigen op het genoemde adres. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen. Als u op werkdagen tussen 08:30 uur en 16:30 uur contact opneemt met 088 - 8455 000, wordt u met uw lokale vestiging verbonden. Die kan dan een onderhoudsafspraak voor u bevestigen of wijzigen.

Wanneer u borrelende geluiden hoort uit (één van) uw radiatoren is het tijd om de verwarming te ontluchten. Deze borrelende geluiden worden meestal veroorzaakt door luchtbellen in uw verwarming. De oplossing hiervoor is de verwarming ontluchten. Deze klus kunt u prima zelf uitvoeren. Deze video over verwarming ontluchten laat u zien hoe dat moet.

Uw cv-ketel bijvullen kunt u prima zelf. In onderstaande video doen we het voor. Bij het bijvullen hoort ook het ontluchten van de verwarming. Ook dat leggen we in de video uit.

 

Let op: Heeft u een ketel met een externe manometer, dan is het van belang om altijd de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen als u gaat bijvullen. Heeft u de ketel bijgevuld tot 1,8 bar, wacht u dan nog 15 minuten voordat u de stekker weer in het stopcontact plaatst. Als u een ketel met een digitale manometer heeft, houd dan de stekker van de ketel in het stopcontact tijdens het bijvullen.

Storing niet verholpen? Bel 088 - 8455 000 en wij helpen u graag!

Onderhoud aan uw cv-ketel is belangrijker dan u misschien denkt. Een cv-ketel is een complex apparaat dat zonder regelmatig onderhoud onverwacht kapot kan gaan. Ook draagt regelmatig onderhoud bij aan de levensduur van uw cv-ketel en werkt de ketel er zuiniger door. Kortom: cv-ketelonderhoud is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Wat kan er zonder regelmatig onderhoud stuk gaan aan uw cv-ketel?
Laatste ketelcontrole Mogelijke storingen
1 of 2 jaar geleden > Normaal gesproken geen
3 of 4 jaar geleden > Vervuilde warmtewisselaar
> Storingen en stijging van gasverbruik en energierekening
5 of 6 jaar geleden > Defecte automatische ontluchter
> Lekkage, verroesten van ketelonderdelen en hoge reparatiekosten
7 of 8 jaar geleden > Vervuilde ventilatie en luchtdrukschakelaar
> Verhoogde kans op storingen
> Stijging van gasverbruik en energiekosten
9 jaar of langer geleden > Storingen aan het elektronische gedeelte van de ketel
> Ketel doet het niet of nauwelijks meer

Feenstra is een van de grootste installatiebedrijven van Nederland en specialist in het uitvoeren van onderhoud aan cv-ketels. Door ons landelijke dekkende netwerk is er altijd wel een van onze monteurs bij u in de buurt.

Met een serviceabonnement bent u altijd verzekerd van service en onderhoud, voor een vast bedrag per maand. Elke twee jaar voert Feenstra grondig onderhoud uit aan uw cv-ketel. Mocht er onverhoopt toch een storing van de cv-ketel optreden, dan staan wij voor u klaar.

Een open (verbrandingen)toestel is een ketel of een geiser waarvan het vlammetje niet is afgesloten door een glazen plaatje. Open toestellen onttrekken zuurstof uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Ventileren is altijd belangrijk (vooral in een ruimte met een open verbrandingstoestel), evenals goed onderhoud van het toestel.

Jaarlijks overlijden er mensen door koolmonoxidevergiftiging, of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en neem op tijd de juiste maatregelen.