Geen verwarming, wel warm water

Geen verwarming, maar wel warm water: waar ligt dat aan?

Als u wel warm water heeft, maar de verwarming niet warm wordt, is dit een teken dat er iets mis is met uw cv-ketel. Feenstra helpt u graag het probleem op te sporen, zodat u gauw weer kunt genieten van een warm en comfortabele woning. Dat de verwarming het wel doet, maar er geen warm water is, kan verschillende oorzaken hebben. Als u de stappen uit onderstaand stappenplan doorloopt, kunt u de meeste problemen bovendien zelf oplossen. Mocht het met deze handleiding toch niet lukken, dan kunt u contact opnemen met de deskundige monteurs van Feenstra om cv-ketel weer optimaal te laten functioneren!

Wel verwarming, maar geen warm water? Kijk dan hier.

Feenstra cv ketel vervangen

Geen warm water uit de kraan, maar wel verwarming: vind de oorzaak

Stap 1: Controleer of de thermostaat het doet

Als u wel warm water, maar geen verwarming heeft, kijk dan eerst of uw kamerthermostaat aan staat. Als het display zichtbaar is, staat de thermostaat aan. Zo niet, dan kan het zijn dat de batterijen moeten worden vervangen. Raadpleeg de handleiding van uw kamerthermostaat. Check daarin eerst of er überhaupt batterijen in zitten, en zo ja, hoe u deze vervolgens zelf kunt vervangen. Heeft u wel een display (staat deze dus ‘aan’), ga dan door naar stap 2.

Stap 2: Verhoog de temperatuur

Verhoog de temperatuur via uw kamerthermostaat en controleer of de radiatoren in uw woning langzaam warm worden. Gebeurt dat niet? Ga dan naar stap 3.

Stap 3: Ga na of uw ketel niet op zomerstand staat

Veel ketels hebben een zogenoemde zomerstand. In deze stand geeft een ketel alleen warm water, en geen verwarming. Kijk in de handleiding van uw ketel en ga na of de ketel op de zomerstand staat. Is dit het geval? Pas de instellingen dan aan conform de handleiding. Heeft uw ketel geen zomerstand of staat deze niet op zomerstand, ga dan naar de volgende stap.

Stap 4: Controleer de warmwaterkranen

Een druppelende warmwaterkraan kan er voor zorgen dat uw verwarming niet aanslaat. In dat geval blokkeert de verwarmingsfunctie. Controleer daarom alle warmwaterkranen in uw woning en draai ze indien nodig dicht. Zijn alle kranen dicht en houdt het probleem aan? Ga dan naar stap 5.

Stap 5: Controleer of de radiatorkranen geopend zijn

Voor een goede werking van uw cv-ketel moeten in elk geval de radiatoren geopend zijn in de ruimte waar uw kamerthermostaat hangt. Controleer daarom of er in deze ruimte voldoende radiatorkranen zijn geopend.

Stap 6: Cv-ketel bijvullen

Indien alleen de radiatoren boven koud blijven, dan dient u mogelijk water bij te vullen in uw ketel. Controleer daarvoor de waterdruk van de verwarmingsinstallatie. Deze dient tussen de 1,2 en 2 bar te zijn. Is deze lager dan dient u water bij te vullen. Lees meer over het bijvullen van uw cv-ketel.

Stap 7: Radiatoren ontluchten

Een andere reden dat uw cv-ketel wel warm water levert, maar niet voldoende verwarming, is dat er lucht in uw radiatoren zit. Het is daarom raadzaam om uw radiatoren te ontluchten. Klik op de link om te lezen hoe uw verwarming ontluchten in zijn werk gaat. Helpt dat niet en blijven alle radiatoren koud? Ga dan door naar stap 8.

Stap 8: Controleer of er stroom op het stopcontact staat

Zonder stroom kan uw cv-ketel niet goed functioneren. Kijk daarom of er wel stroom staat op het stopcontact waarop uw ketel is aangesloten. Is dat niet het geval? Dan zult u een elektricien in moeten schakelen. Is er wel stroom, ga dan naar stap 9.

Stap 9: Cv-ketel resetten

De meeste cv-ketels zijn voorzien van een resetknop om de ketel eenvoudig opnieuw op te starten. U doet dit door de resetknop enkele seconden lang ingedrukt te houden. Noteer voor de zekerheid de (storings)code die in het display van de ketel zichtbaar is. Helpt dit ook niet, ga dan naar stap 10

Stap 10: Storingscode opzoeken

Zoek in de gebruiksaanwijzing van uw cv-ketel op wat de code betekent. Ook op de site van Feenstra kunt u controleren wat de code betekent en wat u eraan kunt doen.

Bekijk hier: Eerste Hulp Bij Storing

Stap 11: Monteur inschakelen

Kunt u de storing aan uw cv-ketel niet zelf verhelpen of heeft u vragen? Neem dan contact op met Feenstra. Geef (indien van toepassing) de genoteerde storingscode aan ons door. Heeft u geen onderhoudsabonnement bij ons afgesloten, dan zullen we u aan de telefoon vragen naar het fabrikaat, type en bouwjaar van de ketel. Ook wanneer dit niet bekend is, kunnen wij u natuurlijk helpen.

Bel Feenstra: 088 8455 000

Wat vinden onze klanten van onze service bij storingen?

7,9/10

Goed | 454 beoordelingen

79% van onze klanten beveelt ons aan.

Geen cv, wel warm water? Voorkom dit soort problemen met goed onderhoud!

Bij een goed onderhouden cv-ketel komen dit soort storingen, waarbij u geen centrale verwarming maar wel warm water heeft, een stuk minder voor. Bovendien stookt u dankzij regelmatig cv-ketel onderhoud een stuk goedkoper. Dit geldt voor ketels van alle merken, en ook voor oudere ketels. Maak het uzelf dus gemakkelijk en kies voor een onderhoudsabonnement.

Bekijk hier onze onderhoudsabonnementen

cv ketel geen verwarming wel warm water

  • Keuze uit eenmalig onderhoud of abonnement
  • 800 vakmannen; altijd iemand in de buurt
  • Meer dan 200.000 huishoudens gingen u voor

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers